Πώς να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς του Google Meet για να συμμετάσχετε σε μια σύσκεψη

Οι συσκέψεις Google Meet είναι εύκολο να δημιουργήσετε και να συμμετάσχετε. Έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε το Google Meet με λογαριασμό Google ή χωρίς αυτόν. Ομοίως, οποιοσδήποτε προσκαλείτε σε μια σύσκεψη μπορεί να συμμετάσχει σε αυτήν, ανεξάρτητα από το αν είναι συνδεδεμένος σε λογαριασμό Google ή όχι.

Κωδικός Google Meet

Οι σύνδεσμοι του Google Meet είναι επίσης σχετικά εύκολοι στην κοινή χρήση. Σε αντίθεση με έναν σύνδεσμο σύσκεψης Zoom, ένας σύνδεσμος συνάντησης του Google Meet είναι πολύ μικρότερος και αναλύεται σε ενότητες, ώστε να μπορεί να κοινοποιηθεί ή να πληκτρολογηθεί πιο εύκολα.

Κωδικοί Google Meet

Ένας κωδικός Google Meet έχει μήκος δέκα χαρακτήρες. Ακολουθεί το μοτίβο 3-4-3 και κάθε τμήμα χωρίζεται με παύλα που διευκολύνει την ανάγνωση και την είσοδο.

  Πώς να διαγράψετε όλα τα μηνύματα στο Telegram

Προσδιορίστε τον κωδικό Google Meet

Ένας κωδικός Google Meet μπορεί να εισαχθεί στην εφαρμογή ιστού Google Meet ή στις εφαρμογές για κινητά. Ο σύνδεσμος δεν χρειάζεται απαραίτητα να εισαχθεί ολόκληρος.

Εάν δεν είστε σίγουροι ποιος είναι ο κώδικας του Google Meet για μια σύσκεψη, ακολουθήστε τις οδηγίες.

Εάν έχετε δημιουργήσει έναν νέο σύνδεσμο σύσκεψης, το τμήμα που ακολουθεί μετά το .com/ είναι ο κωδικός της σύσκεψης. Στο παρακάτω παράδειγμα, ο κωδικός συνάντησης είναι: yfz-aivq-qrg

https://meet.google.com/yfz-aivq-qrg

Χρησιμοποιήστε τον κωδικό Google Meet

Αφού έχετε τον κωδικό, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να συμμετάσχετε σε μια σύσκεψη.

  Πώς να ορίσετε το διπλό διάστιχο στο Microsoft Word για ακαδημαϊκή εργασία

Στην εφαρμογή Ιστού Google Meet.

Επίσκεψη Google Meet.
Κάντε κλικ μέσα στο πεδίο Εισαγωγή κωδικού ή ψευδώνυμου.
Εισάγετε τον κωδικό.
Πατήστε Enter και θα μπορείτε να συμμετάσχετε στη σύσκεψη.

Για να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό στις εφαρμογές Google Meet για iOS ή Android, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Ανοίξτε το Google Meet.
Πατήστε Συμμετοχή σε σύσκεψη.
Εισαγάγετε τον κωδικό στο πεδίο.
Πατήστε Συμμετοχή.

Όταν εισάγετε τον κωδικό, φροντίστε να εισάγετε και τις παύλες. Ο κώδικας είναι ουσιαστικά μέρος της διεύθυνσης URL για τη σύσκεψη. Κάνει τον κώδικα πιο ευανάγνωστο, αλλά δεν σημαίνει ότι η παύλα είναι άχρηστη.

  Πώς να ορίσετε ωριαίες επαναλαμβανόμενες υπενθυμίσεις σε iPhone και iPad

Εάν ανησυχείτε ότι ο σύνδεσμος ή η σύσκεψη δεν είναι ασφαλής, καθώς δεν είναι κρυπτογραφημένος, δεν μπορούν να γίνουν πολλά. Το Google Meet δεν διαθέτει επιλογή κωδικού πρόσβασης, αλλά ο οικοδεσπότης της σύσκεψης έχει την επιλογή να επιτρέψει ή να αρνηθεί την είσοδο σε κάποιον που προσπαθεί να εισέλθει στη σύσκεψη.

συμπέρασμα

Ο κωδικός του Google Meet μοιάζει πολύ με το αναγνωριστικό σύσκεψης που δίνει στους χρήστες το Zoom. Σε αντίθεση με το Zoom, το Google Meet τα καταφέρνει με τον σύνδεσμο. Ο σύνδεσμος Google Meet δεν είναι κρυπτογραφημένος όπως ο σύνδεσμος Zoom, καθώς δεν υπάρχει κωδικός πρόσβασης. Γι’ αυτό ο σύνδεσμος λειτουργεί ως σύνδεσμος και έχει προστεθεί έναν εύκολο στην εισαγωγή κώδικα.