Πώς να χρησιμοποιήσετε το κλείδωμα AF/AE στην κάμερα Google στο Android

Η Κάμερα Google, όπως οι περισσότερες εφαρμογές κάμερας, διαθέτει λειτουργία κλειδώματος AF/AE. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να κλειδώνετε την αυτόματη έκθεση και την έκθεση στο φλας. Εάν έχετε μια φωτογραφική μηχανή DSLR ξαπλωμένη, πιθανότατα έχει ένα ειδικό κουμπί(α) για αυτήν τη ρύθμιση. Μια κάμερα τηλεφώνου δεν συγκρίνεται με μια DSLR, αλλά λειτουργεί σχεδόν με την ίδια αρχή. Όταν το στρέφετε σε κάτι, προσπαθεί να το εστιάσει και να σας δώσει την καλύτερη δυνατή εικόνα. Η κάμερα δεν το κάνει πάντα σωστά, επομένως εξαρτάται από εσάς να το διορθώσετε. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλείδωμα AF/AE στην Κάμερα Google.

  Ρυθμίστε ένα χρονοδιακόπτη για να αδράνει η συσκευή σας και να απενεργοποιήσετε τη μουσική [Android]

Κλείδωμα AF/AE στην κάμερα Google

Ανοίξτε το Google Camera και στρέψτε το σε κάτι. Περιμένετε να δείτε αν θα εστιάσει αυτόματα το αντικείμενό σας. Δοκιμάστε να το μετακινήσετε λίγο πιο κοντά ή πιο μακριά. Στην ιδανική περίπτωση, εάν η Κάμερα Google μπορεί να εστιάσει αυτόματα στο αντικείμενο σας, θα έχετε μια υπέροχη φωτογραφία.

Αν όχι, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε το κλείδωμα AF/AE. Πατήστε παρατεταμένα στην οθόνη σας. Θα δείτε το στοιχείο σας να μετακινείται μέσα και εκτός εστίασης. Κάποια στιγμή, η εικόνα θα γίνει καθαρή και καθαρή, αλλά μετά θα θολώσει ξανά. Όταν αφήσετε το δάχτυλό σας, θα δείτε το AF/AE Lock HUD και μια θολή εικόνα.

  Τα καλύτερα παιχνίδια shooter για Android

Αυτό συμβαίνει επειδή η εφαρμογή Google Camera κλειδώνει την εστίαση και την έκθεση στο σημείο που σηκώνετε το δάχτυλό σας. Δεν είναι ο πιο διαισθητικός τρόπος για να λειτουργεί το χαρακτηριστικό, αλλά έτσι είναι. Για να λάβετε μια καθαρή εικόνα, πατήστε παρατεταμένα στην κάμερα και όταν η εικόνα είναι καθαρή και ευκρινής, σηκώστε το δάχτυλό σας.

Όλες οι εφαρμογές κάμερας δεν δημιουργούνται ίσες

Μόνο η εφαρμογή Google Camera λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Άλλες εφαρμογές κάμερας που υποστηρίζουν κλείδωμα AF/AE ενδέχεται να λειτουργούν διαφορετικά. Για παράδειγμα, αν κοιτάξετε το κλείδωμα AF/AE στην εφαρμογή Κάμερα στο iOS, πατώντας παρατεταμένα σε ένα σημείο προσαρμόζεται αυτόματα η εστίαση και το κλειδώνει εκεί. Εάν το στρέφετε σε ένα σκοτεινό αντικείμενο, πατήστε παρατεταμένα σε μια πιο σκοτεινή περιοχή για να αυξήσετε την έκθεση και να την κλειδώσετε εκεί.

  Η δημοφιλής εφαρμογή μεταφοράς αρχείων Android Pushbullet έρχεται στο iPhone

Σε πλήρη αντίθεση, η εφαρμογή Google Camera περνά από διαφορετικές εστιακές ρυθμίσεις. Δεν είναι προφανές τι κάνει, αλλά στην πραγματικότητα δίνει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο της φωτογραφίας και της κάμεράς τους. Το κλείδωμα AF/AE στην εφαρμογή Κάμερα Google μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πόσο καλή είναι η κάμερά σας. Εάν διαθέτετε τηλέφωνο χαμηλής ποιότητας με μέτρια κάμερα, αυτή η δυνατότητα μπορεί να μην λειτουργεί καλά ή καθόλου.