Πώς να αφαιρέσετε μια εφαρμογή ή υπηρεσία από τον λογαριασμό σας στο Facebook

Ο λογαριασμός σας στο Facebook δεν είναι απλώς ένας λογαριασμός κοινωνικής δικτύωσης. Είναι ένα διαδικτυακό αναγνωριστικό σαν Λογαριασμός Google. Υπήρξε μια εποχή που οι προγραμματιστές εφαρμογών και υπηρεσιών ζήτησαν από τους χρήστες να εγγραφούν για έναν λογαριασμό μαζί τους. Όχι μόνο αυτό σήμαινε μια μεγαλύτερη διαδικασία επιβίβασης, αλλά σήμαινε επίσης ότι οι χρήστες είχαν περισσότερους λογαριασμούς για να παρακολουθούν και περισσότερους κωδικούς πρόσβασης για να θυμούνται. Οι προγραμματιστές δίνουν πλέον στους χρήστες την επιλογή να εγγραφούν σε εφαρμογές ή υπηρεσίες με τον λογαριασμό τους στο Facebook. Δυστυχώς, καμία από αυτές τις υπηρεσίες δεν σας δίνει την επιλογή να αποσυνδέσετε την υπηρεσία από τον λογαριασμό σας. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε μια εφαρμογή ή μια υπηρεσία από τον λογαριασμό σας στο Facebook, θα πρέπει να το κάνετε μέσω του Facebook.

  Πώς να παρακολουθείτε τον χρόνο που αφιερώνετε στο Facebook

Κατάργηση εφαρμογής ή υπηρεσίας από το Facebook – Ιστός

Συνδεθείτε στο Facebook και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος επάνω δεξιά. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού.

Στη σελίδα Ρυθμίσεις, επιλέξτε Εφαρμογές από την αριστερή στήλη. Εάν θέλετε να ανακαλέσετε συγκεκριμένα δικαιώματα για μια εφαρμογή, κάντε κλικ στο κουμπί επεξεργασίας δίπλα σε μια εφαρμογή. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε μια εφαρμογή ή μια υπηρεσία από τον λογαριασμό σας στο Facebook, κάντε κλικ στο κουμπί κλεισίματος σε αυτήν.

Κατάργηση εφαρμογής ή υπηρεσίας από το Facebook – εφαρμογή

Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook και πατήστε το κουμπί χάμπουργκερ, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην οθόνη και πατήστε Ρυθμίσεις. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ρυθμίσεων, αλλά για το σκοπό αυτό, πρέπει να πατήσετε Ρυθμίσεις λογαριασμού.

  Αποκτήστε ένα σκοτεινό θέμα για το Facebook Messenger στο Chrome

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη Ρυθμίσεις λογαριασμού και πατήστε Εφαρμογές. Στην οθόνη εφαρμογών και ιστότοπων, πατήστε «Σύνδεση μέσω Facebook».

Εδώ, μπορείτε να δείτε μια πλήρη λίστα με όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Facebook. Πατήστε την υπηρεσία ή την εφαρμογή που θέλετε να καταργήσετε. Στην οθόνη της ίδιας της εφαρμογής, μπορείτε να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες στις οποίες έχει πρόσβαση. Για να το αφαιρέσετε, κάντε κύλιση μέχρι το κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε το κουμπί «Κατάργηση εφαρμογής».

Όταν αφαιρείτε μια εφαρμογή ή μια υπηρεσία από τον λογαριασμό σας στο Facebook, διακόπτετε την πρόσβαση της εφαρμογής σε οποιεσδήποτε μελλοντικές πληροφορίες. Οι εφαρμογές εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό email σας και η κατάργησή του από το Facebook δεν θα το αναιρέσει. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε τα προσωπικά στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής, θα πρέπει να αναζητήσετε μια επιλογή διαγραφής του λογαριασμού σας με την εφαρμογή ή την υπηρεσία που καταργήσατε.

  Πώς να ταξινομήσετε τη ροή σας στο Facebook με βάση τα πιο πρόσφατα

Εάν πιστεύετε ότι η κατάργηση μιας εφαρμογής ή μιας υπηρεσίας είναι άσκοπη, επειδή δεν διαγράφει όλα τα προσωπικά σας δεδομένα από τη βάση δεδομένων της εφαρμογής/υπηρεσίας, αυτό δεν είναι αλήθεια. Εάν έχετε μια κακόβουλη εφαρμογή στα χέρια σας, δεν θέλετε να έχει πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες από αυτές που έχει ήδη. Εάν εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας, μπορεί να δημοσιεύσει εκ μέρους σας ή να στείλει ανεπιθύμητα μηνύματα στους φίλους σας.