Πώς να αλλάξετε την ενεργή σας κατάσταση στο LinkedIn

Το LinkedIn παρουσίασε τα ομαδικά μηνύματα πριν από λίγο καιρό και ήταν μια προβλέψιμη καταστροφή. Δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα, κανένας έλεγχος για το ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να σας προσθέσει σε ένα ομαδικό μήνυμα του LinkedIn. Κάποια στιγμή μετά την εισαγωγή αυτής της δυνατότητας, το LinkedIn πρόσθεσε την επιλογή να αφήνει νήματα ομαδικών μηνυμάτων, αλλά ήταν επίσης προβληματικό. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να λειτουργήσει σωστά η λειτουργία. Η πιο πρόσφατη προσθήκη που έχει κάνει το LinkedIn είναι ότι πλέον ενημερώνει όλους πότε είστε συνδεδεμένοι, όπως μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Από προεπιλογή, αυτή η επιλογή είναι ενεργοποιημένη. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε την ενεργή κατάστασή σας στο LinkedIn.

Αλλάξτε την ενεργή σας κατάσταση – Εφαρμογή LinkedIn

Ανοίξτε την εφαρμογή LinkedIn και πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ σας στην κορυφή. Πατήστε το κουμπί του οδοντωτού τροχού για να μεταβείτε στις ρυθμίσεις και να επιλέξετε την καρτέλα Απόρρητο. Στην καρτέλα Απόρρητο, πατήστε την επιλογή Διαχείριση ενεργής κατάστασης.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Spotify

Εδώ, μπορείτε να διαχειριστείτε την ενεργή κατάστασή σας. Μπορεί να χρειαστούν έως και τριάντα λεπτά για την αλλαγή της κατάστασης Ενεργή. Δεν έχει σημασία αν το ενεργοποιείτε ή το απενεργοποιείτε. Όταν αλλάζετε τη ρύθμιση, βεβαιωθείτε ότι βλέπετε το banner “Ενημέρωση ρυθμίσεων” στο επάνω μέρος. Εάν δεν βλέπετε το banner, σημαίνει ότι η ρύθμισή σας δεν έχει αλλάξει. Βγείτε από την εφαρμογή και δοκιμάστε ξανά.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε την ενεργή κατάστασή σας ορατή αλλά να την αποκρύψετε από επιλεγμένα άτομα, μπορείτε. Απλώς εισαγάγετε το όνομά τους στη γραμμή «Απόκρυψη ενεργής κατάστασης από επιλεγμένα άτομα».

  Βρείτε μια τυχαία ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή για παρακολούθηση στο Netflix, στο Hulu, στο HBO Go ή στο Amazon Prime

Αλλάξτε την ενεργή σας κατάσταση – LinkedIn Web

Συνδεθείτε στο LinkedIn και κάντε κλικ στη μικρογραφία του προφίλ σας επάνω δεξιά. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε “Ρυθμίσεις & Απόρρητο”. Μεταβείτε στην καρτέλα Απόρρητο και αναζητήστε την επιλογή Ενεργή Κατάσταση.

Τι είναι η ενεργή κατάσταση του LinkedIn

Η ενεργή κατάσταση σάς επιτρέπει να βλέπετε εάν τα άτομα στα οποία πρόκειται να στείλετε μηνύματα ή να έχετε μηνύματα είναι συνδεδεμένα. Δεν μπορείτε να δείτε την ενεργή κατάσταση ενός ατόμου εάν επισκεφτείτε το προφίλ του, ωστόσο μπορείτε να δείτε εάν είναι συνδεδεμένο στην καρτέλα Μηνύματα. Η καρτέλα σάς λέει επίσης από ποια πλατφόρμα είναι συνδεδεμένο ένα άτομο. Για παράδειγμα, εάν κάποιος είναι συνδεδεμένος στο τηλέφωνό του, το LinkedIn θα σας ενημερώσει ότι το άτομο είναι συνδεδεμένο μέσω κινητού τηλεφώνου.

  Πώς να ορίσετε όρια εφαρμογών και παιχνιδιών στο Xbox One

Όπως και η λειτουργία προβολών προφίλ του LinkedIn, εάν απενεργοποιήσετε τη δική σας κατάσταση Ενεργή, δεν μπορείτε να δείτε την ενεργή κατάσταση για άλλους χρήστες. Ομοίως, εάν αποκρύψετε την ενεργή κατάστασή σας από επιλεγμένα προφίλ, δεν θα δείτε με τη σειρά σας την ενεργή κατάστασή τους.

Είναι πιθανό το LinkedIn να αρχίσει να σας δείχνει την ενεργή κατάσταση των ατόμων στα προφίλ τους. Ίσως θα το προσθέσουν ως premium χαρακτηριστικό. Για κάποιους, αυτή η δυνατότητα θα είναι ενοχλητική, αλλά για άλλους, ειδικά για άτομα που συχνά καλούν εν ψυχρώ, αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο. Ωστόσο, η δυνατότητα δεν θα έπρεπε να είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Εάν δεν βλέπετε ακόμη την επιλογή Ενεργή κατάσταση, βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή σας είναι ενημερωμένη. Εάν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής LinkedIn, αφήστε της λίγες μέρες και η δυνατότητα θα ενεργοποιηθεί σύντομα.