Πώς να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις εφαρμογών στο Android 7


Το Android 7.1 έχει μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Συντομεύσεις εφαρμογών. Αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα τηλέφωνα που λαμβάνουν την ενημέρωση και όχι μόνο στα νέα τηλέφωνα Pixel. Η δυνατότητα είναι λίγο πολύ μια αναπαραγωγή του iOS 3D touch που εισήγαγε η Apple με το iPhone 6S. Η λειτουργία σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε γρήγορες ρυθμίσεις για μια εφαρμογή από το εικονίδιο της αρχικής οθόνης. Εάν πρέπει να μεταβείτε σε μια γρήγορη τοποθεσία στους Χάρτες Google ή να δείτε τι είναι οι τάσεις στο YouTube, δεν θα χρειαστεί να ανοίξετε την εφαρμογή και μετά να πατήσετε το σωστό κουμπί για να το κάνετε. Οι συντομεύσεις σάς επιτρέπουν να μεταβείτε κατευθείαν στη δεξιά οθόνη. Να πώς λειτουργούν.

  Το gFile είναι ένας απλός διαχειριστής αρχείων Android με διεπαφή εμπνευσμένη από το Gmail

Οι προγραμματιστές θα πρέπει να προσθέσουν υποστήριξη για Συντομεύσεις εφαρμογών. Εάν χρησιμοποιείτε το Android 7.1 beta, μπορείτε να δείτε τις Συντομεύσεις εφαρμογών που έχουν ήδη προστεθεί για τις εφαρμογές YouTube και Χάρτες Google.

Για να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση εφαρμογής, πατήστε παρατεταμένα ένα εικονίδιο εφαρμογής μέχρι να εμφανιστούν οι «συντομεύσεις». Πατήστε τη συντόμευση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να την εκτελέσετε.

Αν αναρωτιέστε πώς το Android μπορεί να κάνει τη λειτουργία διαθέσιμη σε όλα τα συμβατά τηλέφωνα, αλλά η Apple χρειάζεται οι χρήστες να έχουν μια πολύ συγκεκριμένη συσκευή για αυτήν, η απάντηση βρίσκεται στον τρόπο εφαρμογής της. Η λειτουργία αφής 3D στο iOS είναι προφανώς κατασκευασμένη για να βασίζεται σε συγκεκριμένο υλικό, αν και δεν ισχύει, καθώς υπάρχουν προσαρμογές jailbreak που σας επιτρέπουν να προσθέσετε 3D touch σε ένα iPhone 6. Δυστυχώς, το tweak δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερο μοντέλο από το iPhone 6, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί υλικού στη λειτουργία. Σε πλήρη αντίθεση, οι Συντομεύσεις εφαρμογών στο Android 7.1 είναι στην πραγματικότητα απλώς μια έξυπνη εφαρμογή της χειρονομίας παρατεταμένου πατήματος.

  Πώς να ορίσετε την προτεραιότητα σύνδεσης WiFi στο Android

Η διαφορά μεταξύ των δύο δεν είναι αισθητή. Οι συντομεύσεις εφαρμογών αποκρίνονται και είναι πολύ απίθανο να χάσετε μια συντόμευση. Το μόνο πράγμα που μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά ή πόσο άσχημα λειτουργεί το χαρακτηριστικό είναι η ποιότητα της οθόνης αφής. Τα τηλέφωνα χαμηλότερης τεχνολογίας που δεν έχουν τόσο αποκριτική οθόνη αφής όσο τα τηλέφωνα υψηλότερης τεχνολογίας θα έχουν πιθανώς κακή εμπειρία.

Θα πρέπει να περιμένετε τους προγραμματιστές των αγαπημένων σας εφαρμογών να ενσωματώσουν τις συντομεύσεις εφαρμογών. Δεδομένου ότι αυτό είναι για το σύστημα Android, είναι πιθανό οι προγραμματιστές εφαρμογών να μπορούν να κάνουν περισσότερα με αυτό από ό,τι θα έκαναν σε ένα κλειστό σύστημα όπως το iOS.

  Εναλλαγή προφίλ βάσει ενεργοποίησης για ήχο, οθόνη, WiFi και άλλα [Android]