Πώς να ορίσετε την προτεραιότητα σύνδεσης WiFi στο Android

Τα smartphone και οι επιτραπέζιοι υπολογιστές δεν είναι πάντα ακριβείς όσον αφορά την επιλογή της ισχυρότερης σύνδεσης για σύνδεση. Ο υπολογιστής σας ή το smartphone σας θα συνδεθεί σε ένα δίκτυο με βάση αποκλειστικά την ισχύ του σήματος του. Αυτή δεν είναι σχεδόν η καλύτερη προσέγγιση, καθώς άλλοι παράγοντες όπως η σταθερότητα και η ταχύτητα είναι σημαντικοί κατά τη σύνδεση σε ένα δίκτυο. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να ορίσετε τη σειρά σύνδεσης WiFi. Για να ορίσετε την προτεραιότητα σύνδεσης WiFi στο Android, χρειάζεστε μια εφαρμογή που ονομάζεται WiFi Prioritizer.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε παιχνίδια Sega Forever εκτός ΗΠΑ [Android]

Εγκαταστήστε το WiFi Prioritizer και ανοίξτε το. Θα εμφανίσει όλα τα δίκτυα WiFi που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας. Μέσα σε αυτήν τη λίστα, μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε τις συνδέσεις για να ορίσετε την προτεραιότητά τους. Η σύνδεση στην κορυφή της λίστας, θα είναι το προτιμώμενο δίκτυο για σύνδεση.

Ενεργοποιήστε το διακόπτη «Ενεργοποίηση προγραμματισμένης εργασίας» και με βάση τη σειρά της λίστας, η συσκευή σας θα συνδεθεί στο προτιμώμενο δίκτυο. Το WiFi Prioritizer κρίνει σε ποια σύνδεση θα συνδεθεί με βάση το πόσο ισχυρό και αδύναμο είναι το σήμα. Ελέγχει συνεχώς για να δει ποια σύνδεση είναι η ισχυρότερη και, στη συνέχεια, κατεβαίνει στη λίστα για να συνδεθεί με την καλύτερη, προτιμώμενη.

  Πώς να διορθώσετε τα Windows 10 δεν αναγνωρίζουν το τηλέφωνο Android

Μπορείτε να τροποποιήσετε την ελάχιστη ισχύ σήματος που πρέπει να έχει μια σύνδεση προκειμένου η συσκευή σας να συνδεθεί σε αυτήν από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Ομοίως, μπορείτε να ορίσετε την ελάχιστη ισχύ σήματος στην οποία, εάν πέσει μια σύνδεση, η συσκευή σας αποσυνδεθεί από αυτήν. Ομοίως, μπορείτε επίσης να αλλάξετε πόσο συχνά η εφαρμογή ελέγχει την ισχύ του σήματος των διαθέσιμων δικτύων.

Με το WiFi Prioritizer σε λειτουργία, δεν χρειάζεται ποτέ να κάνετε μη αυτόματη εναλλαγή δικτύων WiFi. Όταν ορίζετε την προτεραιότητα σύνδεσης WiFi χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, εξακολουθεί να εξετάζει την ισχύ του σήματος μιας σύνδεσης, αλλά εάν έχετε δύο ισχυρές ή δύο αδύναμες συνδέσεις, μπορείτε να επιλέξετε τη μία για να προτιμάτε την άλλη. Εάν θέλετε η συσκευή σας να αγνοήσει μια σύνδεση αλλά δεν θέλετε να την καταργήσετε, απλώς καταργήστε την επιλογή της σύνδεσης στη λίστα της εφαρμογής. Η εφαρμογή δεν θα συνδέεται πλέον σε αυτήν, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρό είναι το σήμα.

  Η επίσημη εφαρμογή αρχειοθέτησης RAR είναι τώρα διαθέσιμη για Android

Εγκαταστήστε το WiFi Prioritizer από το Google Play Store