Πώς να φτιάξετε και να χρησιμοποιήσετε ένα Avatar Instagram

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα δημοφιλή avatars Bitmoji του Snapchat, το Facebook εισήγαγε 3D avatars στην πλατφόρμα του τον Ιούνιο του 2020. Η μητρική Meta του Facebook έκτοτε βασίστηκε σε αυτήν την υπάρχουσα λειτουργία και άρχισε να κυκλοφορεί avatar στο Instagram για περισσότερους χρήστες. Με αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε εξατομικευμένα avatar του εαυτού σας στην πλατφόρμα. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε αναλυτικά πώς μπορείτε να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα avatar σε Ιστορίες Instagram και DM.

Δημιουργία και χρήση ενός Avatar Instagram (2022)

Τι είναι το Avatar του Instagram;

Η λειτουργία avatar του Instagram σάς επιτρέπει να δημιουργείτε και να μοιράζεστε αυτοκόλλητα τύπου Bitmoji για να εκπροσωπείτε τον εαυτό σας στην πλατφόρμα. Έχετε την επιλογή να προσαρμόσετε το avatar σας και να το κάνετε να μοιάζει με εσάς. Αφού ρυθμίσετε το avatar σας, μπορείτε να επιλέξετε να τα χρησιμοποιήσετε στις Ιστορίες σας και στα DM με φίλους.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για το Instagram Story

Πώς να φτιάξετε το δικό σας Avatar Instagram

1. Ανοίξτε το προφίλ σας στο Instagram από την κάτω γραμμή πλοήγησης και πατήστε το μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία. Από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε “Ρυθμίσεις” για πρόσβαση στη σελίδα ρυθμίσεων του Instagram.

2. Τώρα, πατήστε “Λογαριασμός” και επιλέξτε “Avatar” για να ρυθμίσετε το avatar σας στο Instagram.

3. Τώρα έχετε μια διεπαφή επεξεργασίας παρόμοια με το Bitmoji για να προσαρμόσετε το avatar σας. Εδώ, μπορείτε να τροποποιήσετε τον τόνο του δέρματος, τα μαλλιά, το πρόσωπο, τα μάτια, τα φρύδια, τα γυαλιά, τη μύτη, το στόμα, τις τρίχες προσώπου, το σώμα, το ντύσιμο, τα καλύμματα κεφαλής, τα τρυπήματα αυτιών και ακόμη και να προσθέσετε συσκευές ακοής στο avatar. Το Instagram σάς προσφέρει επίσης μια ποικιλία προτύπων για να ξεκινήσετε και στη συνέχεια μπορείτε να προσαρμόσετε το avatar πιο εύκολα.

  Πώς να αλλάξετε το θέμα και το χρώμα έμφασης των DM του Instagram

4. Αφού προσαρμόσετε το avatar, πατήστε “Τέλος” επάνω δεξιά και επιλέξτε “Αποθήκευση αλλαγών” για να διατηρήσετε τις αλλαγές που έγιναν στο avatar σας.

Μοιραστείτε το Avatar σας στο Instagram στις Ιστορίες

1. Για να μοιραστείτε το avatar σας στο Instagram σε ιστορίες, ανοίξτε τη διεπαφή δημιουργίας ιστορίας και πατήστε το εικονίδιο με το αυτοκόλλητο στην επάνω δεξιά γωνία. Από τη λίστα με τα αυτοκόλλητα, επιλέξτε “Avatar” για να αποκτήσετε πρόσβαση στο avatar σας.

2. Θα δείτε τώρα τα αυτοκόλλητα που δημιουργούνται με βάση το avatar σας. Τοποθετήστε το αυτοκόλλητο στην εικόνα σας και πατήστε το κουμπί “Η ιστορία σας” για να προσθέσετε την εικόνα στο Instagram Story σας.

  Πώς να μάθετε αν κάποιος σας έχει μπλοκάρει στο Instagram

Μοιραστείτε το Instagram Avatar Emojis σε DM

1. Έχετε επίσης την επιλογή να χρησιμοποιήσετε το avatar σας στο Instagram σε DM. Ανοίξτε το παράθυρο συνομιλίας, πατήστε το εικονίδιο αυτοκόλλητου στο πλαίσιο κειμένου στη δεξιά γωνία και επιλέξτε “Avatar” για να δείτε emoji με βάση το avatar σας.

2. Επιλέξτε το αυτοκόλλητο που θέλετε να στείλετε και τέλος! Ο παραλήπτης θα λάβει το avatar σας ως μήνυμα, προσθέτοντας μια προσωπική πινελιά στις συνομιλίες σας.

Χρησιμοποιήστε 3D Avatars στο Instagram, το Facebook και το Messenger

Αν και τα τρισδιάστατα avatar μπορεί να μην είναι το φλιτζάνι του τσαγιού όλων, είναι καλό να δούμε το Instagram να προσφέρει περισσότερους τρόπους για να βοηθήσει τους χρήστες να εκφραστούν στην πλατφόρμα, εκτός από emoji, GIF, αυτοκόλλητα και άλλα. Λοιπόν, σας αρέσουν τα avatars του Instagram έναντι των καθιερωμένων εναλλακτικών όπως το Bitmoji του Snapchat και το Memoji της Apple; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στα σχόλια παρακάτω.