Οι καρτέλες Safari που εξαφανίζονται σε iPhone/iPad: 7 επιδιορθώσεις που πρέπει να δοκιμάσετε!

Το Safari έχει γίνει, τον τελευταίο καιρό, ισχυρός υποψήφιος για να παραμείνει το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης σε iPhone και iPad, αντί για επιλογές όπως το Google Chrome και το Microsoft Edge. Έχει λάβει υποστήριξη για επεκτάσεις, μια προσαρμοσμένη γραμμή καρτελών, προσαρμογή σελίδας έναρξης, χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους και είναι πολύ καλά προετοιμασμένος για να λειτουργεί τέλεια εάν διατηρείτε το iPhone και το Mac σας συγχρονισμένα μεταξύ τους. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες ανέφεραν ότι οι καρτέλες Safari εξαφανίστηκαν τυχαία. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς αυτό το πρόβλημα, μην ανησυχείτε γιατί έχουμε τη λύση. Ακολουθούν 7 λύσεις για τη διόρθωση των καρτελών του Safari που εξαφανίζονται σε iPhone και iPad.

Πίνακας περιεχομένων

7 τρόποι για να διορθώσετε τις καρτέλες του Safari που εξαφανίζονται σε iPhone ή iPad (2022)

1. Εμφάνιση όλων των Windows Safari (μόνο για iPad)

Στο iPad, μπορείτε να ανοίξετε πολλά παράθυρα μιας εφαρμογής για καλύτερη παραγωγικότητα και διαχείριση παραθύρων. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι καταλήγετε να μην βλέπετε καρτέλες Safari που είναι ανοιχτές σε διαφορετικό παράθυρο. Αυτό μπορεί να σας κάνει να πιστεύετε ότι οι καρτέλες Safari έχουν εξαφανιστεί στο iPad σας.

  • Για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα στην περίπτωσή σας, απλώς πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο Safari στην αρχική οθόνη ή στο Dock. Θα δείτε μια επιλογή “Εμφάνιση όλων των Windows”
  • Πατήστε στην επιλογή και το iPadOS θα αποκαλύψει όλα τα ανοιχτά παράθυρα του Safari για εσάς.
  • Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ αυτών των παραθύρων και να δείτε εάν οι εξαφανισμένες καρτέλες σας στο Safari είναι ανοιχτές σε οποιοδήποτε άλλο παράθυρο.
  Οι καλύτερες εφαρμογές και ιστότοποι παρακολούθησης COVID-19

2. Συγχώνευση όλων των Windows για την αποκάλυψη κρυφών καρτελών Safari (μόνο για iPad)

Εάν έχετε πολλά παράθυρα Safari ανοιχτά στο iPad σας και δεν θέλετε να κάνετε συνεχή εναλλαγή μεταξύ αυτών των παραθύρων για να μεταβείτε στις κρυφές καρτέλες Safari, μπορείτε επίσης να συγχωνεύσετε όλα τα παράθυρα σε ένα.

  • Αγγίξτε παρατεταμένα το εικονίδιο Εμφάνιση επισκόπησης καρτέλας (που μοιάζει με τέσσερα τετράγωνα σε ένα τεταρτημόριο) και πατήστε Συγχώνευση όλων των Windows.
  • Τώρα, όλες οι ανοιχτές καρτέλες σας θα εμφανιστούν στο τρέχον παράθυρο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ενδέχεται να μην είναι ορατές στην οθόνη Επισκόπηση καρτελών.

3. Πρόσβαση στις καρτέλες Safari που έκλεισαν πρόσφατα (iPhone και iPad)

Αν κατά λάθος κλείσατε σημαντικές καρτέλες στο Safari, θα χαρείτε να μάθετε ότι μπορείτε, μεταφορικά, να χρησιμοποιήσετε το command + shift + T σε iPad και iPhone, για να ανοίξετε ξανά τις κλειστές καρτέλες. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό.

  • Απλώς ανοίξτε την προβολή καρτέλας στο Safari και, στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί “+”. Αυτό θα ανοίξει μια λίστα με τις πρόσφατα κλειστές καρτέλες στο Safari.

  • Μπορείτε να κάνετε κύλιση σε αυτήν τη λίστα και να πατήσετε σε όποιες καρτέλες θέλετε να ανοίξετε ξανά.
  Πώς να αλλάξετε το μέγεθος μιας εικόνας [from Any Device]

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανοίξετε ξανά τις κλειστές καρτέλες του Safari σε περιπτώσεις όπου έχετε κλείσει κατά λάθος μια καρτέλα (ή μια ομάδα καρτελών) στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

4. Προσθέστε σελιδοδείκτες σε όλες τις ανοιχτές καρτέλες Safari (iPhone και iPad)

Αν και δεν αποτελεί λύση από μόνη της, η προσθήκη σελιδοδείκτη σε όλες τις ανοιχτές καρτέλες μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε γρήγορη πρόσβαση στις καρτέλες αργότερα. Εάν πιστεύετε ότι η προσθήκη σελιδοδεικτών σε πολλές ανοιχτές καρτέλες θα μπορούσε να είναι μια μάλλον κουραστική υπόθεση, επιτρέψτε μου να σας πω ότι οι σύγχρονες εκδόσεις του iOS (από το iOS 13) το έχουν απλοποιήσει.

Προσθέστε σελιδοδείκτη σε όλες τις ανοιχτές καρτέλες Safari στο iPhone

  • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν μερικές ανοιχτές καρτέλες στο Safari. Τώρα, επιλέξτε μία από τις καρτέλες και, στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο Σελιδοδείκτη.
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε Προσθήκη σελιδοδεικτών για καρτέλες X στο αναδυόμενο παράθυρο.

  • Στη συνέχεια, δώστε ένα κατάλληλο όνομα στο φάκελο καρτελών σας και αποθηκεύστε το στον επιθυμητό φάκελο.

Προσθέστε σελιδοδείκτη σε όλες τις ανοιχτές καρτέλες Safari στο iPad

  • Πατήστε παρατεταμένα τη γραμμή διευθύνσεων στο Safari και επιλέξτε Προσθήκη σελιδοδεικτών για καρτέλες X.
  • Στη συνέχεια, εισαγάγετε ένα κατάλληλο όνομα και αποθηκεύστε το σε μια προτιμώμενη τοποθεσία.

Εάν θέλετε ποτέ να αποκτήσετε πρόσβαση στους σελιδοδείκτες σας στο Safari, πατήστε το εικονίδιο Σελιδοδείκτες είτε στην κύρια διεπαφή περιήγησης είτε στην πλαϊνή γραμμή για να εμφανίσετε όλα τα αποθηκευμένα αγαπημένα και τους φακέλους σας.

Μετά από αυτό, πατήστε παρατεταμένα έναν φάκελο σελιδοδεικτών και επιλέξτε Άνοιγμα σε νέες καρτέλες ή Άνοιγμα σε ομάδα καρτελών.

5. Απενεργοποιήστε το αυτόματο κλείσιμο καρτελών Safari (iPhone και iPad)

Τόσο το iOS όσο και το iPadOS σάς επιτρέπουν να κλείνετε αυτόματα τις καρτέλες του Safari μετά από μία ημέρα, μία εβδομάδα και έναν μήνα. Επομένως, εάν έχετε ρυθμίσει το πρόγραμμα περιήγησης Apple σε αυτόματο κλείσιμο καρτελών, επιλέξτε να το κάνετε χειροκίνητα.

  • Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Safari.
  Ένα Vintage Atari είναι ένας καταπληκτικός τερματικός καιρός το 2020

  • Στην ενότητα Καρτέλες, πατήστε Κλείσιμο καρτελών και, στη συνέχεια, επιλέξτε Μη αυτόματα.

6. Επαναφέρετε το iPhone ή το iPad σας

Δεδομένου ότι η σκληρή επαναφορά (γνωστή και ως αναγκαστική επανεκκίνηση) είναι γνωστή για τη διόρθωση κοινών προβλημάτων iOS, θα άξιζε να δοθεί μια ευκαιρία και σε αυτό το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων. Μην ανησυχείτε, δεν θα διαγράψει κανένα μέσο ή δεδομένα.

Σκληρή επαναφορά iPhone 8 ή νεότερης έκδοσης και iPad χωρίς κουμπί αρχικής οθόνης

  • Πατήστε και αφήστε γρήγορα το κουμπί αύξησης της έντασης. Στη συνέχεια, πατήστε και αφήστε γρήγορα το κουμπί μείωσης της έντασης.
  • Τώρα, κρατήστε πατημένο το πλευρικό/επάνω κουμπί μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple στην οθόνη.

Σκληρή επαναφορά iPhone 7 και 7 Plus

  • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί μείωσης της έντασης και μετά το πλευρικό κουμπί ταυτόχρονα μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη.

Σκληρή επαναφορά iPhone 6s ή νωρίτερα ή iPad με κουμπί αρχικής οθόνης

  • Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί αρχικής οθόνης και το κουμπί στο πλάι/πάνω ταυτόχρονα μέχρι να μαυρίσει η οθόνη και να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη.

Μόλις η συσκευή σας επανεκκινηθεί, μεταβείτε στο Safari, ανοίξτε μερικές καρτέλες και περιηγηθείτε στον ιστό για κάποιο χρονικό διάστημα, απλώς για να ελέγξετε εάν το πρόβλημα έχει λυθεί.

7. Ενημερώστε το iPhone ή το iPad σας

Εάν οι καρτέλες Safari εξακολουθούν να εξαφανίζονται στο iPhone σας, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε σφάλμα λογισμικού. Επομένως, δοκιμάστε να ενημερώσετε τη συσκευή σας στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS/iPadOS. Προκειμένου να βελτιώσει τη συνολική απόδοση, η Apple κυκλοφορεί τις περισσότερες ενημερώσεις λογισμικού με αρκετές διορθώσεις σφαλμάτων. Ως εκ τούτου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ενημέρωση λογισμικού να διορθώσει τις καρτέλες που εξαφανίζονται.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας και επιλέξτε Γενικά.

  • Τώρα, πατήστε Ενημέρωση λογισμικού και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης του iOS/iPadOS ως συνήθως.

Διορθώθηκε η εξαφάνιση καρτελών Safari σε iPhone και iPad!

Αυτό είναι σχεδόν το μόνο που υπάρχει για να διορθώσετε τις καρτέλες Safari που εξαφανίζονται στο iPhone και το iPad. Τις περισσότερες φορές, οι εξαφανισμένες καρτέλες είναι απλώς ανοιχτές σε άλλο παράθυρο, αλλά αν πρόκειται για ένα κακόβουλο σφάλμα που δυσκολεύει τα πράγματα, ελπίζουμε να μπορέσετε να λύσετε το πρόβλημά σας. Λοιπόν, ποια λύση μπόρεσε να διορθώσει τις καρτέλες Safari που λείπουν στο iPhone ή το iPad σας; Ενημερώστε μας στα σχόλια.