Πώς να μάθετε αν κάποιος σας έχει μπλοκάρει στο Instagram

Το Instagram είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης κοινής χρήσης φωτογραφιών και έχουμε ήδη καλύψει πολλά κόλπα και άλλες λειτουργίες του Instagram. Ωστόσο, υπάρχει ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες του Instagram (ή ανησυχούν μήπως αντιμετωπίσουν) — να αποκλειστούν από κάποιον στο Instagram. Έτσι, εάν πρόσφατα σταματήσατε να βλέπετε αναρτήσεις από κάποιον που γνωρίζετε ή ακολουθείτε και ανησυχείτε ότι μπορεί να έχετε αποκλειστεί, δείτε πώς θα μάθετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο Instagram το 2022.

Μάθετε αν κάποιος σας μπλόκαρε στο Instagram (2022)

Υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συμπεράνετε εάν έχετε αποκλειστεί στο Instagram. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλές μέθοδοι που στην πραγματικότητα δεν λειτουργούν. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τόσο τις πραγματικές μεθόδους για να διαπιστώσετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο Instagram, όσο και τα πράγματα που δεν πρέπει να χάνετε τον χρόνο σας προσπαθώντας. Όπως πάντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα περιεχομένων για να περιηγηθείτε εύκολα σε αυτό το άρθρο.

Μέθοδοι εργασίας για να γνωρίζετε εάν έχετε αποκλειστεί στο Instagram

1. Αναζητήστε το όνομα χρήστη τους

Ας βγάλουμε τα βασικά από τη μέση. Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει είναι να αναζητήσετε το προφίλ του. Για να το ελέγξετε, κατευθυνθείτε στην ενότητα Αναζήτηση και πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη του ατόμου στη γραμμή αναζήτησης. Εάν δεν μπορείτε να δείτε το όνομα χρήστη τους, υπάρχει πιθανότητα (περισσότερα για αυτό στην επόμενη ενότητα) να σας έχουν αποκλείσει. Ρίξτε μια ματιά στη σύγκριση εικόνων παρακάτω για αναφορά.

Ο χρήστης έχει αποκλειστεί (αριστερά) vs Ο χρήστης δεν έχει αποκλειστεί (δεξιά)

2. Ελέγξτε το προφίλ στον Ιστό του Instagram

Η αναζήτηση ονόματος χρήστη δεν αποτελεί πειστική απόδειξη ότι το άτομο σας έχει αποκλείσει. Είναι πιθανό το άτομο να έχει αποφασίσει να απενεργοποιήσει ή να διαγράψει τον λογαριασμό του στο Instagram. Ως εκ τούτου, αυτή είναι η ώρα να φορέσετε τα γυαλιά ντετέκτιβ και να σκάψετε βαθύτερα. Πώς να το κάνετε αυτό, ρωτάτε; Λοιπόν, προσθέστε κατάληξη το όνομά τους στη διεύθυνση URL του Instagram και ανοίξτε τη διεύθυνση URL σε ένα πρόγραμμα περιήγησης όπου δεν είστε συνδεδεμένοι. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε συνδεδεμένοι στο Instagram. Εάν είστε κάποιος που χρησιμοποιεί το Instagram από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μπορείτε απλώς να ανοίξετε μια νέα καρτέλα ανώνυμης περιήγησης για έλεγχο. Το URL θα πρέπει να μοιάζει με αυτό:

https://www.instagram.com/insert_fancy_username_here/

Εάν το προφίλ τους εμφανίζεται εδώ και δεν εμφανίζεται όταν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι σας έχουν αποκλείσει. Ακόμα κι αν έχουν ιδιωτικό λογαριασμό στο Instagram, θα τον δείτε με το κείμενο «Ο λογαριασμός είναι ιδιωτικός». Αυτή είναι μια σίγουρη στρατηγική για να μάθετε εάν το άτομο έχει ενεργό λογαριασμό στο Instagram.

  Διορθώστε τη κολλημένη ανάρτηση στο Instagram κατά την αποστολή

Εάν το άτομο έχει διαγράψει ή απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του, θα δείτε μια σελίδα με την ένδειξη “Συγγνώμη, αυτή η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη”. Ακολουθώντας αυτήν τη στρατηγική, μπορείτε να είστε σίγουροι εάν το άτομο έχει διαγράψει τον λογαριασμό του ή μόλις σας έχει αποκλείσει. Μπορείτε επίσης να δανειστείτε το τηλέφωνο του φίλου σας και να αναζητήσετε το όνομα του ατόμου από τον λογαριασμό του στο Instagram, αλλά δεν θα σας συνιστούσα να το κάνετε όταν μπορείτε να κάνετε όλη τη δουλειά μόνοι σας χωρίς να αφήσετε ίχνη.

3. Ελέγξτε το προφίλ στην εφαρμογή Instagram

Εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο προφίλ του ατόμου από παλιά σχόλια ή μέσω DM, ελέγξτε τον αριθμό των αναρτήσεων. Εάν εμφανίζει έναν συγκεκριμένο αριθμό αναρτήσεων στο πλήθος αναρτήσεων και εμφανίζει “Δεν υπάρχουν ακόμη δημοσιεύσεις” στη ροή, σημαίνει ότι σας έχουν αποκλείσει. Σε περίπτωση που δεν είστε αποκλεισμένοι, θα δείτε όλες τις αναρτήσεις τους.

Αποκλεισμένος λογαριασμός Insta έναντι κανονικού λογαριασμού

4. Αναζητήστε το προφίλ τους μέσω ενός κοινού φίλου

Εάν πιστεύετε ότι ο φίλος σας σας έχει μπλοκάρει στο Instagram και θέλετε να επιβεβαιώσετε τις υποψίες σας, μπορείτε να ζητήσετε από έναν κοινό φίλο να αναζητήσει το προφίλ του. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δεν έχουν απλώς απενεργοποιήσει ή διαγράψει τον λογαριασμό τους. Εάν ο φίλος σας μπορεί να δει τη σελίδα του προφίλ του, τις φωτογραφίες και τα βίντεό του κ.λπ., τότε αυτό σημαίνει ότι έχετε αποκλειστεί.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για το Instagram Story

FYI: Μέθοδοι που δεν λειτουργούν

1. Στείλτε ένα μήνυμα

Ενώ το Snapchat εμφανίζει ένα σφάλμα “Αποτυχία αποστολής – Πατήστε για να προσπαθήσετε ξανά” όταν προσπαθείτε να στείλετε μήνυμα σε κάποιον που σας έχει αποκλείσει, το Instagram δεν το κάνει. Χρειάζεται μια μάλλον λεπτή προσέγγιση. Το αποκλεισμένο άτομο μπορεί να συνεχίσει να στέλνει μηνύματα, αλλά κανένα από αυτά τα μηνύματα δεν θα φτάσει στον παραλήπτη. Είμαι βέβαιος ότι αυτό πρέπει να έχει προκαλέσει πολύ δράμα στους ανθρώπους, αλλά αυτό είναι που προσφέρει το Instagram και είναι καλό να το γνωρίζουμε.

Τα μηνύματα που αποστέλλονται μετά τον αποκλεισμό δεν λαμβάνονται στον άλλο λογαριασμό

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, όχι, τα μηνύματα που στείλατε δεν θα εμφανιστούν ακόμα κι αν το άτομο επιλέξει να σας ξεμπλοκάρει αργότερα. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, δεν έλαβα τα νέα μηνύματα που έστειλα νωρίτερα μετά την κατάργηση του αποκλεισμού του λογαριασμού. Αυτή είναι μια συμβουλή για το Instagram που πρέπει να γνωρίζουν όλοι. Επιπλέον, τα ομαδικά μηνύματα δεν θα φτάσουν ούτε σε αυτούς εάν είστε αυτός που τα στέλνει.

2. Ελέγξτε την εικόνα εμφάνισης τους

Σε αντίθεση με το WhatsApp όπου η εικόνα που εμφανίζεται μόλις εξαφανίζεται, δεν θα ξέρετε αν κάποιος σας έχει αποκλείσει ελέγχοντας την εικόνα που εμφανίζεται. Το Instagram θα εξακολουθεί να εμφανίζει την εικόνα προφίλ ακόμα κι αν το άτομο σας έχει αποκλείσει. Ως εκ τούτου, αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου όταν προσπαθείτε να καταλάβετε εάν το άτομο σας έχει μπλοκάρει.

Βρείτε αν κάποιος σας περιόρισε στο Instagram

Τώρα που είστε όλοι πιασμένοι με τα βασικά, ήρθε η ώρα να συζητήσετε το περίπλοκο μέρος – τον περιορισμό λογαριασμού, γνωστό και ως σκιώδης απαγόρευση. Το Instagram πρόσθεσε πρόσφατα τη δυνατότητα περιορισμού για να βοηθήσει τους χρήστες να σωπάσουν τους καταχρηστικούς λογαριασμούς. Ενώ το Instagram εφάρμοσε τη δυνατότητα με την καλή πρόθεση να μειώσει τις αρνητικές αλληλεπιδράσεις στην πλατφόρμα, ορισμένοι άνθρωποι άρχισαν να τη χρησιμοποιούν ως εναλλακτική λύση για τον αποκλεισμό ενός ατόμου.

Όταν είστε περιορισμένοι, όλα τα σχόλιά σας περνούν από ένα σύστημα ελέγχου. Το άλλο άτομο μπορεί να επιλέξει να δει και να εγκρίνει το σχόλιο, να το διαγράψει ή να το αγνοήσει. Επιπλέον, ο παραλήπτης δεν θα λάβει καμία μορφή ειδοποιήσεων και όλα τα άμεσα μηνύματά σας θα βρίσκονται στην ενότητα Αιτήματα μηνυμάτων.

Τώρα, για να μάθετε αν κάποιος σας περιόρισε, υπάρχουν δύο τρόποι. Εάν δεν μπορείτε να δείτε την κατάσταση δραστηριότητας του ατόμου στο οποίο στέλνετε μηνύματα ενώ δεν έχετε απενεργοποιήσει την κατάσταση δραστηριότητας, ελέγξτε από τον λογαριασμό ενός κοινού φίλου. Λάβετε υπόψη ότι ο φίλος σας δεν πρέπει επίσης να απενεργοποιήσει την κατάσταση δραστηριότητας. Εάν μπορείτε να δείτε την κατάσταση της δραστηριότητάς του από τον λογαριασμό του φίλου σας και όχι από τον δικό σας, το άτομο σας έχει περιορίσει.

  6 νέες δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών που προστέθηκαν στην ενημέρωση Instagram v6.0

Ένας άλλος τρόπος είναι να ελέγξετε τα σχόλια που έχετε δημοσιεύσει στο προφίλ τους. Εάν μπορείτε να δείτε τα σχόλια στο άκρο σας και δεν μπορείτε να δείτε όλα ή μερικά από τα σχόλια από τον λογαριασμό του φίλου σας, είναι ένδειξη ότι το άτομο έχει περιορίσει τον λογαριασμό σας και εγκρίνει επιλεκτικά σχόλια.

Συχνές Ερωτήσεις

  • Πώς καταλαβαίνετε αν έχετε αποκλειστεί στο Instagram;

Μπορείτε να αναζητήσετε το όνομα χρήστη του για να ελέγξετε αν το άτομο σας έχει αποκλείσει στο Instagram.

  • Πώς φαίνεται όταν κάποιος σε μπλοκάρει στο Instagram;

Όταν κάποιος σας αποκλείει, δεν μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις που έχουν μοιραστεί στο Instagram και δεν μπορείτε να δείτε τις ιστορίες του στο Instagram.

  • Είναι δυνατόν να δείτε ποιος σας απέκλεισε στο Instagram;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο μέρος για να δείτε ποιος σας μπλόκαρε. Ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε μεθόδους όπως η αναζήτηση ονόματος χρήστη για να μάθετε εάν κάποιος σας αποκλείει.

  • Τι συμβαίνει όταν κάποιος σας μπλοκάρει στο Instagram;

Όταν αποκλείεστε, δεν μπορείτε να δείτε την ιστορία και τις αναρτήσεις τους. Τα μηνύματά σας δεν θα παραδοθούν στον παραλήπτη και δεν μπορείτε να κάνετε συνομιλίες μέσω βίντεο με το άτομο.

  • Γιατί λέει 0 δημοσιεύσεις στο Instagram αλλά δεν είναι αποκλεισμένες;

Το Instagram εμφανίζει συχνά 0 αναρτήσεις όταν ο λογαριασμός του άλλου είναι ιδιωτικός.

  • Μπορείτε να ζητήσετε να ακολουθήσετε κάποιον στο Instagram εάν σας έχει μπλοκάρει;

Όχι, δεν μπορείτε να ζητήσετε να ακολουθήσετε κάποιον που σας έχει αποκλείσει στο Instagram.

  • Θα λάβει το άτομο όλο το κείμενο μετά την κατάργηση του αποκλεισμού μου, που έστειλα κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκλεισμού;

Όχι, όλα τα μηνύματα που στείλατε κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκλεισμού έχουν φύγει οριστικά και το άτομο δεν θα τα λάβει.

  • Μπορώ να δω το προφίλ κάποιου αφού τον αποκλείσω;

Δεν μπορείτε να το δείτε από την αναζήτηση, αλλά μπορείτε να το έχετε πρόσβαση από παλιά σχόλια ή DM. Ακόμα και τότε, δεν θα βλέπετε τις αναρτήσεις και τις ιστορίες τους.

Μάθετε εάν έχετε αποκλειστεί στο Instagram

Λοιπόν, αυτές είναι οι μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο Instagram. Συζητήσαμε επίσης τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προσπαθήσετε να καταλάβετε εάν έχετε περιοριστεί από κάποιον, μαζί με ορισμένες μεθόδους που υποστηρίζεται ότι λειτουργούν αλλά στην πραγματικότητα δεν θα σας βοηθήσουν καθόλου. Λοιπόν, καταφέρατε να καταλάβετε αν σας μπλοκάρει κάποιος στο Instagram; Ενημερώστε μας στα σχόλια.