Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για το Instagram Story

Από την ίδρυσή του το 2010, το Instagram έχει γίνει η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για άτομα που θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους με τους φίλους, την οικογένεια και το ευρύ κοινό. Ένα από τα χαρακτηριστικά που έχουν χτυπήσει τη χορδή στους χρήστες είναι τα Instagram Stories.

Για να διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσετε τις καλύτερες ιστορίες από τα άτομα που ακολουθείτε, το Instagram σας στέλνει αυτόματα μια ειδοποίηση κάθε φορά που κάποιος ενημερώνει τις ιστορίες του. Αλλά αυτές οι ίδιες ειδοποιήσεις μπορεί επίσης να αποσπάσουν την προσοχή για μερικούς και μπορεί να σας κρατήσουν κολλημένους στη συσκευή σας ακόμα και όταν θα πρέπει να εστιάσετε σε άλλες σημαντικές εργασίες.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε μόνο τις ειδοποιήσεις για το Instagram Story;

Τα Instagram Stories προσφέρουν μια ωμή ματιά στον κόσμο οποιουδήποτε ακολουθείτε. Είναι σαν να έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε κάποιον άλλο να ζει τη ζωή του – ακόμα κι αν είναι μόνο ένα ή δύο λεπτά την ημέρα.

Οι ειδοποιήσεις ιστορίας είναι εξαιρετικές όταν θέλετε να είστε πάντα ενήμεροι, αλλά μπορεί επίσης να είναι ενοχλητικές όταν προσπαθείτε να αποφύγετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίσως για να επικεντρωθείτε σε κάποια άλλη εργασία.

Επιπλέον, οι ειδοποιήσεις Story είναι πιο συχνές από άλλους τύπους ειδοποιήσεων, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ιστορίες για να κρατούν τους ακόλουθούς τους κολλημένους στα προφίλ τους. Ως εκ τούτου, οι ειδοποιήσεις Story μπορεί να είναι πιο ενοχλητικές από τους άλλους λιγότερο συχνούς τύπους ειδοποιήσεων.

  Πώς να κάνετε σίγαση σε κάποιον στο Instagram

Αλλά έχουμε καλά νέα: μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις μόνο από τα Instagram Stories και να συνεχίσετε να λαμβάνετε άλλους τύπους ειδοποιήσεων που μπορεί να είναι σημαντικοί. Εάν, για παράδειγμα, επιθυμείτε να αναπτύξετε την επωνυμία σας, μπορεί να θέλετε να ειδοποιηθείτε κάθε φορά που υπάρχει νέο αίτημα παρακολούθησης για να απαντήσετε.

Το Instagram πάει ένα βήμα παραπέρα. Έχετε την επιλογή να κάνετε σίγαση των Ιστοριών Instagram από όλους ή απλώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις από έναν συγκεκριμένο χρήστη.

Ας δούμε πώς λειτουργεί καθεμία από αυτές τις επιλογές.

Πώς να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις για το Instagram Story

Το Instagram διαθέτει ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τις ειδοποιήσεις σας και να επιλέξετε τους τύπους ειδοποιήσεων που θα λαμβάνετε. Αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις Story, εάν θέλετε να κάνετε ένα «σαββατοκύριακο» από την πλατφόρμα ή απλά να αποφύγετε για λίγο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις του Instagram Story σε μια κινητή συσκευή:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram.
  • Πατήστε στο avatar σας στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
  • Πατήστε στο εικονίδιο του χάμπουργκερ (οι τρεις οριζόντιες γραμμές) στην επάνω δεξιά γωνία. Αυτό θα πρέπει να ανοίξει την ενότητα διαχείρισης του λογαριασμού σας.
  • Επιλέξτε “Ρυθμίσεις” από το αναπτυσσόμενο μενού που προκύπτει.
  • Πατήστε «Ειδοποιήσεις».
  • Επιλέξτε «Αναρτήσεις, ιστορίες και σχόλια» από το υπομενού της ειδοποίησης.
  • Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της σελίδας και εναλλάξτε το κουμπί “Απενεργοποίηση” στην ενότητα “Πρώτες δημοσιεύσεις και ιστορίες”.
  •   Πώς να βρείτε επαφές στο Instagram

    Και με αυτό, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ενοχλητικές ειδοποιήσεις Story στη συσκευή σας.

    Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις του Instagram Story όταν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού όπως ο Internet Explorer ή το Chrome. Δείτε πώς να το κάνετε:

  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Instagram.
  • Πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
  • Επιλέξτε «Ρυθμίσεις» από το αναδυόμενο μενού.
  • Κάντε κλικ στο “Ειδοποιήσεις Push”. Αυτό θα ανοίξει μια νέα σελίδα όπου μπορείτε να διαχειριστείτε όλους τους τύπους ειδοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένων των επισημάνσεων “μου αρέσει”, σχολίων, νέων αιτημάτων παρακολούθησης και ιστοριών.
  • Για να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις ιστορίας, απλώς εναλλάξτε το κουμπί “Απενεργοποίηση” δίπλα στο “Ιστορίες”.
  • Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για το Instagram Story από έναν συγκεκριμένο χρήστη

    Κάθε φορά που κάποιος που ακολουθείτε ενημερώνει τις ιστορίες του, το Instagram θα σας στέλνει μια ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο εάν ακολουθείτε κάποιον για δουλειά ή θέλετε να παρακολουθείτε τη ζωή των φίλων σας.

    Ωστόσο, μπορεί να έρθει μια στιγμή που δεν θέλετε πλέον να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από έναν συγκεκριμένο χρήστη. Ίσως έχουν τη συνήθεια να δημοσιεύουν αντικείμενα που σας τρίβουν με λάθος τρόπο ή η δραστηριότητά τους στο Instagram είναι πολύ συχνή για να παρακολουθείτε. Πάρα πολλές ενημερώσεις από έναν μόνο χρήστη μπορούν να παραβιάσουν τη ροή σας και να δυσκολέψουν την προβολή νέων Ιστοριών από άλλους χρήστες.

    Όποιος κι αν είναι ο λόγος, μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις και να διατηρήσετε την περιοχή ειδοποιήσεων ήσυχη και καθαρή.

      Δημιουργήστε ένα κολάζ για κοινή χρήση στο Instagram με τη νέα του εφαρμογή διάταξης [iOS]

    Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις Story από έναν συγκεκριμένο χρήστη όταν χρησιμοποιείτε μια κινητή συσκευή:

  • Ανοίξτε το προφίλ του χρήστη.
  • Πατήστε το εικονίδιο ειδοποίησης σε σχήμα καμπάνας στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Απενεργοποιήστε το κουμπί δίπλα στην επιλογή “Ιστορίες”.
  • Εναλλακτικά:

  • Ανοίξτε μια από τις ενημερώσεις της ιστορίας τους.
  • Πατήστε στην έλλειψη της ανάρτησης (τρεις οριζόντιες γραμμές) στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Πατήστε «Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων ιστορίας».
  • Εάν χρησιμοποιείτε το Instagram μέσω της εφαρμογής Instagram TV για Android ή iOS, δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις Story από έναν συγκεκριμένο χρήστη:

  • Ανοίξτε το προφίλ του χρήστη. Μπορείτε να το κάνετε πατώντας το όνομα χρήστη τους στη ροή ή αναζητώντας το όνομα χρήστη τους.
  • Πατήστε «Ακολουθώ».
  • Απενεργοποιήστε το κουμπί δίπλα στην επιλογή “Ιστορίες”.
  • Και αυτό είναι όλο. Αφού ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, δεν θα λαμβάνετε ειδοποίηση push κάθε φορά που ο χρήστης μοιράζεται μια φωτογραφία ή ένα βίντεο.

    Αποσυμπιέστε την περιοχή ειδοποιήσεών σας

    Οι ιστορίες του Instagram είναι υπέροχες, αλλά μπορεί επίσης να είναι ενοχλητικές. Από τη μία πλευρά, δεν θέλετε να χάσετε σημαντικές ειδοποιήσεις από τους φίλους και την οικογένειά σας. Από την άλλη, θέλετε να αποφύγετε τα ιδιαίτερα ενεργά προφίλ που ενημερώνουν τις ιστορίες τους πολλές φορές την ημέρα με περιεχόμενο που μπορεί να μην προσθέτει αξία στην επωνυμία ή την επιχείρησή σας. Είναι επίσης πιθανό να θέλετε απλώς να αποφύγετε να ξοδεύετε πολύ χρόνο στο Instagram.

    Εάν έχετε βρεθεί σε οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις, το καλύτερο είναι να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις από τα συγκεκριμένα άτομα που σας κατακλύζουν με δημοσιεύσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις Story και να αποφορτίσετε την περιοχή ειδοποιήσεών σας για όσο διάστημα θέλετε.

    Είστε λάτρης του Instagram; Προσπαθήσατε να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις Story;

    Μη διστάσετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.