Πώς να στείλετε DM GIF στο Instagram

Το Instagram είναι μια πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών. Έφτιαξε τη βάση χρηστών του στην κοινή χρήση φωτογραφιών ενισχυμένη με τα ενσωματωμένα φίλτρα του, αλλά έχει επίσης περιστραφεί και έχει γίνει κάτι σαν πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων. Κανείς δεν εγκαθιστά το Instagram για να αντικαταστήσει την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συνομιλίες πραγματοποιούνται μέσω DM στην εφαρμογή. Αυτός είναι ο λόγος που το Instagram τείνει να εστιάζει σε αυτό όσο και στην κοινή χρήση φωτογραφιών. Τώρα μπορείτε να στείλετε DM GIF στο Instagram. Τα GIF προέρχονται από την Giphy.

DM GIF στο Instagram

Αυτή η δυνατότητα προστέθηκε μέσω μιας ενημέρωσης εφαρμογής, επομένως βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής. Τα GIF σε DM είναι διαθέσιμα τόσο σε iOS όσο και σε Android.

  Πώς να καρφιτσώσετε σχόλια στο Instagram σε iPhone και Android

Αφού ενημερώσετε την εφαρμογή Instagram στην πιο πρόσφατη έκδοση, ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το κουμπί του επιπέδου χαρτιού επάνω δεξιά για να μεταβείτε στα άμεσα μηνύματά σας. Δημιουργήστε ένα νέο νήμα συνομιλίας ή επιλέξτε ένα από τα υπάρχοντα.

Θα πρέπει να δείτε ένα κουμπί GIF δίπλα στα κουμπιά φωτογραφίας και καρδιάς μέσα στο πεδίο εισαγωγής κειμένου. Πατήστε το και εισαγάγετε μια λέξη-κλειδί για αναζήτηση GIF.

Πατήστε το GIF που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και θα σταλεί στον παραλήπτη. Τα GIF προέρχονται από τη Giphy, αλλά δεν χρειάζεστε την εφαρμογή εγκατεστημένη στο τηλέφωνό σας, ούτε την έκδοση πληκτρολογίου της για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία. Το Instagram έχει προσθέσει, όπως πολλές άλλες εφαρμογές, την ενσωμάτωση Giphy στην εφαρμογή.

  Κατεβάστε φωτογραφίες και βίντεο Instagram στον υπολογιστή σας

Παρατηρήσαμε ότι τα GIF στα αποτελέσματα αναζήτησης είναι λίγο ασαφή. Το Giphy έχει συνήθως όλα τα GIF και εάν χρησιμοποιείτε την αποκλειστική εφαρμογή ή τη χρησιμοποιείτε στο Twitter, έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα, π.χ., αυτά που διαθέτουν πιο δημοφιλή GIF που είναι πιο πιθανό να αναζητά ένας χρήστης.

Το Instagram δεν έχει ακόμη επιτρέψει στους χρήστες να μοιράζονται GIF. Προς το παρόν, μπορείτε ακόμα να μοιράζεστε μόνο βίντεο ή φωτογραφίες, αλλά η εφαρμογή κοινωνικών μέσων έχει αρχίσει να αγκαλιάζει τα GIF ως μέσο επικοινωνίας. Το Facebook το έκανε πριν από λίγο καιρό και το Whatsapp τους υποστηρίζει όπως και το Facebook Messenger.

  Μπορείτε να δείτε ποιος είδε τους τροχούς σας στο Instagram; Οχι!

Για να είμαστε σαφείς, τα GIF δεν είναι κακά. Απλώς δεν ανήκουν παντού. Για μια εφαρμογή όπως το Instagram που εστιάζει στην κοινή χρήση εικόνων, και αυτές πολύ όμορφες, τα GIF φαίνονται ακατάλληλα. Μπορεί να υπάρχουν μόνο στα DM προς το παρόν, αλλά το Instagram έχει ήδη βίντεο με επαναφορά και μπορείτε να προσθέσετε GIF στην ιστορία σας, ώστε να μην είναι πολύ παραπλανητικό να σκεφτείτε ότι μπορεί τελικά να σας επιτρέψει να μοιραστείτε GIF στο χρονολόγιό σας. Μπορεί να το αποκαλούν κάτι σαν Live Photos.