Οι 5 καλύτερες εφαρμογές βοήθειας Arch Linux AUR προς χρήση

Το Arch Linux AUR είναι ένας χρήσιμος πόρος. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν γρήγορα σχεδόν οποιοδήποτε λογισμικό που δεν υποστηρίζει άμεσα το λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, όσο καλό είναι το Arch AUR, η εγκατάσταση λογισμικού μπορεί να είναι επώδυνη. Πολλοί χρήστες του Arch Linux έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα δημιουργώντας βοηθητικές εφαρμογές Arch Linux AUR.

Οι βοηθητικές εφαρμογές Arch Linux AUR είναι εξαιρετικές και κάνουν την αλληλεπίδραση με την υπηρεσία παιχνιδάκι. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλά βοηθητικά εργαλεία για να διαλέξετε και ως εκ τούτου, οι νέοι χρήστες μπορεί να μην ξέρουν τι να χρησιμοποιήσουν. Για αυτόν τον λόγο, συγκεντρώσαμε μια λίστα με τις καλύτερες βοηθητικές εφαρμογές AUR για χρήση στο Arch Linux!

1. Ναι

Ναι είναι ένας βοηθός AUR που δανείζεται το σχέδιο των Yaourt, Apacman και Pacaur. Αναπτύχθηκε για να παρέχει μια διεπαφή με το Arch User Repository που απαιτεί ελάχιστη είσοδο χρήστη.

Όσοι στο Arch έχουν χρησιμοποιήσει το Yaourt για χρόνια, αλλά έπρεπε να προχωρήσουν λόγω της πρόσφατης στασιμότητας του, θα πρέπει να ελέγξουν το Yay σήμερα.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Μία από τις καλύτερες πτυχές του Yay είναι η επίλυση «προηγμένης εξάρτησης». Χάρη σε αυτή τη δυνατότητα, οι χρήστες μπορούν να λάβουν σχεδόν οποιοδήποτε πακέτο AUR που έχει κατασκευαστεί και εγκατασταθεί, χωρίς ταλαιπωρία.
Η συμπλήρωση καρτελών επιτρέπει στους χρήστες να εξοικονομούν χρόνο ενώ γράφουν ερωτήματα αναζήτησης στο τερματικό.
Το Yay δίνει προτεραιότητα στην ελαχιστοποίηση της αλληλεπίδρασης των χρηστών. Η λειτουργία “ερώτηση χρήστη εκ των προτέρων” επιτρέπει στον χρήστη να απαντά σε κοινές ερωτήσεις που θέτει το AUR building tools, ενώ δεν χρειάζεται να αλληλεπιδρά με το τερματικό τακτικά κατά την εγκατάσταση.
Η δυνατότητα “εύρεση παρόχων πακέτων αντιστοίχισης” διασφαλίζει ότι καμία κατασκευή πακέτων δεν αποτυγχάνει λόγω έλλειψης πακέτου.
Το βοηθητικό πρόγραμμα Yay AUR έχει μια σύνταξη εντολών που μοιάζει με Pacman. Η ύπαρξη παρόμοιων εντολών τερματικού εμποδίζει τους χρήστες να μπερδευτούν.
Κατά την αρχική εγκατάσταση του Yay on Arch, δεν απαιτούνται πρόσθετες εξαρτήσεις για τη δημιουργία.

  Πώς να προσθέσετε έναν κατάλογο στο $PATH σας στο Linux

Εγκαταστήστε το Yay

Αποκτήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Yay από το AUR χρησιμοποιώντας το Git.

git clone https://aur.archlinux.org/yay.git

Μετακινήστε το τερματικό σας στο φάκελο yay.

cd yay

Κατασκευάστε και εγκαταστήστε το Yay με το makepkg.

makepkg -si

2. Pakku

Pakku είναι ένα περιτύλιγμα για τον διαχειριστή πακέτων Pacman του Arch Linux, με υποστήριξη AUR. Χάρη στο ότι είναι περιτύλιγμα, οι χρήστες του Arch μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως κάτι περισσότερο από έναν απλό βοηθό AUR.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Ενσωματώνεται άψογα στο Pacman ως περιτύλιγμα και χρησιμοποιεί την ίδια σύνταξη και επιλογές εντολών.
Μαζί με την αναζήτηση πακέτων, οι χρήστες μπορούν να διαβάσουν σχόλια AUR απευθείας από το Pakku σε ένα παράθυρο τερματικού.
Υποστηρίζει τη δημιουργία και εγκατάσταση πακέτων από τα επίσημα αποθετήρια του Arch Linux εκτός από την υποστήριξη για το AUR.
Το Pakku μπορεί προαιρετικά να απεγκαταστήσει τις εξαρτήσεις δόμησης μετά την ολοκλήρωση μιας εγκατάστασης, εάν δεν χρειάζονται πλέον στο σύστημα.

Εγκαταστήστε το Pakku

Για να εγκαταστήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Pakku AUR, κατεβάστε πρώτα το πιο πρόσφατο στιγμιότυπο χρησιμοποιώντας την εντολή git clone.

git clone https://aur.archlinux.org/pakku.git

Μετακινήστε το τερματικό στο φάκελο pakku με την εντολή CD. Στη συνέχεια, ξεκινήστε τη διαδικασία κατασκευής με το makepkg.

cd pakku

makepkg -si

3. Χταπόδι

χταπόδι είναι κάτι περισσότερο από έναν απλό βοηθό AUR στο Linux. Αντίθετα, είναι ένα πλήρες εργαλείο GUI που ενσωματώνει τόσο το Pacman όσο και το AUR (μέσω Trizen).

  Πώς να αποθηκεύσετε βίντεο YouTube σε Linux με το YouTube-DL

Το εργαλείο Ocotopi είναι τέλειο για χρήστες του Arch που τους αρέσουν τα γενικά θεμέλια του λειτουργικού συστήματος, αλλά δεν μπορούν να ασχοληθούν με τη διεπαφή τερματικού.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Η καρτέλα του ενσωματωμένου τερματικού του Octopi επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στη γραμμή εντολών εάν δεν μπορούν να λύσουν ένα πρόβλημα απευθείας από το GUI.
Το Octopi διαθέτει ένα κουμπί διακοπής στο οποίο οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ (μόνο κατά τη λήψη του μέρους της εγκατάστασης) για να ματαιώσουν τη διαδικασία εγκατάστασης.
Μπορεί να εγκαταστήσει, να επανεγκαταστήσει την αναβάθμιση και να αφαιρέσει πακέτα μέσω Pacman απευθείας από το GUI, χωρίς να χρειάζεται τερματικό.
Παρόλο που ο πρωταρχικός στόχος του Octopi είναι να δώσει μια εύχρηστη διεπαφή GUI στο πρόγραμμα εγκατάστασης του Arch Linux, οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν, να εγκαταστήσουν και να δημιουργήσουν πακέτα AUR που υποβάλλονται από τον χρήστη εντός του προγράμματος.

Εγκαταστήστε το Octopi

Ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε το Octopi; Κατασκευάστε το με:

git clone https://aur.archlinux.org/octopi.git

cd octopi
makepkg -si

4. Αργό

Αργόν, όπως και το Octopi, είναι μια πλήρης διεπαφή GUI για το σύστημα διαχείρισης πακέτων Arch Linux. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν εύκολα να αναζητήσουν και να εγκαταστήσουν πολλά πακέτα σε μια στιγμή. Διαθέτει επίσης πλήρη υποστήριξη AUR, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ποτέ να αφήσετε το Argon για να λειτουργήσουν τα πακέτα που υποβάλλονται από τους χρήστες.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το Argon διαθέτει ένα χρήσιμο σύστημα ειδοποιήσεων που είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο και παραμετροποιήσιμο. Μπορεί να σβήσει και να ενημερώσει τον χρήστη όταν οι ενημερώσεις συστήματος είναι έτοιμες για εγκατάσταση.
Το σύστημα ειδοποιήσεων είναι συμβατό με όλα τα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας, ακόμη και με αυτά που παραδοσιακά δεν υποστηρίζουν “αναδυόμενες ειδοποιήσεις”.
Το Argon είναι ένας πλήρης διαχειριστής πακέτων για το Arch Linux. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν και να εγκαταστήσουν επίσημα υποστηριζόμενα πακέτα συστήματος, και όχι μόνο πακέτα AUR.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή seq στο Linux

Εγκαταστήστε το Argon

Για να εγκαταστήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Argon AUR, εκτελέστε τις ακόλουθες εντολές τερματικού.

git clone https://aur.archlinux.org/argon.git
cd argon

makepg -si

5. Aurutils

Aurutils είναι μια συλλογή σεναρίων που μπορούν να εγκαταστήσουν οι χρήστες για να αυτοματοποιήσουν την εργασία κατασκευής πακέτων AUR. Το πρόγραμμα μπορεί να αναζητήσει, να δημιουργήσει και να εγκαταστήσει πακέτα και τίποτα περισσότερο.

Είναι πολύ βασικό και δεν είναι πλήρες περιτύλιγμα όπως πολλά άλλα εργαλεία. Ωστόσο, αν είστε μινιμαλιστής χρήστης του Arch και δεν σας ενδιαφέρουν όλες οι καμπάνες και οι σφυρίχτρες, αυτό μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Η δυνατότητα “φίλτρο” στο Aurutils επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν μια πιο προηγμένη αναζήτηση.
Η δυνατότητα “αγνοίας” του Aarutils είναι εξαιρετική, ειδικά για ενοχλητικά πακέτα που σπάνε κατά τη διάρκεια των αναβαθμίσεων. Οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από αυτό και να προσθέσουν πακέτα που δεν επιθυμούν να ενημερώσουν στη λίστα.

Εγκαταστήστε το Aurutils

Το Aurutils διανέμεται μέσω του Αποθετηρίου χρηστών του Arch Linux. Για να λειτουργήσει στον υπολογιστή Arch σας, χρησιμοποιήστε την εντολή git clone για να κατεβάσετε το πιο πρόσφατο στιγμιότυπο. Μετά από αυτό, δημιουργήστε και εγκαταστήστε το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας το makepkg.

git clone https://aur.archlinux.org/aurutils.git

cd aurutils

makepkg -si

συμπέρασμα

Η χρήση του AUR χωρίς βοηθητικό εργαλείο είναι δυνατή, αλλά δεν συνιστάται. Το γεγονός είναι ότι η εγκατάσταση αυτών των τύπων πακέτων διαρκεί για πάντα. Εάν είστε νέος στο Arch Linux, μη διστάσετε. Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και ρίξτε μια ματιά σε ένα από τα προγράμματα αυτής της λίστας.