Πώς να αποκτήσετε τη σκοτεινή λειτουργία για ιστότοπους στον Microsoft Edge στα Windows 10

Οι χρήστες πιέζουν για μια σκοτεινή λειτουργία σε οτιδήποτε, από επιτραπέζιους υπολογιστές έως smartphone. Δεν είναι μυστικό ότι αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται τη νύχτα, συχνά σε δωμάτια με κακό φωτισμό ή κάτω από τα καλύμματα. Μέχρι στιγμής, η σκοτεινή λειτουργία ήταν άπιαστη σε όλα εκτός από το macOS, αλλά όσον αφορά τα προγράμματα περιήγησης, υπάρχουν επεκτάσεις και πρόσθετα για να καλύψουν το κενό. Το Night Eye είναι μια επέκταση που ενεργοποιεί μια σκοτεινή λειτουργία για ιστότοπους στον Microsoft Edge.

Το Night Eye λειτουργεί για σχεδόν όλους τους ιστότοπους και διαθέτει δύο ξεχωριστές λειτουργίες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.

Σκοτεινή λειτουργία για ιστότοπους – Microsoft Edge

Εγκαταστήστε το Night Eye από το Microsoft Store. Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε τον Microsoft Edge, αποδεχτείτε τα δικαιώματα που χρειάζεται η επέκταση για να εκτελεστεί και ενεργοποιήστε την.

  Πώς να εγκαταστήσετε την ενημέρωση Οκτωβρίου 2020 των Windows 10 (20H2)

Μόλις ενεργοποιηθεί, κάντε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης δίπλα στη γραμμή URL. Επιλέξτε είτε τη Σκοτεινή είτε τη Φιλτραρισμένη λειτουργία και ανανεώστε τον τρέχοντα ιστότοπο.

Το Night Eye είναι πλούσιο σε χαρακτηριστικά. σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε συγκεκριμένα χρώματα σε έναν ιστότοπο με οποιοδήποτε άλλο χρώμα της επιλογής σας. Αυτό είναι χρήσιμο σε περίπτωση που η σκοτεινή λειτουργία κάνει τον ιστότοπο δύσκολο να διαβάσει.

Επίσης, κάνει τις εικόνες να φαίνονται λίγο πιο σκοτεινές, έτσι ώστε οι εικόνες που είναι κυρίως λευκές ή που έχουν αρκετά λευκά ή φωτεινά χρώματα να έχουν επίσης σκούρα απόχρωση και να είναι ευκολότερες στην προβολή. Υπάρχει ένα αποκλειστικό ρυθμιστικό φωτεινότητας που σας επιτρέπει να ρυθμίζετε χειροκίνητα τη φωτεινότητα. Από προεπιλογή, έχει οριστεί στο 50%. Υπάρχουν παρόμοιες ρυθμίσεις για την αντίθεση, τον κορεσμό, το μπλε φως και το χαμηλό επίπεδο.

  Η συσκευή εγγραφής κρυφών βημάτων των Windows μετατρέπει την ενέργεια οθόνης σε οδηγίες βήμα προς βήμα

Υπάρχουν λίγες επεκτάσεις, ακόμη και για τον Firefox, που πλησιάζουν τόσο πολύ στο να παρέχουν τέτοιους ολοκληρωμένους ελέγχους για το χρώμα και τη φωτεινότητα ενός ιστότοπου. Αυτό που κάνει την επέκταση ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι το πόσο καλά λειτουργεί για σχεδόν οποιονδήποτε ιστότοπο. Μπορείτε να περιμένετε από έναν ιστότοπο να έχει τη σκοτεινή λειτουργία για ιστότοπους όπως το YouTube, το Twitter ή το Facebook, αλλά για λιγότερο γνωστούς ιστότοπους, μπορεί να χτυπηθεί ή να χάσει.

Είναι κρίμα που η επέκταση δεν μπορεί, λόγω τεχνικών περιορισμών, να αλλάξει το χρώμα της καρτέλας στον Microsoft Edge. Το κάπως ελάχιστο, σχεδόν γελοίο κακό σκοτεινό θέμα που έχουν τα Windows 10 δεν κάνει τίποτα στη διεπαφή του προγράμματος περιήγησης για να διευκολύνει τη χρήση του τη νύχτα. Το μόνο πράγμα που κάνουν τα Windows 10 σωστά σε σχέση με την εργασία σε δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό είναι η λειτουργία Night Light που μειώνει το μπλε φως.

  Πώς να πραγματοποιείτε και να απαντάτε σε κλήσεις σε ένα iPad

Υπάρχουν φήμες ότι μια σκοτεινή λειτουργία έρχεται στα Windows 10, αλλά αυτές οι φήμες κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό. Σε αυτό το διάστημα, το macOS κατάφερε να αποκτήσει μια σωστή σκοτεινή λειτουργία και οι χρήστες των Windows 10 εξακολουθούν να την περιμένουν.