Πώς να προστατέψετε τα δεδομένα πελατών με ένα εργαλείο CIAM

Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε επιτυχημένης σύνδεσης και αυτό δεν ισχύει ποτέ περισσότερο από ό,τι όταν πρόκειται για τις αλληλεπιδράσεις σας με τους πελάτες σας.

Ανεξάρτητα από το πώς αλληλεπιδρούν οι πελάτες μαζί σας: διαδικτυακά, μέσω εφαρμογών για κινητά ή αυτοπροσώπως, αναμένουν ότι τα δεδομένα τους θα προστατεύονται.

Μια παραβίαση ασφαλείας που θέτει σε κίνδυνο τις πληροφορίες τους βλάπτει την εμπιστοσύνη που έχετε εργαστεί τόσο σκληρά για να δημιουργήσετε και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιχείρησή σας. Η κατακερματισμένη διαχείριση ταυτότητας θέτει τις εταιρείες και τους πελάτες τους σε κίνδυνο δαπανηρών παραβιάσεων ασφάλειας.

Είναι κρίσιμο για την επιχείρησή σας να διαθέτει λύσεις Διαχείρισης Ταυτότητας Πελατών και Πρόσβασης (CIAM), επειδή προστατεύουν τα δεδομένα των πελατών σας και διασφαλίζουν μια συνεπή εμπειρία πελάτη σε κάθε επίπεδο του οργανισμού σας.

Αυτός ο οδηγός θα εξηγήσει πώς να προστατεύσετε τα δεδομένα πελατών χρησιμοποιώντας το Εργαλείο CIAM. Επιπλέον, θα συζητήσουμε πώς τα δεδομένα πελατών είναι κρίσιμα για μια επιχείρηση και πώς το λογισμικό CIAM μπορεί να αποδειχθεί ανεκτίμητο.

Θα παρέχουμε επίσης μερικές πολύτιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να προστατεύσετε τα δεδομένα πελατών με μια λύση CIAM. Έλα, ας ρίξουμε μια ματιά.

Γιατί τα δεδομένα πελατών είναι πολύτιμα για την επιχείρησή σας;

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, σημειώθηκε αύξηση 10,3% στις δαπάνες μάρκετινγκ μεταξύ Απριλίου 2021 και 2022. Διαπιστώθηκε σε άλλη μελέτη ότι περίπου το 49% των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν δεδομένα καταναλωτών όταν καθορίζουν πώς να προωθήσουν πιθανούς πελάτες.

Αυτό δείχνει τη σημασία των δεδομένων πελατών για τους οργανισμούς. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά σε ορισμένους παράγοντες που καθιστούν πολύτιμα τα δεδομένα των καταναλωτών.

#1. Πληροφορίες πελατών ισοδυναμούν με καλύτερη εμπειρία πελάτη

Για να προσφέρετε στους καταναλωτές σας μια θαυμάσια εμπειρία, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά τους. Γνωρίζοντας τους πελάτες σας, μπορείτε να κάνετε κάθε αλληλεπίδραση σχετική με αυτούς.

Είναι, επομένως, απαραίτητο να παρέχουμε στους ανθρώπους αυτό που θέλουν. Όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες που παρέχετε και τα μηνύματα που χρησιμοποιείτε για να επικοινωνήσετε με τους πελάτες σας πρέπει να πληρούν αυτό το πρότυπο.

#2. Κοινωνική υποστήριξη

Οι καταναλωτές λαμβάνουν υπόψη την κοινωνική απόδειξη όταν πραγματοποιούν αγορές. Περισσότερο από το 90% των καταναλωτών ισχυρίζονται ότι διαβάζουν ιστολόγια και κριτικές μέσων κοινωνικής δικτύωσης πριν κάνουν μια αγορά.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα πελατών, η Amazon προσφέρει κοινωνική απόδειξη μέσω αξιολογήσεων και κριτικών προϊόντων, προσελκύοντας τους πελάτες να αγοράσουν και επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της στις αμερόληπτες απόψεις των καταναλωτών.

  Οι 6 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές τηλεδιάσκεψης

#3. Δεδομένα Πελατών = Καλύτερη Εμπορική κρίση

Είναι αδύνατο να ληφθούν αποτελεσματικές στρατηγικές αποφάσεις χωρίς δεδομένα. Το να κάνεις μορφωμένες εικασίες και να χάνεις περισσότερα από όσα κερδίζεις απαιτεί στρατηγικές που βασίζονται σε δεδομένα.

#4. Πληροφορίες πελατών = Πιο επιτυχημένο μάρκετινγκ

Γνωρίζατε ότι το κόστος απόκτησης νέων πελατών είναι πέντε φορές υψηλότερο από τη διατήρηση των υπαρχόντων;

Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να ικανοποιήσετε τους πελάτες σας είναι να γνωρίζετε τα ονόματα και το πού βρίσκονται.

Σας βοηθά να αποφασίσετε ποιο περιεχόμενο θα δημιουργήσετε και πώς να προχωρήσετε στο μάρκετινγκ. Εάν οι περισσότεροι από τους πελάτες σας είναι baby boomers, θα πρέπει να εστιάσετε στο Facebook ή το Instagram; Το email θα ήταν καλύτερος τρόπος επικοινωνίας; Χρειάζεστε δεδομένα καταναλωτή για να απαντήσετε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις.

Η διατήρηση των πελατών είναι ευκολότερη αν τους γνωρίζετε καλά.

Ο ρόλος της CIAM στην προστασία των εμπιστευτικών πληροφοριών πελατών

Η CIAM προστατεύει με ασφάλεια τις ταυτότητες των καταναλωτών. Εάν ο καταναλωτής σας χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλές υπηρεσίες και εφαρμογές χωρίς CIAM, ενδέχεται να διατρέχει κίνδυνο κλοπής ταυτότητας.

Χρησιμοποιώντας ειδοποιήσεις push, κωδικούς πρόσβασης μίας χρήσης ή βιομετρική επαλήθευση, οι λύσεις αναγνώρισης καταναλωτή και διαχείρισης πρόσβασης επιβεβαιώνουν την ταυτότητα ενός πελάτη πολλές φορές. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και εφαρμογές χάρη στην ασφαλή σελίδα σύνδεσης της λύσης λογισμικού.

Επιπλέον, η τεχνολογία single-sign-on του CIAM διευκολύνει την εύκολη πρόσβαση σε όλα τα κατάλληλα κανάλια, μειώνοντας έτσι τα εμπόδια εμπειρίας χρήστη. Η κύρια εστίαση των υπηρεσιών της CIAM είναι να βοηθά τους πελάτες να υπερασπιστούν την ταυτότητα και τους λογαριασμούς τους έναντι κακόβουλων χάκερ.

Βασικά χαρακτηριστικά ενός CIAM

#1. Η αρχή μιας ψηφιακής σχέσης: Επιβίβαση χρήστη

Η εγγραφή χρήστη είναι το πρώτο βήμα σε μια διαδικασία CIAM που μετατρέπει άγνωστους, ανενεργούς επισκέπτες ιστότοπου σε γνωστούς, εγγεγραμμένους χρήστες. Ωστόσο, εάν η διαδικασία εγγραφής είναι δύσκολη, οι καταναλωτές θα τα παρατήσουν, βλάπτοντας τα αποτελέσματα της εταιρείας.

Η διαδικασία εγγραφής πρέπει να είναι απλή, φιλική προς το χρήστη και ασφαλής ενώ συγκεντρώνονται κρίσιμες πληροφορίες αναγνώρισης από τον καταναλωτή. Ορισμένες λύσεις CIAM προσφέρουν διάφορες μεθόδους για την απόδειξη της ταυτότητας ενός χρήστη, όπως η επαλήθευση μέσω email, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ορισμένους λογαριασμούς και συναλλαγές.

#2. Ανίχνευση απάτης

Ένα σύστημα CIAM πρέπει να μπορεί να καταναλώνει πληροφορίες απάτης για να επιλέξει τις κατάλληλες τεχνικές ελέγχου ταυτότητας και να εξουσιοδοτήσει ή να αρνηθεί την πρόσβαση ή την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

#3. Αυθεντικοποίηση

Το CIAM χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο την κοινωνική σύνδεση, τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) και τον προσαρμοστικό έλεγχο ταυτότητας (έλεγχος βάσει κινδύνου) αντί για τον έλεγχο ταυτότητας ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης.

Χρησιμοποιώντας τη σύνδεση κοινωνικής δικτύωσης, ένας χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε μια εφαρμογή τρίτου μέρους χωρίς να εγγραφεί ξανά. Το σύστημα CIAM συλλέγει χαρακτηριστικά ταυτότητας από έναν χρήστη που χρησιμοποιεί IDP τρίτου μέρους, όπως το Facebook, το Twitter, το LinkedIn ή το Google.

  Τα 8 καλύτερα θέματα κελύφους Gnome

#4. Προοδευτικό προφίλ

Το προοδευτικό προφίλ μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο προφίλ των χρηστών τους με την πάροδο του χρόνου. Οι λογαριασμοί χρηστών έχουν συνήθως μερικά χαρακτηριστικά όταν δημιουργούνται.

Μια επιχείρηση μπορεί να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες ταυτοποίησης από έναν πελάτη αφού εξοικειωθεί με την εταιρεία. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το όνομα της εταιρείας, τον τίτλο εργασίας και τα στοιχεία επικοινωνίας.

#5. Single Sign-On (SSO)

Χρησιμοποιώντας Single Sign-On (SSO), οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές ιδιότητες μιας εταιρείας με ένα σύνολο διαπιστευτηρίων. Η χρήση της απλής σύνδεσης στις σημερινές υλοποιήσεις IAM γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής.

Είναι σημαντικό τα συστήματα CIAM να υποστηρίζουν κοινά πρωτόκολλα ομοσπονδίας, όπως SAML, OAuth και OIDC μεταξύ εταιρικών ιστότοπων.

#6. Υποστήριξη για όλα τα κανάλια

Στον σημερινό κόσμο, οι υπηρεσίες Διαδικτύου είναι προσβάσιμες από διάφορες συσκευές, όπως φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, περίπτερα, συστήματα παιχνιδιών και προσωπικούς ψηφιακούς βοηθούς. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στη διακαναλική εμπειρία χρήστη για συστήματα CIAM.

Ο ρόλος του CIAM σε ένα πολυκαναλικό περιβάλλον μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα, από τη διαχείριση των προτιμήσεων των πελατών σε όλα τα κανάλια έως τον έλεγχο ταυτότητας των καταναλωτών σε πολλά μέσα.

#7. Διαχείριση προφίλ χρηστών

Μέσω των πυλών αυτοεξυπηρέτησης πελατών που προσφέρονται από τις λύσεις CIAM, οι πελάτες και οι εξουσιοδοτημένοι διαχειριστές θα πρέπει να μπορούν να ορίζουν ρητά τις προτιμήσεις τους.

Επιπλέον, αυτές οι προτιμήσεις θα πρέπει να αποθηκευτούν σε ένα μόνο προφίλ πελάτη, ώστε οι πελάτες να μπορούν να απολαμβάνουν συνεπή, εξατομικευμένη εξυπηρέτηση σε όλα τα κανάλια.

#8. Διαχείριση απορρήτου και συναίνεσης

Οι οργανισμοί πρέπει να ακολουθούν τους νόμους και τις οδηγίες που επιβάλλουν η κυβέρνηση και άλλοι επιχειρηματικοί οργανισμοί σχετικά με τη συλλογή δεδομένων χρηστών.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τηρούνται οι τοπικές εντολές αποθήκευσης δεδομένων και οι πρόσθετες εντολές απορρήτου, οι λύσεις CIAM πρέπει να προσφέρουν κεντρικές πολιτικές διαχείρισης πρόσβασης δεδομένων, λειτουργίες διεπαφής χρήστη που επιτρέπουν στους πελάτες να προσδιορίζουν συγκεκριμένες προτιμήσεις με επίκεντρο τον χρήστη, ώστε να μπορούν να ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία χρησιμοποιεί τα δεδομένα τους. και άλλες δυνατότητες για την εγγύηση τοπικής αποθήκευσης δεδομένων.

Τώρα, ας δούμε μερικές από τις καλύτερες λύσεις CIAM για την επιχείρησή σας.

LoginRadius

Το LoginRadius είναι μια πολύ γνωστή πλατφόρμα CIAM για επιχειρήσεις που εστιάζει στη διαχείριση ταυτότητας B2C.

Με το LoginRadius είναι διαθέσιμες πολλές επιλογές ανάπτυξης cloud και επιλογές ανάπτυξης εντός εγκατάστασης χωρίς να απαιτείται κωδικός. Η λύση CIAM παρέχει SSO και διάφορες επιλογές ελέγχου ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης, της κοινωνικής δικτύωσης, του τηλεφώνου και του ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Παρέχει ενοποίηση με περισσότερες από 150 εφαρμογές cloud.
  • Η LoginRadius ισχυρίζεται ότι μειώνει το κόστος μηχανικής έως και 95% με την έτοιμη για ανάπτυξη λύση CIAM.
  • Είναι δυνατός ο έλεγχος ταυτότητας χρησιμοποιώντας MFA, διαπιστευτήρια κοινωνικής δικτύωσης ή ένα παραδοσιακό σύστημα ονόματος χρήστη/email.
  Γιατί πρέπει να μάθετε ReactJS και 12 καλύτερους πόρους για να το μάθετε

Okta

Η Okta είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες προσφορές στον τομέα της ταυτότητας πελατών και της διαχείρισης πρόσβασης. Περισσότερες από 7000+ προκατασκευασμένες ενσωματώσεις κάνουν το Okta μια εξαιρετική επιλογή για SSO και έλεγχο ταυτότητας.

Επιπλέον, προσφέρει έλεγχο ταυτότητας B2B, βελτιωμένη πρόσβαση διακομιστή και έναν καθολικό κατάλογο για ευκολότερη διαχείριση των χρηστών. Επιπλέον, η Okta προσφέρει δωρεάν δοκιμές ταυτοποίησης τόσο σε πελάτες όσο και σε εργαζόμενους.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Οι δυνατότητες ταυτότητας πελάτη και διαχείρισης πρόσβασης περιλαμβάνουν διαχείριση κύκλου ζωής, προσαρμοστικό έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, πύλες πρόσβασης, διαχείριση πρόσβασης API και άλλα.
  • Μπορείτε να κάνετε τα προϊόντα σας ασφαλέστερα χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία ασφαλείας που ονομάζεται προσαρμοστικός έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA).
  • Επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν με τους λογαριασμούς τους στο Facebook, στο Google, στο Twitter ή στο LinkedIn.

Ping Identity Platform

Το Ping Identity είναι μια πλατφόρμα CIAM που παρέχει στους χρήστες διάφορες επιλογές ελέγχου ταυτότητας και ελέγχου πρόσβασης.

Εκτός από το SSO, τον έλεγχο ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης και την εφαρμογή Zero Trust, το Ping Identity προσφέρει επίσης υβριδικές επιλογές ανάπτυξης. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να εκσυγχρονίσετε το παλιό σας σύστημα διαχείρισης ταυτότητας.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Είναι δυνατός ο έλεγχος της ασφαλούς πρόσβασης μέσω API και εφαρμογών.
  • Χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης αιχμής για τον εντοπισμό ανωμαλιών και την ασφάλεια εμπιστευτικών πληροφοριών και εταιρικών λειτουργιών.
  • Ο ιστότοπος και οι πλατφόρμες για κινητές συσκευές μπορούν να παρακολουθούνται και να προστατεύονται από απάτη σε πραγματικό χρόνο.
  • Για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα ενός χρήστη, οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν προσαρμοσμένες πολιτικές ελέγχου ταυτότητας.

Frontegg

Χρησιμοποιώντας το Frontegg, οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν εύκολα να διαχειρίζονται τους χρήστες τους από τις απλούστερες διαδικασίες ελέγχου ταυτότητας έως τις πιο εξελιγμένες, συμπεριλαμβανομένων πολύπλοκων οργανωτικών δομών (πολλαπλών μισθώσεων), λεπτομερούς εξουσιοδότησης, διαχείρισης διακριτικών API, πύλης διαχείρισης αυτοεξυπηρέτησης, επιβολής συνδρομής, single sign-on (SSO) και πολλά άλλα.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Έλεγχος πρόσβασης: Το Frontegg προσφέρει απλή ασφάλεια ελέγχου πρόσβασης για εφαρμογές, υπηρεσίες και API.
  • SSO: Ενσωματώστε το Frontegg για υποστήριξη single sign-on (SSO). Για απόλυτη ασφάλεια, χρησιμοποιεί πρωτόκολλα όπως SAML και OIDC.
  • Έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων: Το Frontegg μπορεί να προσθέσει έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων εάν χρειάζεστε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας. Το Frontegg παρέχει μια απλή διεπαφή για την ενεργοποίηση του MFA.
  • Διαχείριση χρηστών: Οι χρήστες μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν τους οργανισμούς τους προσκαλώντας χρήστες και μέλη, χάρη στον σχεδιασμό πολλαπλών ενοικιαστών της Frontegg. Για όλους τους χρήστες, λειτουργεί ως μια δυναμική πύλη διαχείρισης αυτοεξυπηρέτησης.

Auth0

Οι επιχειρήσεις μπορούν να ενισχύσουν την ασφάλειά τους με τη βοήθεια του Auth0, μιας γνωστής πλατφόρμας που παρέχει διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας.

Για τις επιχειρήσεις B2C, αυτή η πλατφόρμα προσφέρει λύσεις Διαχείρισης Ταυτότητας Πελατών, όπως διαχείριση κωδικού πρόσβασης, εγγραφή χωρίς κωδικό πρόσβασης, ανίχνευση ανωμαλιών και κεντρική διαχείριση.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Παρέχει μια ευρεία επιλογή Γρήγορων εκκινήσεων και SDK για κάθε προσέγγιση πλατφόρμας και ανάπτυξης.
  • Παρέχει έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για τους πελάτες.
  • Μπορείτε να ενσωματώσετε τα συστήματα ταυτοποίησής σας με συνέπεια σε όλες τις πλατφόρμες και τις ιδιότητες.

Τελικές Λέξεις

Το CIAM δίνει στις επιχειρήσεις περισσότερη δύναμη, επιτρέποντάς τους να προσαρμόζονται συνεχώς στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών και των εταιρειών.

Αυτά τα σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή του κατάλληλου συστήματος CIAM για την επιχείρησή σας, π.χ. έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, απόρρητο και συμμόρφωση, επεκτασιμότητα, υψηλή διαθεσιμότητα, API και αναλυτικά στοιχεία.

Τώρα μπορείτε να διαβάσετε για τις καλύτερες πλατφόρμες CIAM για τη διαχείριση της πρόσβασης στα δεδομένα.