Οι 6 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές τηλεδιάσκεψης

Εάν ξαφνικά βρεθείτε να εργάζεστε από το σπίτι ή από άλλη απομακρυσμένη τοποθεσία, θα χάσετε αυτές τις αλληλεπιδράσεις με άλλα άτομα. Η βιντεοδιάσκεψη μπορεί να σας βοηθήσει επιτρέποντάς σας να μιλάτε πρόσωπο με πρόσωπο, ακόμα κι αν είναι μέσω οθόνης.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές τηλεδιάσκεψης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε.

Υποστηρίζει: Έως 10 συμμετέχοντες για απεριόριστη διάρκεια.

Εάν έχετε λογαριασμό Google, έχετε πρόσβαση στο Google Hangouts. Για δωρεάν πελάτες Gmail και G Suite Basic, το Google Hangouts επιτρέπει σε έως και 10 άτομα να συνομιλούν σε μια βιντεοκλήση. Η υπηρεσία υποστηρίζει επίσης ταυτόχρονη φωνητική συνομιλία και επιτρέπει στους συμμετέχοντες να συμμετέχουν σε μια διάσκεψη μέσω email ή ενός συνδέσμου με δυνατότητα κοινής χρήσης.

Ως απάντηση στην κρίση του κορωνοϊού, η Google έχει χαλάρωσε κάποιους περιορισμούς για όλους τους πελάτες του G Suite και του G Suite for Education, ανεξαρτήτως επιπέδου. Οι πελάτες μπορούν πλέον να πραγματοποιούν βιντεοδιασκέψεις με έως και 250 συμμετέχοντες έως την 1η Ιουλίου 2020.

Άλλες λειτουργίες σε επίπεδο επιχείρησης που είναι διαθέσιμες σε όλους τους πελάτες του G Suite περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ροής βίντεο σε έως και 100.000 θεατές σε έναν τομέα και τη δυνατότητα εγγραφής και αποθήκευσης συσκέψεων απευθείας στο Google Drive.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Hangouts στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού ή μέσω των εφαρμογών Google Hangouts για iPhone και Android.

Υποστηρίζει: Έως 100 συμμετέχοντες για απεριόριστη διάρκεια.

Το CISCO είναι ένα όνομα που συνήθως συνδέεται με ακριβά προϊόντα Enterprise, που γενικά δεν μπορούν να το προσεγγίσουν δωρεάν χρήστες. Το Webex είναι η λύση web conferencing της εταιρείας και συνοδεύεται από μια ισχυρή δωρεάν επιλογή για όσους αναζητούν μια γυμνή λύση τηλεδιάσκεψης.

  Πώς να αλλάξετε το πρόγραμμα Netflix

Φιλοξενήστε έως και 100 συμμετέχοντες σε μία κλήση, για όσο διάστημα θέλετε. Δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό των κλήσεων που μπορείτε να πραγματοποιήσετε και λαμβάνετε 1 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud με τον δωρεάν λογαριασμό σας. Τα συνέδρια περιλαμβάνουν υποστήριξη για λειτουργίες όπως κοινή χρήση οθόνης, εγγραφή βίντεο και κοινή χρήση αρχείων.

Η Webex επιτρέπει στους χρήστες σε έως και 52 χώρες να χρησιμοποιούν ένα τυπικό τηλέφωνο για να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε συνέδριο. Οι συμμετέχοντες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις κάμερές τους έχουν τη δυνατότητα επιλογής ιστότοπου, αποκλειστικών εφαρμογών επιτραπέζιου υπολογιστή ή εφαρμογών για κινητά iPhone και Android (πλήρη με τις δικές τους δυνατότητες κοινής χρήσης οθόνης).

Υποστηρίζει: Έως 100 συμμετέχοντες για 40 λεπτά.

Το Zoom είναι μια πλήρης σουίτα τηλεδιάσκεψης που απευθύνεται σε χρήστες σε επίπεδο Enterprise, με ελκυστική δωρεάν επιλογή. Οι χρήστες με δωρεάν λογαριασμό μπορούν να φιλοξενήσουν βιντεοδιασκέψεις για έως και 100 συμμετέχοντες, αλλά οι διασκέψεις 3 μελών και άνω περιορίζονται στα 40 λεπτά.

Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή για να καταργήσετε αυτούς τους περιορισμούς ή απλώς να διατηρήσετε τις συνεδριάσεις σας σύντομες και γλυκές. Δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό των συσκέψεων που μπορείτε να φιλοξενήσετε, επομένως θα μπορούσατε απλώς να φιλοξενήσετε μια νέα κλήση μόλις φτάσετε το όριο.

Το Zoom επιτρέπει στους συμμετέχοντες να συμμετέχουν μέσω του ιστού, αποκλειστικών εφαρμογών, επεκτάσεων προγράμματος περιήγησης και κινητών συσκευών χρησιμοποιώντας iPhone και Android εφαρμογές. Οι χρήστες μπορούν να καλούν μέσω τηλεφώνου εάν το χρειάζονται. Οι δωρεάν χρήστες μπορούν επίσης να εγγράψουν βίντεο ή ήχο τοπικά και να μοιραστούν οθόνες με άλλους συμμετέχοντες στη διάσκεψη.

  Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο χρησιμοποιώντας το Google Blogger

Υποστηρίζει: Έως 50 συμμετέχοντες για απεριόριστη διάρκεια.

Το Skype είναι μια δημοφιλής εφαρμογή VoIP για την οποία οι περισσότεροι χρήστες θα έχουν ακούσει μέχρι τώρα. Είναι κατάλληλο για τηλεδιάσκεψη για μικρές ομάδες έως 50 ατόμων (συμπεριλαμβανομένου του οικοδεσπότη), χωρίς χρέωση. Η εταιρία ξεδιπλώθηκε η διευρυμένη λειτουργία βιντεοκλήσεων τον Απρίλιο του 2019, βελτιώνοντας το προηγούμενο όριο των 25.

Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στη σύσκεψη από πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε υπολογιστή. Σε μια φορητή συσκευή, τα άτομα μπορεί να χρειαστεί να κατεβάσουν την εφαρμογή Skype για να συμμετάσχουν.

Το Skype περιλαμβάνει ένα χρήσιμο cloud-based δυνατότητα εγγραφής κλήσεων που μπορεί να ενεργοποιήσει οποιοδήποτε μέλος της κλήσης. Αυτό θα ειδοποιήσει τους άλλους συμμετέχοντες ότι η κλήση καταγράφεται και θα επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να μοιράζονται την ηχογράφηση για έως και 30 ημέρες.

Υποστηρίζει: Έως πέντε συμμετέχοντες βίντεο και 1000 συμμετέχοντες ήχου για απεριόριστη διάρκεια.

Σε αντίθεση με ό,τι υποδηλώνει το όνομα, το FreeConference δεν είναι μια δωρεάν υπηρεσία. Είναι μια premium υπηρεσία με μια αξιοπρεπή δωρεάν επιλογή που μπορεί να είναι χρήσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις. Για τηλεδιάσκεψη, το FreeConference υποστηρίζει μόνο έως 5 συμμετέχοντες στο δωρεάν επίπεδο.

Αυτό που κάνει το FreeConference δυνητικά να λάμπει, ωστόσο, είναι η υποστήριξή του σε έως και 1000 συμμετέχοντες ήχου που μπορούν να καλούν μέσω τηλεφώνου. Η υπηρεσία υιοθετεί επίσης μια προσέγγιση χωρίς λογισμικό στις βιντεοκλήσεις, επιτρέποντας στους περισσότερους χρήστες να συνδέονται με τίποτα περισσότερο από ένα πρόγραμμα περιήγησης.

Το FreeConference προσφέρει επίσης εφαρμογές για κινητά για iPhone και Android, οι οποίες είναι ανοιχτές σε δωρεάν χρήστες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής της κλήσης σας εκτός και αν είστε διατεθειμένοι να κάνετε αναβάθμιση σε α πακέτο premium.

  5 καλύτερα λογισμικό και εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δικτύου για το 2020

Υποστηρίζει: Έως 75 συμμετέχοντες για απεριόριστη διάρκεια.

Το Jitsi είναι ένα έργο 100% δωρεάν και ανοιχτού κώδικα με ένα φανταστικό σύνολο δυνατοτήτων. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στη χρήση της φιλοξενούμενης έκδοσης του Jitsi στο συναντώ.jit.si, ή μπορείτε να κατεβάσετε και να φιλοξενήσετε τη δική σας λύση τηλεδιάσκεψης για απόλυτη ευελιξία.

Επί του παρόντος, το Jitsi υποστηρίζει έως και 75 συμμετέχοντες ανά κλήση, αν και η απόδοση μπορεί να υποφέρει με περισσότερα από 35. Το έργο εργάζεται σε «ξεπερνώντας τα 100” συμμετέχοντες αμέσως. Η υπηρεσία υποστηρίζει συμμετέχοντες ήχου μέσω τηλεφώνου τόσο στη φιλοξενούμενη όσο και στην αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση. Η υπηρεσία υποστηρίζει κοινή χρήση οθόνης και διαθέτει εφαρμογές για κινητά iPhone και Android (συν ένα Πακέτο F-Droid).

Για να καταγράψετε το συνέδριο Jitsi, μπορείτε να κάνετε ροή στο YouTube και, στη συνέχεια, να περάσετε τον σύνδεσμο (ιδιωτικό ή μη καταχωρισμένο) ή απλώς να κάνετε λήψη του αρχείου για φύλαξη.

Δεν υπάρχουν premium επίπεδα στο Jitsi και το έργο παραμένει δωρεάν χάρη σε αυτό 8×8, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία στα δικά της προϊόντα.

Συνεχίστε να εργάζεστε εξ αποστάσεως

Η τηλεδιάσκεψη είναι ένα ισχυρό εργαλείο για επιχειρήσεις, φοιτητές και ομάδες που θέλουν να παραμείνουν συνδεδεμένοι σε μεγάλες αποστάσεις. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να διατηρείτε επαφή με συναδέλφους και συμμαθητές όταν απλά δεν μπορείτε να είστε εκεί προσωπικά.

Εάν είστε νέος στον κόσμο της εξ αποστάσεως εργασίας, μην το χάσετε Οι κορυφαίες συμβουλές μας για αποτελεσματική εργασία από το σπίτι. Συνιστούμε βιντεοκλήσεις μέσω τηλεφωνικών κλήσεων για καλύτερες αλληλεπιδράσεις με τους συναδέλφους σας.