Πώς να κερδίσετε χρήματα με ροή (YouTube/Twitch/Facebook)

Εκατομμύρια θεατές συντονίζονται καθημερινά για να παρακολουθήσουν τους αγαπημένους τους streamers, καθώς η δημοτικότητα του streaming έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι επέλεξαν να κάνουν streaming για να δημιουργήσουν εισόδημα λόγω αυτής της αύξησης της δημοτικότητας. Αξίζει όμως το streaming ως επιλογή καριέρας;

Πίνακας περιεχομένων

Είναι το Streaming μια καλή καριέρα;

Η βιομηχανία ροής μπορεί να είναι μια βιώσιμη επιλογή σταδιοδρομίας, αν σας αρέσει να αλληλεπιδράτε με άλλους, να τους διασκεδάζετε και να είστε ευέλικτοι.

Οι 100 κορυφαίοι streamers του Twitch κερδίζουν πάνω από 30.000 $ το μήνα μέσω διαφημίσεων και δωρεών. Αυτά απολαμβάνουν επίσης τεράστιους ακόλουθους στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Το να κερδίζετε αρκετά χρήματα για να κάνετε streaming την καριέρα σας μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος, εάν ξεκινάτε. Για κάποιον που ακολουθεί το Instagram, η ροή μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη από ό,τι για έναν αρχάριο.

Η θετική πλευρά είναι ότι μπορείτε να κερδίσετε έναν μισθό παίζοντας βιντεοπαιχνίδια κάθε μέρα ή αλληλεπιδρώντας με χιλιάδες θεατές κάθε μέρα. Ακούγεται καταπληκτικό, σωστά;

Μπορείτε να βγάζετε τα προς το ζην ως streamer;

Ναι, μπορείτε να υποστηρίξετε τον εαυτό σας ως live streamer. Η αλήθεια είναι ότι χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν καριέρα μέσω live streaming. Ωστόσο, εάν θέλετε να κερδίσετε τα προς το ζην ως ζωντανή μετάδοση, θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια.

Επίσης, οι προσπάθειές σας μπορεί να μην σας αποδώσουν σύντομα και μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να λάβετε τα πρώτα σας δολάρια μέσω ροής.

Ένας μέσος streamer Twitch με αξιοπρεπή αριθμό θεατών μπορεί εύκολα να βγάλει από 3000 έως 5000 $ κάθε μήνα. Σημειώστε ότι αυτό είναι το εισόδημα ενός μέσου streamer. Αν φτάσετε στο κορυφαίο 1% των streamers, ίσως κερδίσετε περισσότερα από οποιαδήποτε κανονική δουλειά γραφείου!

Όλα αυτά ακούγονται καταπληκτικά. Ωστόσο, πώς κερδίζουν χρήματα οι streamers; Ας βρούμε μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Πώς βγάζουν χρήματα οι Streamers;

Κάθε πλατφόρμα ροής μεταδίδει διαφημίσεις στη ροή σας και η πλατφόρμα ροής σάς δίνει ένα κίνητρο για το ίδιο.

Ωστόσο, οι περισσότεροι streamers κερδίζουν μόνο ένα κλάσμα του εισοδήματός τους μέσω διαφημίσεων. Συχνά είναι οι πρόσθετες ροές εσόδων που συμβάλλουν στο εισόδημα των streamers.

Πολλοί streamers πλήρους απασχόλησης είναι ανεξάρτητοι από τις δυνατότητες εσόδων της πλατφόρμας για την υποστήριξη των οικονομικών τους αναγκών.

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους οι streamers κερδίζουν το μισθό τους:

Δωρεές

Παρόλο που δεν μπορείτε να ρυθμίσετε αρχικά επίπεδα συνδρομής, μπορείτε να λαμβάνετε δωρεές από θεατές των ροών βίντεο σας.

Μια επιχείρηση τρίτου μέρους μπορεί να διαμορφώσει αυτήν την επιλογή. Για παράδειγμα, δημιουργήστε ένα κουμπί δωρεάς PayPal στον λογαριασμό σας ή χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο όπως το Streamlabs για να δημιουργήσετε μια σελίδα συμβουλών για να κερδίσετε επιπλέον μετρητά από συμβουλές και συνεισφορές στο κανάλι σας.

Amazon Associates

Οι χρήστες ροής μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα συνεργατών που λέγεται Amazon Associates για να αποκτήσουν κάποιο δευτερεύον εισόδημα.

Οι χρήστες ροής μπορούν να αναφέρουν τα προϊόντα της Amazon και να συμπεριλάβουν συνδέσμους συνεργατών προς αυτά στις ροές τους και στα κανάλια τους μέσω του προγράμματος Amazon Associate. Ο streamer λαμβάνει μια περικοπή από κάθε αγορά που πραγματοποιεί ένας θεατής που αγοράζει αυτό το στοιχείο μέσω του συνδέσμου συνεργάτη.

Συνδρομές Patreon

Το Patreon είναι μια πλατφόρμα συνδρομής που διευκολύνει τους δημιουργούς να λαμβάνουν πληρωμή. Προσφέρει στους δημιουργούς μια μέθοδο αποζημίωσης για τη δουλειά που κάνουν αυτήν τη στιγμή (webcomics, βίντεο, τραγούδια, podcast).

  Πώς να βρείτε φίλους σε μια συγκεκριμένη πόλη στο Facebook

Οι θαυμαστές μπορούν να πληρώνουν μόλις 1 $ το μήνα για κάθε δημοσιευμένη ανάρτηση. Μετά την επεξεργασία των πληρωμών των πελατών σας, λαμβάνετε το συλλογικό ποσό την πρώτη κάθε μήνα.

Το Patreon είναι ένας καταπληκτικός τρόπος δημιουργίας εσόδων από τους συνδρομητές, επειδή προσθέτει μια διαφορετική πηγή πληρωμής στα έσοδα του δημιουργού. Ως streamer, μπορείτε να καθορίσετε τα επίπεδα συνδρομής σας και τα οφέλη που σχετίζονται με το καθένα στο Patreon.

Εμπορεύματα

Μόλις έχετε ένα αρκετά μεγάλο κοινό, η πώληση των προϊόντων ή των εμπορευμάτων σας είναι ένας άλλος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προϊόντα με την επωνυμία ή το σχέδιό σας, όπως μπλουζάκια, κουβέρτες, φούτερ, στυλό και καπέλα.

Με τη βοήθεια ιστοτόπων όπως το Streamlabs, μπορείτε να δημιουργήσετε και να προωθήσετε το κατάστημά σας στο Twitch με τα προϊόντα σας, ώστε οι θεατές σας να μπορούν να τα αγοράσουν και να σας υποστηρίξουν ακόμη περισσότερο.

Δημιουργία μαθημάτων/ καθοδήγησης/μαθημάτων

Η προσφορά υπηρεσιών σε επίδοξους streamers του Twitch είναι ένας άλλος τρόπος για να επωφεληθείτε από το κοινό σας στην πλατφόρμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσφέρετε υπηρεσίες καθοδήγησης για να μοιραστείτε τις γνώσεις σας σχετικά με την αύξηση των ακολούθων στο Twitch, το Facebook ή το YouTube.

Εάν έχετε πιστό κοινό, σίγουρα θα εγγραφεί στα σεμινάρια καθοδήγησης σας. Θα μπορούσατε να προσθέσετε μια τιμή σε αυτά τα μαθήματα όταν γίνουν δημοφιλή στην κοινότητα.

Συνεργαστείτε με Brands

Για να ξεκινήσετε τις συνεργασίες επωνυμιών, υπάρχει μια γενική αντίληψη ότι οι επωνυμίες συνεργάζονται μόνο με κορυφαίες μεταδόσεις για ενσωματώσεις. Ωστόσο, οι μικρο-influencers ήρθαν πρόσφατα στο επίκεντρο των επιχειρήσεων που θέλουν να φέρουν τα προϊόντα τους ενώπιον των σχετικών καταναλωτών.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν προσπαθείτε να προσελκύσετε νεότερους πελάτες πιστούς στην πλατφόρμα. Συνήθως σέβεστε τις απόψεις και τις προτάσεις ενός streamer όταν είστε πιστοί σε αυτούς.

Εκτός από την παροχή εκπτώσεων για προϊόντα, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι συνεργασίας με επωνυμίες. Η φιλοξενία εκπομπών unboxing, τα δώρα, οι ανακοινώσεις επωνυμίας, η τοποθέτηση προϊόντων ή η δημοσιοποίηση λανσαρίσματος νέων προϊόντων είναι όλοι τρόποι για να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα.

Η τυπική μορφή προώθησης των επωνυμιών επιτρέπει άφθονο χώρο για δημιουργικότητα στη ροή σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Bits/Σούπερ συνομιλίες από θαυμαστές

Το Super Chat είναι ένα κερδοσκοπικό μήνυμα που βελτιώνει το σχόλιο ενός θεατή, καθιστώντας το πιο ζωντανό και τραβώντας την προσοχή από τα κανονικά σχόλια.

Τα νέα στη ροή συνομιλιών αντικαθιστούν παλαιότερα σχόλια, αλλά τα Super Chat είναι μοναδικά και ανεβαίνουν στην κορυφή του παραθύρου συνομιλίας.

Στην ουσία, οι θεατές των ζωντανών εκδηλώσεων δίνουν την προσοχή σας. (Αν είναι πολύ ευγενικοί, μπορεί να το κάνουν για να σας υποστηρίξουν, πιθανώς και τα δύο.)

Εάν αυτές οι πιθανές πηγές εσόδων σας ενθουσιάζουν και θεωρείτε τη ροή ως καριέρα, ίσως θέλετε να εξερευνήσετε τις διάφορες επιλογές ροής.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ενισχύσετε τις σούπερ συνομιλίες σας:

  • Εκτελέστε διαδραστικές δραστηριότητες
  • Εξηγήστε πώς οι δωρεές των συνδρομητών σας μπορούν να βοηθήσουν το κανάλι σας να αυξήσει τη συμμετοχή σε ζωντανές ροές προωθώντας τις
  • Κάντε τους θεατές να αισθάνονται ότι τους εκτιμούν.

Τι τύπος Streamer μπορείτε να γίνετε σε διαφορετικές πλατφόρμες;

Το streaming είναι μια καταπληκτική ευκαιρία σταδιοδρομίας και περιλαμβάνει ένα τεράστιο στοιχείο δημιουργικότητας στη διαδικασία. Πρέπει να αποδείξετε το δημιουργικό σας διαμέτρημα σε κάθε βήμα, από την επιλογή της σωστής κατηγορίας ροής.

Ωστόσο, όταν υπάρχουν τόσες πολλές κατηγορίες για να διαλέξετε, συχνά γίνεται δύσκολο να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει απόλυτα με τα δυνατά σας σημεία.

Παρόλο που το gaming βρίσκεται στην κορυφή όλων των κατηγοριών ροής, υπάρχουν πολλές περισσότερες κατηγορίες ροής που έχουν σημαντικές προβολές και έχουν τη δυνατότητα να γίνουν εξαιρετικές επιλογές καριέρας.

Ακολουθούν μερικές κατηγορίες ροής από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε:

Βιντεοπαιχνίδια

Η κατηγορία ροής με τις περισσότερες προβολές είναι η ροή βιντεοπαιχνιδιών, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα. Είτε πρόκειται για YouTube, Twitch, ή ακόμα και Facebook, η ροή βιντεοπαιχνιδιών κυριαρχεί σε κάθε άλλη κατηγορία ροής.

Ωστόσο, η μεγάλη τηλεθέαση έρχεται και ο μεγάλος ανταγωνισμός και η ροή βιντεοπαιχνιδιών θα δοκιμάσει την υπομονή σας μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα είναι δύσκολο να κερδίσετε θεατές, αλλά οι παρακολουθητές ροής παιχνιδιών είναι μια εξαιρετικά πιστή βάση θεατών.

Συνιστούμε να επιλέξετε αυτήν την κατηγορία μόνο εάν είστε παθιασμένοι με ένα παιχνίδι και είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τον έντονο ανταγωνισμό.

Προνόμια που σχετίζονται με τη ροή βιντεοπαιχνιδιών:

  • Κάντε διαφωτιστικό σχόλιο ή ανάλυση για το παιχνίδι.
  • Μάθετε για την κοινότητα του gaming
  • Απόκτηση γνώσεων μηχανικής παιχνιδιών
  • Φτιάξτε το όνομά σας ως αξιόπιστη πηγή μεταξύ των λάτρεις του gaming.
  Πώς να αλλάξετε την τοποθεσία και τους τοπικούς σταθμούς σας στο YouTube TV

Reaction Streamer

Αναζητούμε επικύρωση για τις επιλογές μας και τα κανάλια αντίδρασης εκμεταλλεύονται αυτήν την ανθρώπινη ανάγκη. Ως μεταδότης αντιδράσεων, μπορείτε να αντιδράτε στο πιο πρόσφατο βίντεο, τρέιλερ ταινίας ή συλλογές μιμιδίων και το κοινό σας απολαμβάνει όλο αυτό το περιεχόμενο ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνει την αντίδρασή σας.

Επίσης, η ροή αντιδράσεων είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αποκτήσετε νέους θεατές, καθώς η αντίδραση σε ένα μοντέρνο θέμα μπορεί εύκολα να αυξήσει την τηλεθέαση σας. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, αυτή η θεαματικότητα μπορεί να μην είναι τόσο πιστή όσο μια βάση θεατών παιχνιδιών και η θεαματικότητα θα μπορούσε επίσης να είναι προσωρινή.

Ακολουθούν μερικά σημεία που πρέπει να σημειώσετε εάν θέλετε να γίνετε αντιδραστήρας:

  • Παρακολουθήστε όλα τα μοντέρνα θέματα και αντιδράστε σε αυτά το συντομότερο δυνατό.
  • Να είστε όσο το δυνατόν πιο πνευματώδεις για να διατηρήσετε τους θεατές και να τους μετατρέψετε σε συνδρομητές.
  • Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο στο οποίο αντιδράτε είναι απαλλαγμένο από πνευματικά δικαιώματα.

Μουσική Streamer

Εάν είστε ένας indie μουσικός που του αρέσει να ασχολείται με τις μελωδίες, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε τη ροή μουσικής. Υπάρχουν στιγμές που οι chartbusters γίνονται μονότονοι και το κοινό θέλει να ακούσει κάτι φρέσκο ​​και ανήκουστο.

Σε ένα τέτοιο κοινό αρέσει να μπαίνει στο stream ενός indie μουσικού και να εκτιμά τη μουσική του.

Παρόμοια με τους θεατές βιντεοπαιχνιδιών, οι θεατές μουσικής είναι επίσης εξαιρετικά πιστοί, και είναι επίσης εξαιρετικοί στο να στέλνουν σούπερ συνομιλίες για να υποστηρίξουν τους αγαπημένους τους δημιουργούς.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να σημειώσετε εάν θέλετε να κάνετε ροή μουσικής:

  • Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στη ροή μουσικής μόνο εάν αγαπάτε πραγματικά τη μουσική.
  • Δοκιμάστε να προβάλλετε νέα μουσική ενώ παράλληλα μιλάτε στο κοινό σας.
  • Αποφύγετε μελωδίες παρόμοιες με την υπάρχουσα μουσική στην πλατφόρμα ροής, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε προειδοποιήσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

The Just Chatting Streamer

Η κατηγορία ροής “Απλώς συνομιλία” κερδίζει γρήγορα δημοτικότητα καθώς το κοινό λατρεύει να ακούει από τους αγαπημένους του streamers. Η γοητεία και η ψυχαγωγία ενός streamer συνομιλίας προσελκύουν το κοινό τους ως οικοδεσπότες της κοινότητας.

Σχεδόν τα πάντα μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια μιας ροής “Just Chatting” Twitch, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης χιουμοριστικών βίντεο, της βραδιάς καραόκε, της προώθησης της κοινότητας ή ακόμη και της μαγειρικής.

Εάν επιθυμείτε να γίνετε streamer “Just Chatting”, εδώ είναι μερικά σημεία που πρέπει να σημειώσετε:

  • Καθώς το κοινό συντονίζεται για να έχει μια εγκάρδια συνομιλία με τον αγαπημένο του streamer, φροντίστε να αλληλεπιδράτε συνεχώς με το κοινό.
  • Απλώς η συνομιλία μπορεί εύκολα να γίνει μονότονη, γι’ αυτό φροντίστε να κάνετε νέα πράγματα σε κάθε ροή σας.

Γίνετε εξειδικευμένος ή ειδικός σε θέματα

Ας υποθέσουμε ότι έχετε γνώσεις προγραμματισμού ήχου, δημιουργίας ταινιών ή ακόμα και μαγειρικής. Συμβατικά, είναι πιο λογικό να συγκεντρώνετε τις γνώσεις σας σε προηχογραφημένα βίντεο και να τα δημοσιεύετε στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε πόσο γρήγορα οι εξειδικευμένοι streamers κερδίζουν δημοτικότητα στις πλατφόρμες ροής.

Εάν γνωρίζετε κάτι κάτω από τον ουρανό που το κοινό σας μπορεί να βρει σχετικό, μεταδώστε το και διαδώστε τις γνώσεις σας.

Αν και, έχουμε κατηγοριοποιήσει τη ροή σε διάφορες κατηγορίες, η ομορφιά της ροής έγκειται στον πειραματισμό με το είδος σας! Μπορείτε να αντιδράσετε σε κάτι μοντέρνο ακόμα κι αν παίζετε κυρίως στις ροές σας. Ή θα μπορούσατε να μαγειρέψετε κάτι ζωντανά με το κοινό σας, ακόμα κι αν είστε παρουσιαστής μουσικής.

Πώς να γίνετε επιτυχημένος ζωντανός μεταδότης: Ένας πλήρης οδηγός

Ειλικρινά, δεν υπάρχει τέλειος οδηγός για μια επιτυχημένη καριέρα συνεχούς ροής. Ωστόσο, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να σημειώσετε για να παρακολουθείτε γρήγορα το δρόμο σας μπροστά από άλλους streamers:

#1. Προσδιορίστε τον στόχο σας

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι ροής, γράψτε τους στόχους σας. Πώς πρέπει, σύμφωνα με εσάς, να είναι η επιτυχία σας στο streaming; Σκεφτείτε τα κίνητρά σας για να βγείτε ζωντανά και μείνετε σε αυτά τα κίνητρα ακόμα και όταν γίνετε επιτυχημένοι.

#2. Επιλέξτε μια θέση και προσδιορίστε την εξειδίκευσή σας

Σκεφτείτε τι θα ξεχωρίσει το κανάλι σας από τα υπόλοιπα για να προσδιορίσετε τη θέση του. Τι σας κάνει να διαφέρετε από τα εκατομμύρια άλλων διαθέσιμων streamers;

Σκεφτείτε σε τι μπορείτε να εξειδικεύσετε όταν πρόκειται για ζωντανή ροή. Βεβαιωθείτε ότι επικεντρώνεστε σε δραστηριότητες που απολαμβάνετε ή δεν θα σας πειράζει να επαναλάβετε.

  Τι είναι το YouTube Premium και αξίζει τον κόπο;

#3. Φροντίστε να απεικονίσετε τον εαυτό σας με καλό φως

Η προσωπικότητά σας παίζει σημαντικό ρόλο στο γιατί οι θεατές συντονιστούν. Το κοινό σας περιμένει από εσάς να είστε ειλικρινείς, ανεξάρτητα από το πόσο ελκυστικοί και προσιτοί είστε.

#4. Μην διστάζετε να επενδύσετε σε καλό υλικό

Αναμένεται υψηλό επίπεδο ποιότητας από περιεχόμενο ζωντανής ροής. Η ποιότητα της ροής σας δεν θα κρατήσει το ενδιαφέρον των θεατών εάν είναι κατώτερη ή η σύνδεση συνεχίζει να πέφτει. Επενδύστε σε μια καλή κάμερα web και μικρόφωνο για να δημιουργήσετε μια ροή που θα απολαύσουν οι θεατές.

#5. Συμμορφωθείτε με τους κανονισμούς της πλατφόρμας ροής

Μια παραβίαση των κανονισμών της πλατφόρμας ροής μπορεί να σκοτώσει την καριέρα σας στο streaming πριν καν ξεκινήσει. Διαβάστε τους όρους υπηρεσίας προτού ξεκινήσετε τη μετάδοση για να αποφύγετε μια δυσάρεστη έκπληξη αργότερα.

Θα πρέπει επίσης να προσέχετε πώς εμφανίζεστε κατά τη ζωντανή ροή. Οι υπηρεσίες ροής θα σας τιμωρήσουν εάν χρησιμοποιείτε κακή γλώσσα ή εκφράσετε άσχημες απόψεις, εμποδίζοντάς σας να συνεχίσετε την καριέρα των ονείρων σας.

#6. Ατμός με συνέπεια

Είναι αδύνατο να αυξήσεις ένα κοινό αν είσαι ασυνεπής. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε ροή με συνέπεια, κατά προτίμηση μια σταθερή ημέρα της εβδομάδας ή σε σταθερή ώρα. Μόλις αποδείξετε τη συνέπειά σας, το κοινό σας θα γίνει επίσης συνεπές στην παρακολούθηση των ζωντανών ροών σας.

Για να παρακολουθείτε το πρόγραμμα ροής σας όταν λείπετε, μπορείτε να προεγγράψετε και να προγραμματίσετε τις ροές σας χρησιμοποιώντας συμβάντα Επανάληψης ροής.

Αποφύγετε την εξάντληση

Η ζωντανή ροή καταναλώνει το χρόνο σας γρήγορα, αφήνοντας λίγο χρόνο για οτιδήποτε άλλο. Η διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, ειδικά αν εργάζεστε για τον εαυτό σας.

Αξίζει να Γίνετε Streamer;

Η ροή αξίζει τον κόπο αν σας αρέσει να διασκεδάζετε και να επικοινωνείτε με άλλους. Κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν με πλήρη απασχόληση από το πάθος τους για τη ροή. Για να μην αναφέρουμε ότι θα καταβάλετε προσπάθεια για ένα χόμπι.

Η ροή μπορεί να αξίζει τον κόπο, ακόμη κι αν μπορεί να είναι πολύ κόπος. Παρόλο που μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να φτάσετε εκεί, το streaming μπορεί να είναι μια καταπληκτική δουλειά.

Μπορεί να χρειαστεί πολλή δουλειά για να πετύχεις ως streamer. Πολλοί streamers συνεχίζουν να μεταδίδουν ροή για χρόνια με ελάχιστη έως καθόλου βελτίωση. Ωστόσο, μπορεί να είναι μια καταπληκτική δουλειά για τους λίγους επιλεγμένους που καταφέρνουν να ξεπεράσουν και να δημιουργήσουν μια κοινότητα που τους υποστηρίζει.

Ακολουθούν μερικά προνόμια εκτός από το χρηματικό όφελος που φέρνει στο τραπέζι η ροή:

Η ζωντανή ροή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε την επωνυμία σας και να προσεγγίσετε περισσότερους ανθρώπους. Μπορείτε να συνδεθείτε με νέο κοινό, να το κάνετε να νιώσει μέρος της εκπομπής και να αυξήσετε την πίστη τους προς εσάς.

Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε την επιχείρηση ή το προϊόν σας και να αποκτήσετε πολύτιμες πληροφορίες από το κοινό.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με τη ζωντανή ροή είναι ότι είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσει. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κάμερα web, υπολογιστής και σύνδεση στο διαδίκτυο!

Ακολουθούν μερικά μειονεκτήματα του να γίνεις streamer:

Η ζωντανή ροή μπορεί εύκολα να καταναλώσει το χρόνο σας και να καταναλώσει την ημέρα σας. Επιπλέον, η ροή για πολλές ώρες μπορεί εύκολα να επηρεάσει την ψυχική και σωματική σας ευεξία.

Επιπλέον, μπορεί να είναι αποκαρδιωτικό να καταβάλλετε προσπάθεια και να μην βλέπετε το κανάλι σας να μεγαλώνει.

Ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας και πόση τύχη χρειάζεται για να γίνεις επιτυχημένος μεταδότης;

Υπάρχουν πάνω από 8,5 εκατομμύρια streamers μόνο στο Twitch και ο ιστότοπος φιλοξενεί χιλιάδες ζωντανές μεταδόσεις ταυτόχρονα. Στο Twitch, στο YouTube, στο Facebook και σε άλλες ζωντανές πλατφόρμες, υπάρχουν πολλοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς έχουν λίγους θεατές.

Για να προσελκύσετε θεατές, πρέπει να ανταγωνιστείτε όλους αυτούς τους άλλους streamers, κάτι που είναι δύσκολο. Η δημιουργία μιας βάσης θαυμαστών απαιτεί μεγάλη προσπάθεια εκτός ροής και απαιτεί χρόνο —ακόμα και χρόνια.

Ωστόσο, εάν είστε έτοιμοι να καταβάλετε προσπάθεια ή έχετε ήδη πιστούς ακόλουθους σε άλλη πλατφόρμα, μπορείτε τελικά να κάνετε τη ζωντανή ροή της καριέρας σας πλήρους απασχόλησης.

Τελικές σκέψεις

Ορίστε λοιπόν! Τα παραπάνω σημεία είναι μόνο μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επεκτείνετε το κανάλι ροής σας στο Twitch, στο Facebook ή στο YouTube. Η δημιουργικότητά σας και η προσέγγισή σας θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την τροχιά του καναλιού σας.

Η εύρεση μιας λύσης που να λειτουργεί για όλους είναι αδύνατη, επομένως πειραματιστείτε με διάφορες προσεγγίσεις για να δείτε ποια λειτουργεί καλύτερα για εσάς και το κοινό σας. Στην τελική, όλα έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση.

Η χρήση αυτών των τακτικών θα βελτιώσει την προβολή σας στο διαδίκτυο και θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πιστούς ακόλουθους. Ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσετε την κάμερα και το μικρόφωνό σας, να ξεκινήσετε ένα κανάλι ροής και να αρχίσετε να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε.

Τέλος, να είστε υπομονετικοί και να έχετε κίνητρο, ανεξάρτητα από τους αριθμούς. Θα υπάρξουν γόνιμα αποτελέσματα στο τέλος!

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες κάμερες για ροή YouTube/Twitch.