Πώς να αλλάξετε το όνομα του δικτύου WiFi

Γνωρίζετε ότι είναι ευκολότερο για οποιονδήποτε χάκερ να χακάρει τον δρομολογητή σας όταν το όνομα του δρομολογητή είναι προεπιλεγμένο; Μερικές φορές, οι περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν το όνομα του δρομολογητή τους σε ένα προεπιλεγμένο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά την αγορά ενός νέου δρομολογητή είναι να αλλάξετε το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης WiFi. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αλλάξετε απλώς το όνομα WiFi, αφήνοντας μόνο τον κωδικό πρόσβασης. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν χρήσιμο να μετονομάσουν τους δρομολογητές τους, ώστε να μπορούν να τους αναγνωρίζουν εύκολα όταν συνδέονται σε αυτούς. Εάν σκέφτεστε πώς να αλλάξετε το όνομα του δικτύου WiFi, διαβάστε περισσότερα για να μάθετε, επίσης έχουμε αναφέρει σχετικά με τη δημιουργία ονομάτων WiFi, ώστε να μην χρειάζεται να σκεφτείτε ένα όνομα. Λοιπόν, ας αρχίσουμε να μαθαίνουμε πώς να αλλάξουμε το όνομα WiFi στο Android.

Πώς να αλλάξετε το όνομα του δικτύου WiFi

Σε αυτό το άρθρο, εξηγήσαμε λεπτομερώς πώς να αλλάξετε το όνομα WiFi σε Android, iPhone ή υπολογιστή.

Χρειάζεται να μετονομάσω το δρομολογητή;

  • Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε το όνομα δικτύου ή το SSID και τον κωδικό πρόσβασης όταν λάβετε για πρώτη φορά το δρομολογητή σας για πρώτη φορά.
  • Το προεπιλεγμένο όνομα του δρομολογητή συνήθως περιλαμβάνει το όνομα του κατασκευαστή του δρομολογητή.
  • Για παράδειγμα, οι δρομολογητές Netgear έχουν το όνομα NETGEAR ως SSID και οι δρομολογητές TP-Link έχουν το SSID ως TP-Link_2 το οποίο οι χάκερ μπορούν εύκολα να εκμεταλλευτούν.
  • Η αλλαγή του SSID δικτύου μπορεί επίσης να διαφοροποιήσει το αναγνωριστικό δικτύου σας από το αναγνωριστικό δικτύου του γείτονά σας, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε στο δίκτυό σας γρήγορα και εύκολα.
  • Ορίστε ένα μοναδικό όνομα, ώστε να μπορείτε πάντα να προσδιορίζετε τη συσκευή σας για σύνδεση. Μερικές φορές ονόματα όπως το Stephens WiFi και το Sofi WiFi μπορεί να προκαλούν σύγχυση, καθώς άλλα άτομα ενδέχεται να χρησιμοποιούν αυτό το όνομα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς μπορείτε να ορίσετε ένα μοναδικό όνομα. κάντε αυτό χρησιμοποιώντας μια γεννήτρια ονομάτων Wi-Fi.

Πώς να αλλάξετε το όνομα του δικτύου WiFi στο πρόγραμμα περιήγησης Ιστού

Εάν διαθέτετε δρομολογητή, μπορείτε να αλλάξετε το όνομα WiFi μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς μπορείτε να αλλάξετε το όνομα του δικτύου wifi από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας (π.χ. Google Chrome) από την επιφάνεια εργασίας.

2. Τώρα, εισαγάγετε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας και πατήστε το πλήκτρο Enter.

Σημείωση: Οι περισσότεροι δρομολογητές χρησιμοποιούν την ίδια διεύθυνση IP όπως 192.168.0.1, 192.168.1.1 ή 10.0.0.1

3. Εάν όλα αυτά δεν λειτουργούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας, τότε μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με το Πώς να βρω τη διεύθυνση IP του δρομολογητή μου για να μάθετε πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP σας.

  Πώς να μετατρέψετε την εφαρμογή Web ως PWA με ειδοποίηση Push

Σημείωση 1: Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο του δρομολογητή WiFi για να αλλάξετε το όνομα WiFi.

Σημείωση 2: Κατά την εισαγωγή της διεύθυνσης IP, μερικές φορές μπορεί να λάβετε μια προειδοποίηση όπως η σύνδεση δεν είναι ιδιωτική, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για αυτό επειδή οι περισσότεροι δρομολογητές έχουν ενσωματωμένες λειτουργίες ασφαλείας και βρίσκονται σε τοπικό δίκτυο.

4. Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή και κάντε κλικ στο κουμπί Είσοδος για να συνδεθείτε στο δρομολογητή σας.

Σημείωση: Τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας δεν είναι τα ίδια με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή WiFi του δρομολογητή σας για να συνδεθείτε σε αυτό, μπορείτε να βρείτε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης του δρομολογητή τυπωμένα στον ίδιο τον δρομολογητή ή μπορεί να είναι τυπωμένα στο εγχειρίδιο.

5. Αφού συνδεθείτε, βρήκαμε μια επιλογή που ονομάζεται Wireless, η οποία συνήθως υπάρχει στην αριστερή πλευρά της σελίδας.

6. Τώρα, μπορείτε να αλλάξετε το όνομα WiFi σας μέσω των δεδομένων πεδίων.

Σημείωση: Ορισμένοι δρομολογητές αναφέρουν επίσης το SSID (Service Set Identifier), αυτό μπορεί να αλλάξει για να αλλάξει το όνομα WiFi.

7. Εισαγάγετε ένα νέο όνομα στα πεδία και τέλος κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Σημείωση: Αφού αλλάξετε το όνομα χρήστη WiFi, πρέπει να επανασυνδέσετε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε αυτό αφού κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας.

Αυτή η μέθοδος ισχύει για χρήστες που θα ήθελαν να μάθουν πώς να αλλάξουν το όνομα του δικτύου wifi σε έναν υπολογιστή.

Πώς να αλλάξετε το όνομα Wi-Fi στο Android

Τα άτομα που θα ήθελαν να συνδεθούν σε ένα hotspot WiFi από άλλη συσκευή μπορεί να θέλουν να αναγνωρίσουν το όνομα του hotspot. Μπορείτε να αλλάξετε το όνομα του hotspot της συσκευής σας Android, ώστε να είναι εύκολο να αναγνωρίζετε και να συνδεθείτε στο εν λόγω hotspot. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να αλλάξετε το όνομα του δικτύου WiFi, γνωρίζοντας πώς να αλλάξετε το όνομα WiFi στο android.

Σημείωση: Κάθε smartphone είναι διαφορετικό και επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε κάποια, δοκιμάστηκαν τα ακόλουθα βήματα – Moto g(8) power lite – Απόθεμα Android 10

1. Σύρετε προς τα κάτω στη γραμμή ειδοποιήσεων και πατήστε το εικονίδιο οδοντωτών για να ανοίξετε το μενού Ρυθμίσεις.

2. Τώρα, πατήστε Δίκτυο και διαδίκτυο για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις δικτύου.

3. Τώρα, πατήστε στο Hotspot & tethering για να αλλάξετε το όνομα WiFi σας.

4. Πατήστε στο σημείο πρόσβασης WiFi.

5. Τέλος, πατήστε στην επιλογή Όνομα hotspot, εδώ μπορείτε να αλλάξετε το όνομα του hotspot σας, το οποίο θα εμφανίζεται ως το όνομα του hotspot σας.

6. Τώρα πληκτρολογήστε ένα όνομα και πατήστε OK για να αποθηκεύσετε το όνομα.

Σημείωση: Ορισμένες συσκευές έχουν το όνομα του ονόματος του hotspot ως SSID, μπορείτε να πατήσετε σε αυτές για να αλλάξετε το όνομα του hotspot σας.

Αυτή η μέθοδος ισχύει για χρήστες που θα ήθελαν να μάθουν πώς να αλλάξουν το όνομα του δικτύου wifi σε συσκευές Android.

Πώς να αλλάξετε το όνομα Wi-Fi στο iPhone

Οι χρήστες μπορεί επίσης να αναρωτιούνται πώς να αλλάξουν το όνομα WiFi στο iPhone, μπορείτε να το κάνετε αυτό εκτελώντας τα παρακάτω απλά βήματα.

  14 Premium Antivirus για να ασφαλίσετε τον υπολογιστή σας

1. Πατήστε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις από την αρχική οθόνη σας.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Γενικά πατώντας πάνω της.

3. Τώρα, πατήστε Σχετικά για να δείτε επιλογές για το iPhone σας.

4. Τέλος, πατήστε Όνομα και επιλέξτε ένα όνομα για το hotspot σας, διατηρήστε το όνομα μοναδικό για να μπορείτε να το αναγνωρίσετε εύκολα.

5. Αποθηκεύστε τις αλλαγές πατώντας στο Τέλος.

Αφού αποθηκεύσετε τις αλλαγές, συνδεθείτε ξανά στο hotspot του iPhone σας και μπορείτε να δείτε το νέο όνομα του hotspot του iPhone σας.

Αυτή η μέθοδος ισχύει για χρήστες που θα ήθελαν να μάθουν πώς να αλλάξουν το όνομα του δικτύου wifi σε συσκευές iPhone.

Βήματα για να ορίσετε ένα προτεινόμενο όνομα για WiFi

  • Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα μοναδικό SSID για να βρείτε το όνομα του δικτύου σας ανάμεσα σε μια πληθώρα άλλων δικτύων στην περιοχή σας.
  • Επιλέξτε ένα όνομα που είναι μεγάλο και περιέχει γράμματα και αριθμούς.
  • Αποφύγετε τη χρήση του ονόματος, της διεύθυνσής σας ή άλλων προσωπικών σας στοιχείων.
  • Συνιστάται να αλλάζετε το SSID WiFi μία φορά κάθε τρεις μήνες, μπορείτε επίσης να αλλάξετε το όνομα μία φορά ανά 6 μήνες εάν το πρώτο δεν είναι ευνοϊκό.

Λίστα ονομάτων Wi-Fi Generator

Όταν χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο για πρώτη φορά, μπορεί να μην έχουμε ιδέα ποιο όνομα να εκχωρήσουμε στον δρομολογητή μας, το Android ή το iPhone. Τα περισσότερα ονόματα που χρησιμοποιείτε μπορεί να μην είναι πολύ αναγνωρίσιμα από εσάς, καθώς δεν μπορούν να είναι μοναδικά, μην αισθάνεστε μπερδεμένοι, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο δημιουργίας ονομάτων Wi-Fi δωρεάν και να λάβετε εξαιρετικές και μοναδικές προτάσεις. Διαβάστε περισσότερα για να ξεκινήσετε σε ορισμένες εξαιρετικοί ιστότοποι δημιουργίας ονομάτων Wi-Fi.

1. Namesnerd

Namesnerd προτείνει εκατοντάδες ιδέες σχετικά με το όνομα ενός WiFi, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά μοναδικά ονόματα.

1. Για να ξεκινήσετε, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο και να επιλέξετε την αγαπημένη σας κατηγορία για όνομα.

2. Μετά από αυτό, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία ονομάτων.

3. Ο ιστότοπος θα σας εμφανίσει ένα μοναδικό όνομα με βάση την επιλογή της κατηγορίας σας.

4. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε το όνομα του WiFi το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αργότερα.

5 . Το κύριο μέρος του ιστότοπου είναι ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κατηγοριών για τη λήψη μοναδικών ονομάτων, μπορείτε να λάβετε πολλά δημιουργικά ονόματα για το WiFi σας.

2. WiFiNames.net

Ονόματα WiFi είναι ένας κλασικός ιστότοπος δημιουργίας ονομάτων WiFi που σας παρέχει μοναδικά ονόματα όταν δεν έχετε ιδέα για το πώς να ορίσετε ένα όνομα.

1. Απλώς κάντε κλικ στο Κάντε κλικ εδώ για να δημιουργήσετε ονόματα για να δημιουργήσετε ένα τυχαίο όνομα WiFi.

2. Ο ιστότοπος είναι μια απλή διεπαφή χρήστη, αλλά παρέχει ένα στιγμιαίο όνομα για το WiFi σας.

3. ZiplyFiber

Εάν είστε λάτρης των υπερηρώων, δεν χρειάζεται να ψάξετε περισσότερο από το ZiplyFiber δικτυακός τόπος. Είναι ένα από τα δημοφιλή εργαλεία δημιουργίας ονομάτων WiFi.

1. Ίσως χρειαστεί να απαντήσετε στην ερώτηση που σας ζητά ο ιστότοπος για να δώσετε ένα απλό και κατάλληλο όνομα WiFi υπερήρωα.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Υποβολή αφού εισαγάγετε μια απάντηση για να δημιουργήσετε το όνομα για το WiFi σας.

  Το ChooseMyPC σας βοηθά να βρείτε εξαρτήματα για να δημιουργήσετε τον προϋπολογισμό σας υπολογιστή

3. Κάντε κλικ στο Λήψη άλλου ονόματος WiFi εάν είστε ικανοποιημένοι με το τρέχον.

4. Αστεία WiFi Names.net

Εάν είστε λάτρης του χιούμορ και θέλετε τα ονόματα Wi-Fi σας να δημιουργούνται μέσω αστείων ονομάτων, Αστεία ονόματα WiFi είναι ο προορισμός σας. Είναι ένα άλλο χρήσιμο εργαλείο δημιουργίας ονομάτων WiFi. Υπάρχουν επίσης πολλά αστεία ονόματα WiFi που έχουν ήδη δοθεί ως λίστα στον ιστότοπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

5. Geek Dashboard

Geek Dashboard έχει ένα εργαλείο δημιουργίας ονομάτων WiFi που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

1. Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία ονόματος WiFi και θα δημιουργηθούν νέα αστεία ονόματα που είναι τυχαία.

2. Υπάρχουν πολλές τυχαίες λέξεις που μπορείτε να δημιουργήσετε, εάν προτιμάτε μια λίστα, υπάρχει επίσης μια λίστα με ονόματα WiFi στον ιστότοπο

Συχνές ερωτήσεις (FAQ)

Ε1 Πώς μπορώ να αλλάξω το όνομα δικτύου για έναν δρομολογητή Comcast;

Απ. Το εργαλείο Xfinity χρησιμοποιείται συνήθως για τη διαμόρφωση του Comcast, μπορείτε να μεταβείτε στο εργαλείο Xfinity σε αυτό διεύθυνση και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Comcast. Μεταβείτε στο Gateway, μετά κάντε κλικ στις συνδέσεις και τέλος Wi-Fi, τώρα μεταβείτε στο ιδιωτικό δίκτυο WiFi, εδώ μπορείτε να δείτε το SSID σας. Κάντε κλικ στην επεξεργασία για να επεξεργαστείτε το όνομα. Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας.

Ε2. Πώς να αλλάξετε το όνομα δικτύου του δρομολογητή Spectrum;

Απ. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό του δρομολογητή και τον κωδικό πρόσβασης σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, Μετάβαση σε προχωρημένους, Θα υπάρχει ένας πίνακας WiFi που ονομάζεται 2,4 GHz ή 5 GHz. Τέλος, επιλέξτε βασικό και εισάγετε ένα νέο SSID, κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκεύσετε όλες τις αλλαγές.

Ε3. Πώς μπορώ να αλλάξω το όνομα του δικτύου εάν έχω σύνδεση δρομολογητή AT&T;

Απ. Ίσως χρειαστεί να μεταβείτε στην εφαρμογή AT&T Smart Home Manager και να συνδεθείτε, στη συνέχεια επιλέξτε το Wi-Fi μου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επεξεργασία που υπάρχει δίπλα στο όνομα του δικτύου σας, διαγράψτε το όνομα και εισαγάγετε ένα νέο όνομα και τέλος κάντε κλικ στο Αποθήκευση σε αποθήκευσε τις αλλαγές. Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή για να δείτε αν έχουν εφαρμοστεί οι αλλαγές.

Q4. Τι είναι το SSID και πώς μπορώ να το αλλάξω;

Απ. Το SSID (Service Set Identifier) ​​είναι το όνομα του δικτύου σας είτε προέρχεται από το smartphone είτε από τον δρομολογητή σας. Διαβάστε το παραπάνω άρθρο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του ονόματος δικτύου του Wi-Fi σας.

Q5. Όταν αλλάζω μόνο το όνομα του δικτύου μου, πρέπει να κάνω επανεκκίνηση του δρομολογητή και να επανασυνδέσω όλες τις συσκευές;

Απ. Όταν αλλάζετε το όνομα του δρομολογητή σας, ο δρομολογητής θα ανανεωθεί μόνος του και το παλιό όνομα δικτύου δεν θα είναι έγκυρο, δεν μπορείτε ακόμα να συνδεθείτε στο δίκτυό σας, καθώς το παλιό δίκτυο δεν θα λειτουργήσει, πρέπει να επανεκκινήσετε το δρομολογητή σας και στη συνέχεια να συνδεθείτε ξανά όλες οι συσκευές σας στη σύνδεση του δρομολογητή για να λάβετε το νέο όνομα WiFi και να το χρησιμοποιήσετε.

Ε6. Μπορώ να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασής μου καθώς και το όνομα WiFi μου;

Απ. Ναι, οι περισσότεροι δρομολογητές και τηλέφωνα επιτρέπουν την αλλαγή κωδικών πρόσβασης μαζί με το WiFi στα βήματα που αναφέρονται στο παραπάνω άρθρο για να αλλάξετε το όνομα του WiFi.

***

Ελπίζουμε ότι το παραπάνω άρθρο σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του ονόματος δικτύου WiFi σας ήταν χρήσιμο και μπορέσατε να ορίσετε ένα νέο όνομα για το WiFi σας, ενημερώστε μας ποια μέθοδο σας άρεσε και χρησιμοποιήσατε για να αλλάξετε το όνομα του δικτύου WiFi σας, επίσης Μην ξεχάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο σχετικά με τη γνώμη σας για το άρθρο, Ευχαριστώ!