Γιατί πρέπει να μάθετε ReactJS και 12 καλύτερους πόρους για να το μάθετε

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το ReactJS και πώς γίνεται όλο και περισσότερο η πιο δημοφιλής βιβλιοθήκη για ανάπτυξη front end.

Τι είναι το ReactJS;

ReactJS είναι μια βιβλιοθήκη Javascript ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία διεπαφών χρήστη (UI). Αναπτύχθηκε αρχικά από το Facebook και τώρα διατηρείται από όλους τους συνεργάτες ανοιχτού κώδικα, συμπεριλαμβανομένου του FB.

Πώς λειτουργεί το ReactJS;

Το React λειτουργεί αλλάζοντας το DOM της σελίδας και αποδίδει τυχόν αλλαγές που γίνονται στο DOM κατά την αλληλεπίδραση/ενημέρωση της σελίδας. Αυτές οι αλλαγές DOM μπορούν να γίνουν από έναν χρήστη ή αυτόματα από το σύστημα. Ανιχνεύει τις αλλαγές που έγιναν στο DOM και ενημερώνει μόνο αυτές τις συγκεκριμένες αλλαγές, κάτι που το καθιστά γρήγορο για δυναμικούς ιστότοπους καθώς μόνο ένα μικρό μέρος του κώδικα HTML αλλάζει χωρίς να φορτωθεί ξανά η πλήρης ιστοσελίδα.

Αναπτύχθηκε λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα

Το Facebook είναι ένας δυναμικός ιστότοπος και για τη φόρτωση νέου περιεχομένου. Δεν είναι εφικτό να αποδώσετε ολόκληρο το DOM επανειλημμένα για να κάνετε μικρές αλλαγές στην ιστοσελίδα, καθώς θα επιβραδύνει ολόκληρο τον ιστότοπο. Το React αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα με μοναδικό τρόπο. διατηρεί ένα “εικονικό DOM”, το οποίο είναι ένα αντίγραφο του πραγματικού DOM που εμφανίζεται στον χρήστη.

Κάθε φορά που γίνεται μια αλλαγή στο πραγματικό DOM, το React αλλάζει πρώτα το εικονικό DOM και στη συνέχεια ελέγχει τη διαφορά μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού DOM. Αυτό βοηθά στον εντοπισμό των στοιχείων που απαιτείται να αποδοθούν ξανά στην οθόνη. Έτσι, ενημερώνει μόνο τα απαιτούμενα στοιχεία, καθιστώντας το πολύ πιο γρήγορο.

Ο νέος τρόπος

Το React έχει διαδώσει μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική εφαρμογών Ιστού που ονομάζεται Εφαρμογή Ενιαίας Σελίδας. Νωρίτερα, η ιστοσελίδα φορτώθηκε από τον διακομιστή και οτιδήποτε κάνετε κλικ είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθεί νέο αίτημα στον διακομιστή και το πρόγραμμα περιήγησης φόρτωσε μια νέα σελίδα.

Οι Εφαρμογές μιας σελίδας, από την άλλη πλευρά, φορτώνουν την ιστοσελίδα (HTML, CSS, JS) μόνο μία φορά και οποιαδήποτε περαιτέρω αλληλεπίδραση με την εφαρμογή φορτώνει μόνο τα απαιτούμενα δεδομένα ή εκτελεί μια ενέργεια στον διακομιστή. Αυτό δεν επαναφορτώνει ποτέ ολόκληρη την εφαρμογή, καθιστώντας την πιο ελαφριά στο τέλος του διακομιστή καθώς και πιο γρήγορη.

Το Gmail, το Facebook και το Twitter είναι όλα παραδείγματα SPA.

Τοπίο ανάπτυξης Ιστού

Η ανάπτυξη μας έχει προχωρήσει πολύ.

Νωρίτερα, κάποιος θα έπρεπε να μάθει πολλές γλώσσες για να δημιουργήσει το backend και το frontend και στη συνέχεια να τα κάνει να συνεργαστούν. Θα έπρεπε να αποκτήσετε μεγάλη εμπειρία και στους δύο τομείς για να ξεκινήσετε τη δημιουργία σύνθετων εφαρμογών, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ λόγω κάποιων γλυκών νέων τεχνολογιών.

  Πώς να παρακολουθήσετε τηλεόραση των ΗΠΑ από το εξωτερικό

API για τη διάσωση

Η διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) είναι ένα κομμάτι κώδικα που καθορίζει έναν τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ διαφορετικών στοιχείων του κώδικα. Αυτοί οι κωδικοί μπορούν να ανήκουν σε οποιονδήποτε και μπορούν να βρίσκονται οπουδήποτε. Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να διαχωρίσετε τη λειτουργικότητα του κώδικα με τη χρηστικότητά του. Τα API επιτρέπουν σε έναν προγραμματιστή να δημιουργεί/ενημερώνει/ διαβάζει/διαγράφει δεδομένα (CURD) χωρίς να χρειάζεται να κατανοεί τον τρόπο με τον οποίο γίνονται αυτές οι λειτουργίες από τον διακομιστή.

Τα API έχουν γίνει ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι εφαρμογές frontend επικοινωνούν πλέον με τον διακομιστή και ανταλλάσσουν δεδομένα. Το React χρησιμοποιεί τα API στο έπακρο, οι περισσότερες από τις αλληλεπιδράσεις με τον έξω κόσμο γίνονται με χρήση API, και έτσι βοηθά στον πραγματικό διαχωρισμό του κώδικα του frontend από το backend.

Η άνοδος του Node.js

Όπως συνοψίζεται τέλεια στο Βικιπαίδεια“Το Node.js είναι ένα περιβάλλον χρόνου εκτέλεσης JavaScript ανοιχτού κώδικα, cross-platform, που εκτελεί κώδικα JavaScript εκτός ενός προγράμματος περιήγησης ιστού.”

Το Node επέτρεψε στους προγραμματιστές να εκτελέσουν ένα κομμάτι κώδικα, γραμμένο σε JavaScript, για να εκτελεστεί από την πλευρά του διακομιστή. Αυτό άνοιξε έναν εντελώς νέο τρόπο για τους προγραμματιστές να γράφουν εφαρμογές. Τώρα θα μπορούσε κανείς να γράψει ολόκληρο το backend χρησιμοποιώντας Javascript. Αυτό επέτρεψε στους προγραμματιστές να γίνουν προγραμματιστές full-stack πολύ εύκολα.

Με mastering Javascript, οποιοσδήποτε θα μπορούσε πλέον να γράψει ολόκληρη την εφαρμογή. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Node έγινε ένα μοντέρνο περιβάλλον χρόνου εκτέλεσης για τη δημιουργία εφαρμογών.

Ο συνδυασμός αυτών των τεχνολογιών άλλαξε το τοπίο της ανάπτυξης Ιστού. Τώρα έχει γίνει πολύ πιο εύκολο να γίνεις προγραμματιστής ιστού. Οποιοσδήποτε μπορεί πλέον να ξεκινήσει πολύπλοκες εφαρμογές Ιστού με αρκετή εξάσκηση. Αυτός είναι επίσης ένας από τους κύριους λόγους για την αύξηση της ζήτησης των προγραμματιστών ιστού στον κλάδο. Καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις μετακινούνται στο Διαδίκτυο, θα υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για κωδικοποιητές και προγραμματιστές γενικά, και όποιος θέλει να ασχοληθεί με την κωδικοποίηση θα το βρει πιο εύκολα από ποτέ.

Αφήστε τα δεδομένα να μιλήσουν από μόνα τους.

Τώρα ας δούμε τι έχουν να πουν χιλιάδες προγραμματιστές για τις επόμενες επιλογές σταδιοδρομίας τους. Η Hackerrank διεξήγαγε μια έρευνα στην οποία απάντησαν 116.000 προγραμματιστές. Ακολουθούν οι σχετικές πληροφορίες από το κανω ΑΝΑΦΟΡΑ.

Πρέπει να ξέρεις γλώσσα

Η Javascript, η οποία είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη του frontend καθώς και για το React, είναι η καλύτερη γλώσσα γνώσης μεταξύ των προγραμματιστών και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής από το 2018.

Είστε σε ζήτηση

Σε όλα τα μεγέθη της εταιρείας, υπάρχει σχεδόν η ίδια ζήτηση από προγραμματιστές frontend στον κλάδο.

Επίσης, με την αυξημένη δημοτικότητα του Node. Οι μηχανικοί Frontend μπορούν τώρα να γίνουν ακόμη και μηχανικοί υποστήριξης και να μεταβούν σε μια Full Stack Development. Αυτό ανοίγει τεράστιες ευκαιρίες για ανάπτυξη.

  Τι σημαίνει «IANAL» και πώς το χρησιμοποιείτε;

React προσπερνώντας το AngularJS

Η δημοτικότητα του React αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και αναμένεται να το αναλάβει AngularJS σύντομα. Η ευκολία εκμάθησης και τα τεχνικά πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι οι λόγοι πίσω από αυτήν την τάση.

Όλοι μαθαίνουν το React.

Το React ξεπερνά όλα τα άλλα πλαίσια frontend με τεράστια διαφορά όσον αφορά την εκμάθησή του. Πολλοί προγραμματιστές θέλουν να πηδήξουν στο τρένο React, το οποίο προσφέρει έναν εντελώς νέο κόσμο ευκαιριών.

Από πού να το μάθεις;

Τώρα που γνωρίζετε όλους τους λόγους για να μάθετε το React, εδώ είναι μερικοί από τους πόρους που πρέπει να εξετάσετε για να το μάθετε.

Κωδικός με Mosh

Το στυλ διδασκαλίας του Μος είναι ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν. Κατανοεί τα ακριβή προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας μαθητής και το διδάσκει απευθείας στα βίντεο. Είναι πολύ πρακτικός και όλα του τα μαθήματα είναι καλοφτιαγμένα. Με εμπειρία κωδικοποίησης πάνω από 20 χρόνια, είναι ένας καταπληκτικός δάσκαλος.

Η πορεία του React από Μος είναι πολύ απλό και σας μεταφέρει σε κάθε πτυχή της βιβλιοθήκης του React δημιουργώντας μια πραγματική εφαρμογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πραγματικό κόσμο. Είναι ιδανικό για να σας οδηγήσει σε ένα Ενδιάμεσο επίπεδο από το μηδέν.

Ο Πλήρης Οδηγός

Αυτό το μάθημα σας μεταφέρει στο React με πολύ ομαλό τρόπο. Όλα τα παραδείγματα εξηγούνται καλά και εφαρμόζονται στα βίντεο. Το μάθημα σταδιακά αυξάνει τη δυσκολία καθώς οδηγεί τους χρήστες με διαφορετικούς τρόπους για να εφαρμόσουν το ίδιο πράγμα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μάθημα για να ξεκινήσετε και να φτάσετε σε ένα μεσαίο επίπεδο.

React Specialization

Για τους χρήστες που είναι περισσότερο συνηθισμένοι σε ένα καθοδηγούμενο περιβάλλον, η μάθηση από έναν καθηγητή είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να γίνει αυτό. Αυτό το μάθημα που προσφέρεται από το HKUST είναι ένα μάθημα με κορυφαία βαθμολογία Coursera και σας διδάσκει από τα βασικά.

Οι πτυχές της επιστήμης των υπολογιστών καλύπτονται επίσης στο μάθημα, ώστε να μπορείτε να σκεφτείτε από την οπτική γωνία ενός καλού προγραμματιστή λογισμικού που λαμβάνει υπόψη την επεκτασιμότητα, την ασφάλεια και όλες τις άλλες πτυχές κατά την κατασκευή ενός υπέροχου ιστότοπου. Το καλύτερο μέρος της εκμάθησης από το Coursera είναι ότι κερδίζετε ένα πιστοποιητικό στο τέλος του μαθήματος. Τα πιστοποιητικά της Coursera προσθέτουν μεγάλη αξία στο βιογραφικό σας και μπορούν να βοηθήσουν φανταστικά στην καριέρα σας.

Ο Νανοβαθμός

Αυτό το πρόγραμμα νανοβαθμών από Ανθρωπότητα θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην καριέρα σας. Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει επίσης το React Native, το οποίο είναι ένα πλαίσιο για την ανάπτυξη υβριδικών εφαρμογών που μπορεί να τρέξει τόσο σε συστήματα iOS όσο και σε Android.

Οι δάσκαλοι αυτών των νανοβαθμών είναι πολύ εξειδικευμένοι και έχουν μεγάλη διδακτική εμπειρία. Το πτυχίο περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη σταδιοδρομίας, η οποία βοηθά τους μαθητές να βρουν δουλειά σε μια καλή εταιρεία. Τεχνικοί μέντορες που είναι διαθέσιμοι καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος διευκολύνουν τη μαθησιακή εμπειρία.

  11 Μετατροπέας δυαδικού σε κείμενο για γνώση

Για αρχάριους

Το YouTube είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες μάθησης στον κόσμο. Για τους ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν δωρεάν γνώση και να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη, το YouTube είναι μια πηγή που δεν θα απογοητεύσει ποτέ.

Αυτή η σειρά εκμάθησης από το Viswash σας μεταφέρει στο React από πολύ βασικά. Είναι ένα καλό σεμινάριο για αρχάριους, μετά το οποίο μπορούν να προχωρήσουν σε ενδιάμεσα μαθήματα.

React For Beginners

reactforbeginners.com δημιουργεί μια πλήρη εφαρμογή Ιστού από την αρχή κατά τη διδασκαλία αυτού του μαθήματος. Σας διδάσκει επίσης πώς να αναπτύξετε την εφαρμογή στο Netlify.

Ο Wes, ο εκπαιδευτής, παίρνει τους μαθητές του από κάθε πτυχή μιας πραγματικής εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων των κινούμενων σχεδίων και του σχεδιασμού. Αυτό ξεχωρίζει την πορεία από τις άλλες. Δείχνει τα πάντα σε έναν αρχάριο και διδάσκει αρκετά για να βγει εκεί έξω και να σκάψει βαθύτερα.

Ανάπτυξη Πλήρους Στοίβας

Για χρήστες που θέλουν να μπουν «όλα μέσα» στην ανάπτυξη full-stack και να δημιουργήσουν μια ολόκληρη εφαρμογή χρησιμοποιώντας React, Node και JS, τότε αυτό το Master Program από Εντουρέκα είναι τέλειο για εσάς. Το πρόγραμμα σας μεταφέρει σε όλες τις έννοιες μία προς μία και στη συνέχεια τις συρράπτει για να δημιουργήσει μια πλήρως λειτουργική εφαρμογή web.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί επίσης μια μη σχεσιακή βάση δεδομένων που ονομάζεται MongoDB στο backend.

freeCodeCamp

freeCodeCamp είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους εκμάθησης κωδικοποίησης για αρχάριους. Προσφέρουν εντελώς πρακτικά μαθήματα όπου ο χρήστης παρακολουθεί κάθε στοιχείο του React και τα εφαρμόζει ενώ μαθαίνει την ιδέα.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε επιτέλους να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητές σας που μάθατε πρόσφατα και να βοηθήσετε μια φιλανθρωπική οργάνωση να δημιουργήσει τον ιστότοπό της και να βοηθήσετε να υποστηρίξετε έναν καλό σκοπό.

Κωδικοποίηση για επιχειρηματίες

Εάν είστε κάποιος που απλά θέλει να ξεκινήσει και να δημιουργήσει κάτι χρησιμοποιώντας το React ASAP, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα έργο από codingforentrepreneurs.com. Το έργο μπορεί να μην καλύπτει όλα τα βασικά, αλλά θα σας διδάξει αρκετά για να ξεκινήσετε και να μάθετε δημιουργώντας έργα.

Διχόνοια

Το κανάλι Web Dev and Web Design στο Discord είναι ένα από τα καλύτερα κανάλια για να συνδεθείτε με παρόμοια άτομα που είναι εκεί έξω για να σας βοηθήσουν σε κάθε βήμα του ταξιδιού σας. Το κανάλι είναι πολύ ενεργό και μπορείτε να βρείτε άτομα με όλα τα είδη των επιπέδων δεξιοτήτων στο κανάλι, επομένως είναι ο τέλειος προορισμός για όποιον ασχολείται με το React ή την ανάπτυξη ιστού γενικά. Μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι χρησιμοποιώντας αυτός ο σύνδεσμος.

Μια άλλη διαφωνία αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο React είναι Reactiflux.

Reddit

Το πρωτοσέλιδο του διαδικτύου έχει και πρωτοσέλιδο για ReactJS. Εδώ θα βρείτε όλων των ειδών τα ωραία πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι χρησιμοποιώντας το React. Σας προσφέρει έναν τρόπο να εξετάζετε έργα από άλλους χρήστες και επίσης να δημοσιεύετε τα δικά σας έργα και ερωτήσεις.

Τεκμηρίωση

Τέλος, η καλύτερη πηγή για να μάθετε για οποιοδήποτε είδος κώδικα είναι να τον εξετάσετε τεκμηρίωση. Το React είναι μια βιβλιοθήκη ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να κοιτάξει τον κώδικά του και ακόμη και να τον τροποποιήσει. Καθώς βελτιώνετε τις δεξιότητές σας πέρα ​​από το ενδιάμεσο επίπεδο, αυτή η τεκμηρίωση μπορεί να σας βοηθήσει να εμβαθύνετε στο React και να χρησιμοποιήσετε ορισμένες από τις προηγμένες δυνατότητες που προσφέρει.