Πώς να προσθέσετε βιογραφικό στο LinkedIn για να αυξήσετε το προφίλ σας [5 Resume Templates]

Τα βιογραφικά ήταν ζωτικής σημασίας για το ξεκλείδωμα πολλών ευκαιριών καριέρας. Ένα καλοφτιαγμένο βιογραφικό μπορεί να ανοίξει πόρτες σε αμέτρητες προοπτικές εργασίας. Το LinkedIn είναι μια εξαιρετική πηγή για άτομα που αναζητούν ευκαιρίες εργασίας και μια πλατφόρμα για να επιδείξουν τις δεξιότητές τους.

Επιτρέψτε μου να σας απογοητεύσω με μερικά εκπληκτικά στοιχεία για το LinkedIn. Το LinkedIn μπορεί να υπερηφανεύεται για μια τεράστια κοινότητα με πάνω από 900 εκατομμύρια χρήστες, με περισσότερες από 58 εκατομμύρια εγγεγραμμένες εταιρείες. Εντυπωσιακά, η πλατφόρμα δέχεται πάνω από 101 αιτήσεις εργασίας κάθε δευτερόλεπτο.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας μεταφέρω σε μερικές πολύτιμες πληροφορίες για το πώς να βελτιώσετε το προφίλ σας στο LinkedIn προσθέτοντας το βιογραφικό σας. Επιπλέον, θα μοιραστώ μερικές πρακτικές συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας να εξασφαλίσετε μια συνέντευξη με υπεύθυνους προσλήψεων. Εάν δεν έχετε ακόμα βιογραφικό ή θέλετε να μάθετε πώς να το δημιουργήσετε, έχω συγκεντρώσει μια λίστα ιστότοπων αργότερα στο άρθρο που μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός επαγγελματικού βιογραφικού. Έτσι, χωρίς καμία καθυστέρηση, ας βουτήξουμε στο πρώτο τμήμα αυτού του άρθρου.

Μεγιστοποιήστε τις πιθανότητες πρόσληψης, συμπεριλαμβάνοντας ένα βιογραφικό σημείωμα στο LinkedIn

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η συμπερίληψη βιογραφικού στο LinkedIn δεν είναι υποχρεωτική, αλλά συνιστάται ανεπιφύλακτα. Η προσθήκη ενός βιογραφικού μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο κατά την υποβολή αίτησης για θέσεις εργασίας και να επιτρέψει τη γρήγορη υποβολή.

Ανεβάζοντας εκ των προτέρων το βιογραφικό σας, μπορείτε να αποφύγετε την επανειλημμένη μεταφόρτωσή του για διάφορες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, τις περισσότερες φορές, οι υπεύθυνοι προσλήψεων λαμβάνουν πολλές αιτήσεις εργασίας. Επομένως, το να έχετε ενημερωμένο και έτοιμο το βιογραφικό σας μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να γίνετε αντιληπτοί πριν από άλλους αιτούντες.

Πώς να ανεβάσω το βιογραφικό μου στο LinkedIn;

Γενικά, υπάρχουν δύο τρόποι για να προσθέσετε το βιογραφικό σας στο LinkedIn: να το ανεβάσετε στο προφίλ σας ή να το υποβάλετε όταν κάνετε αίτηση για εργασία μέσω της πλατφόρμας.

Όταν προσθέτετε το βιογραφικό σας στο προφίλ σας στο LinkedIn, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  • Ανοίξτε το LinkedIn και μεταβείτε στο προφίλ σας
  • Μεταβείτε στην ενότητα “Επιλεγμένα”.
  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο “+” για να προσθέσετε μέσα.
  • Θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο. εκεί, πρέπει να κάνετε κλικ στο “Προσθήκη πολυμέσων”.
  • Τώρα επιλέξτε το βιογραφικό σας από τον υπολογιστή σας
  • Στη συνέχεια, δώστε του έναν τίτλο και μια σύντομη περιγραφή και είστε έτοιμοι.
  Πώς να βρείτε και να αφαιρέσετε διπλότυπα στα Φύλλα Google

Ναι, αυτό είναι. ακολουθήστε τα βήματα και προσθέστε το βιογραφικό σας στην ενότητα “Επιλεγμένα” του προφίλ σας στο LinkedIn. Αυτό θα διευκολύνει τους υπεύθυνους προσλήψεων να έχουν πρόσβαση στο βιογραφικό σας.

Πώς να ανεβάσετε ένα βιογραφικό για θέσεις εργασίας «Easy Apply»;

Όταν κάνετε αίτηση για εργασία χρησιμοποιώντας το LinkedIn, κατά τη διαδικασία της αίτησης, θα έχετε την επιλογή να ανεβάσετε το βιογραφικό σας. Πολλές αιτήσεις εργασίας προσφέρουν την επιλογή «Εύκολη εφαρμογή», ​​επιτρέποντάς σας να υποβάλετε αίτηση γρήγορα ανεβάζοντας το βιογραφικό σας και συμπληρώνοντας μερικά υποχρεωτικά πεδία.

Φροντίστε να διαβάσετε το βιογραφικό σας πριν το ανεβάσετε για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένο και προσαρμοσμένο στη θέση εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση. Είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε μια ισχυρή και επαγγελματική παρουσία στο διαδίκτυο για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας.

Κάνει όλη τη διαδικασία αίτησης γρήγορη. Για να υποβάλετε με επιτυχία αίτηση για ευκαιρίες εργασίας στο LinkedIn, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό και εκλεπτυσμένο βιογραφικό που μπορεί να ληφθεί σε μορφές αρχείων .doc, .docx ή .pdf. Αυτοί είναι οι μόνοι τύποι αρχείων βιογραφικών που γίνονται δεκτοί στην πλατφόρμα.

Πώς να ανεβάσετε ένα βιογραφικό ως ανάρτηση στο LinkedIn;

Εάν θέλετε το βιογραφικό σας να προσεγγίσει τις συνδέσεις σας ή ένα συγκεκριμένο κοινό, τότε αυτό μπορεί να γίνει μέσω μιας ανάρτησης στο LinkedIn. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε μια ανάρτηση βιογραφικού.

  • Μεταβείτε στη ροή σας στο LinkedIn, γνωστή και ως αρχική σελίδα

  • Στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην επιλογή “Έναρξη ανάρτησης”.
  • Θα ανοίξει ένα αναδυόμενο μενού. Στο κάτω μέρος, θα βρείτε τρεις τελείες. κάντε κλικ σε αυτό.

  • Επιλέξτε την επιλογή «προσθήκη εγγράφου».

  • Επιλέξτε το βιογραφικό σας από τον υπολογιστή σας
  • Γράψτε μια σύντομη περιγραφή μαζί με τις ετικέτες του πεδίου για το οποίο κάνετε αίτηση ή το κοινό που θέλετε να στοχεύσετε

Έχω παρατηρήσει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν μπερδευτεί σχετικά με τη διαφορά μεταξύ βιογραφικού και βιογραφικού. Επιτρέψτε μου να σας διευκρινίσω αυτούς τους δύο όρους.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ βιογραφικού και βιογραφικού;

Αν επεξηγούσα με απλά λόγια, ένα βιογραφικό και ένα βιογραφικό μοιάζουν ουσιαστικά. Η λέξη «βιογραφικό» χρησιμοποιείται στην Αμερική, ενώ το «CV» στην Ευρώπη.

Όταν εμβαθύνουμε στην ορολογία, η συντομογραφία CV προέρχεται από τον λατινικό όρο “Curriculum Vitae”, που μεταφράζεται άμεσα σε “η πορεία της ζωής κάποιου”. Ένα βιογραφικό σημείωμα περιλαμβάνει όλα τα ακαδημαϊκά προσόντα ενός ατόμου, τόσο βασικά όσο και δευτερεύοντα, καθώς και τα επιτεύγματα και την εργασιακή του εμπειρία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς όπως η αίτηση για περαιτέρω εκπαίδευση, η αναζήτηση ευκαιριών απασχόλησης και η επιδίωξη άλλων εγχειρημάτων.

Όταν πρόκειται για βιογραφικά, είναι συνοπτικά και προσαρμοσμένα σε έναν συγκεκριμένο τομέα ή εργασία. Το περιεχόμενο που περιλαμβάνεται σε ένα βιογραφικό ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της θέσης εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση.

  Πώς να εγγραφείτε στην υπηρεσία της Philo's Online Live TV

Είναι δυνατόν ένα άτομο να έχει πολλαπλά βιογραφικά. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν πολλά βιογραφικά, καθώς μπορούν να ενημερώνονται περιοδικά. Προχωρώντας στο επόμενο τμήμα, ας δούμε τους καταλόγους ορισμένων εργαλείων που θα σας βοηθήσουν στη δημιουργία επαγγελματικών βιογραφικών.

Jobscan

Οι προπονητές καριέρας και οι υπεύθυνοι προσλήψεων συνιστούν ανεπιφύλακτα το Jobscan για το φιλικό προς το χρήστη λογισμικό του. Έρχεται εξοπλισμένο με ένα διαδικτυακό εργαλείο ανάλυσης λέξεων-κλειδιών που βοηθά τα άτομα που αναζητούν εργασία να προσαρμόσουν τα βιογραφικά τους σε συγκεκριμένες αγγελίες εργασίας και να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους να ξεπεράσουν τα Συστήματα Παρακολούθησης Αιτητών που χρησιμοποιούνται από τους εργοδότες.

Το λογισμικό λειτουργεί με ευκολία. Απλώς αντιγράψτε και επικολλήστε τα περιεχόμενα του βιογραφικού σας σε ένα πεδίο (ή ανεβάστε το) και κάντε το ίδιο με τη δημοσίευση εργασίας στο άλλο πεδίο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μπλε κουμπί «Σάρωση».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το λογισμικό προσφέρει στους χρήστες περιορισμένο αριθμό δωρεάν σαρώσεων βιογραφικού. Οι πρόσθετες σαρώσεις απαιτούν από τον χρήστη να δημιουργήσει λογαριασμό ή να παραπέμψει έναν φίλο. Για όσους ενδιαφέρονται για πρόσθετες λειτουργίες, είναι διαθέσιμη μια επιλογή συνδρομής για αγορά.

Canva

Είμαι βέβαιος ότι είστε ήδη εξοικειωμένοι με το Canva. Είναι μια φανταστική πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αβίαστα εντυπωσιακά σχέδια και δημοσιεύσεις. Με την εκτενή συλλογή προτύπων τους, είστε ελεύθεροι να επιλέξετε και να επιλέξετε σχέδια που ταιριάζουν στις ανάγκες σας και να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας για να τα προσαρμόσετε για οποιονδήποτε σκοπό.

Όσον αφορά τη δημιουργία βιογραφικών, η Canva προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προτύπων με ελκυστικά σχέδια και γραμματοσειρές. Ορισμένα από αυτά τα πρότυπα είναι εξατομικευμένα με βάση το προφίλ εργασίας για το οποίο κάνετε αίτηση, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια.

Με ένα μόνο κλικ, μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε το βιογραφικό σας. Το καλύτερο μέρος είναι ότι το Canva είναι δωρεάν στη χρήση, αλλά υπάρχει επίσης μια έκδοση premium διαθέσιμη σε προσιτή τιμή που ξεκλειδώνει premium πρότυπα και λειτουργίες.

Καλλιεργημένος Πολιτισμός

Το Cultivated Culture προσφέρει μια εκτενή συλλογή προτύπων βιογραφικών προσαρμοσμένων σε διάφορες θέσεις εργασίας. Η αποστολή του είναι να σας παρέχει τα καλύτερα πρότυπα βιογραφικών που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε αβίαστα ένα ξεχωριστό βιογραφικό που ενισχύει τις πιθανότητές σας να εξασφαλίσετε περισσότερες συνεντεύξεις και προσφορές για δουλειά.

Κατά την περιήγηση στον ιστότοπο, ανακάλυψα μερικά εξαιρετικά αποτελεσματικά βιογραφικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξασφάλιση συνεντεύξεων με γνωστές εταιρείες. Ο ιστότοπος είναι δωρεάν πρόσβαση και προσφέρει διάφορες κατηγορίες βιογραφικών, συμπεριλαμβανομένων μοντέρνων, απλών, δημιουργικών και επαγγελματικών μορφών.

Επιπλέον, έχετε πλήρη εξουσία στη διαδικασία σχεδιασμού, με τη δυνατότητα να προσαρμόζετε πτυχές όπως το χρώμα, η γραμματοσειρά, τα περιθώρια και ο προσανατολισμός. Τέλος, η λήψη του βιογραφικού σας είναι παιχνιδάκι με ένα μόνο κλικ.

  Είναι οι φωτογραφίες του smartphone σας πολύ σκοτεινές ή πολύ φωτεινές; Να γιατί

ResumeNow

Το ResumeNow, όπως και άλλοι ιστότοποι δημιουργίας βιογραφικών, παρέχει μια ολοκληρωμένη συλλογή από προσαρμόσιμα βιογραφικά. Η φιλική προς τον χρήστη διεπαφή του διευκολύνει την εύκολη πλοήγηση και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν το καταλληλότερο βιογραφικό διαβάζοντας την περιγραφή κάθε κατηγορίας. Ο ιστότοπος έχει λάβει εξαιρετικές αξιολογήσεις και θετικά σχόλια πελατών, υποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά του στην εκπλήρωση του σκοπού του.

Είστε περίεργοι για το τι ξεχωρίζει το ResumeNow; Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του είναι η υπηρεσία Premium, η οποία παρέχει πρόσβαση σε βιογραφικά που έχουν εγκριθεί από υπεύθυνους προσλήψεων. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για άτομα που θέλουν να καταλάβουν τι αναζητούν οι υπεύθυνοι προσλήψεων σε ένα βιογραφικό.

Freesumes

Εάν είστε νέοι στη δημιουργία βιογραφικών και δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία, το Freeesumes είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Με περισσότερα από 180 δωρεάν πρότυπα βιογραφικών σχεδιασμένα για αρχάριους σε επαγγελματίες υποψηφίους, θα βρείτε το κατάλληλο για εσάς. Ως μπόνους, ο ιστότοπος καθοδηγεί επίσης τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε όταν δημιουργείτε ένα βιογραφικό, καθιστώντας το ιδανικό πόρο για αρχάριους.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη δημιουργία ενός βιογραφικού, συμπεριλαμβανομένης της χρονολογικής οργάνωσής του, ο ιστότοπος μπορεί να παρέχει καθοδήγηση. Είναι σημαντικό να αποφύγετε περιττούς στολισμούς και να διατηρήσετε μια σαφή και συνοπτική μορφή. Για όσους είναι νέοι στη διαδικασία, συνιστούμε να επισκεφτούν το Freesumes για χρήσιμες συμβουλές και καθοδήγηση.

Τι να προσθέσετε στο βιογραφικό σας για να αυξήσετε τις πιθανότητες πρόσληψης;

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι μόνο οι δεξιότητες και τα προσόντα δεν αρκούν για να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας. Ένα καλά παρουσιασμένο βιογραφικό πρέπει να έχει μια περιγραφή για να καθορίσει τα προσόντα και τις δεξιότητές σας. Εκτός από αυτό, σε όλη τη διάρκεια του κολεγίου, θα πρέπει να συμμετέχετε σε εξωσχολικές δραστηριότητες ή ίσως να γίνετε μέλος κάποιων συλλόγων ή κοινοτήτων.

Ακολουθούν λοιπόν μερικές υποδείξεις για το τι πρέπει να προσθέσετε εκτός από τα προσόντα και τις δεξιότητές σας.

  • Προσθέστε μια μικρή περιγραφή των χόμπι και των ενδιαφερόντων σας
  • Εάν έχετε λάβει μέρος σε διαγωνισμούς ή εργαστήρια, αναφέρετε το. Δείχνει το ενδιαφέρον σας για εξωσχολικές δραστηριότητες και δημιουργεί καλή εντύπωση στον υπεύθυνο προσλήψεων.
  • Αναφέρετε τις μαλακές δεξιότητές σας (Οι μαλακές δεξιότητες είναι εκείνες οι δεξιότητες που σας βοηθούν να διαπρέψετε ως άτομο, όπως η καλή προσωπικότητα, η καλή επικοινωνία, η ενσυναίσθηση κ.λπ.)
  • Επιπλέον, μπορείτε επίσης να μοιραστείτε μερικά από τα επιτεύγματα/τις καλύτερες στιγμές της καριέρας σας, όπως τη νίκη σε οποιονδήποτε διαγωνισμό, κοινωνική εργασία, έργα ή εφευρέσεις (αν υπάρχουν).

Επιπλέον, είναι σημαντικό να έχετε καλή προσωπικότητα και δεξιότητες ομιλίας. Γιατί λοιπόν είναι σημαντικό; Μπορεί να είναι ένας αποφασιστικός παράγοντας. Η καλή επικοινωνία και οι δεξιότητές σας που μάθατε σκληρά είναι πάντα ένα πλεονέκτημα, αυξάνοντας τελικά τις πιθανότητές σας να προσληφθείτε στην εταιρεία των ονείρων σας.

Τελικές λέξεις

Λοιπόν, φτάσαμε στο τέλος αυτού του άρθρου. Ελπίζω να έχετε μερικές πολύτιμες συμβουλές για να ενισχύσετε το βιογραφικό σας. Αν λοιπόν δεν έχετε ενημερώσει ή δημιουργήσει το βιογραφικό σας, τότε τι περιμένετε; Η δουλειά των ονείρων σας περιμένει.

Τα βιογραφικά βίντεο γίνονται δημοφιλή τώρα, καθώς επιτρέπουν σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων να εξετάσει τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες και να προσθέσει αξιοπιστία στο βιογραφικό σας. Μπορείτε να δείτε αυτά τα εργαλεία δημιουργίας βιογραφικού βίντεο εάν ο υπεύθυνος προσλήψεων σας επιμένει σε ένα.