Πώς να προσαρμόσετε την αρχική οθόνη του Android TV

Η αρχική οθόνη του Android TV είναι η πύλη σας σε έναν κόσμο ροής περιεχομένου. Η εξατομίκευση αυτής της οθόνης μπορεί να διευκολύνει την εύρεση των αγαπημένων σας υπηρεσιών ροής και την ανακάλυψη νέων τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών για παρακολούθηση. Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε.

Η αρχική οθόνη αποτελείται από αυτό που η Google αποκαλεί “Κανάλια”. Αυτά τα κανάλια είναι οριζόντιες σειρές στις οποίες μπορείτε να κάνετε κύλιση. Το Android TV περιλαμβάνει ορισμένα ενσωματωμένα κανάλια, αλλά τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τις εφαρμογές που εγκαθιστάτε. Η προσαρμογή αυτών των σειρών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία σας.

Προσθέστε (ή Αφαιρέστε) Συντομεύσεις στις Αγαπημένες σας Εφαρμογές

Στην κορυφή της αρχικής οθόνης του Android TV βρίσκεται μια σειρά καναλιών για τις αγαπημένες σας εφαρμογές. Για να προσθέσετε μια εφαρμογή σε αυτήν τη σειρά, πλοηγηθείτε στη δεξιά άκρη της σειράς και επιλέξτε “Προσθήκη εφαρμογής στα αγαπημένα”.

  Πώς να υποβαθμίσετε το τηλέφωνό σας Android σε προηγούμενη έκδοση

Κάντε κύλιση στη λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών και επιλέξτε αυτήν που θέλετε να προσθέσετε στη σειρά.

Για να αφαιρέσετε μια εφαρμογή από τη σειρά, επισημάνετε μια εφαρμογή και κρατήστε πατημένο το κουμπί “Επιλογή” ή “Εισαγωγή” στο τηλεχειριστήριό σας.

Πατώντας παρατεταμένα την εφαρμογή θα εμφανιστεί ένα μενού με ορισμένες επιλογές. Επιλέξτε “Κατάργηση από τα αγαπημένα” από το μενού.

Για να αναδιατάξετε τη σειρά των αγαπημένων σας εφαρμογών, επιλέξτε “Μετακίνηση” από το ίδιο μενού.

Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά βέλους στο τηλεχειριστήριό σας για να μετακινήσετε την εφαρμογή αριστερά ή δεξιά στη σειρά. Πατήστε το κουμπί «Επιλογή» ή «Εισαγωγή» όταν τελειώσετε.

Προσαρμόστε (ή Αφαιρέστε) τη σειρά Αναπαραγωγή επόμενου καναλιού

Από προεπιλογή, η αρχική οθόνη του Android TV έχει ένα κανάλι “Play Next”. Αυτή η σειρά προορίζεται για συνεχείς εκπομπές και ταινίες που δεν ολοκληρώσατε και για προτάσεις που βασίζονται σε πράγματα που έχετε παρακολουθήσει. Δεν μπορεί να μετακινηθεί ή να αφαιρεθεί με τον ίδιο τρόπο όπως άλλες σειρές, αλλά μπορεί να απενεργοποιηθεί.

  Προσθέστε ένα κανάλι ανερχόμενων βίντεο στο Chromecast [Android]

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης και επιλέξτε το κουμπί “Προσαρμογή καναλιών”.

Επιλέξτε την επιλογή “Αναπαραγωγή Επόμενο” από το επάνω μέρος του μενού.

Αλλάξτε τον διακόπτη στο επάνω μέρος της οθόνης στη θέση “Off”.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσαρμόσετε αυτό που εμφανίζεται στο κανάλι Play Next. Αφήστε το διακόπτη από το προηγούμενο βήμα “Ενεργό” και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο μενού για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές που θέλετε να εμφανίζονται στο Play Next.

Αφαιρέστε τις σειρές καναλιών από την αρχική οθόνη

Δεν μπορούν να αφαιρεθούν όλα τα κανάλια από την αρχική οθόνη, αλλά τα περισσότερα από αυτά μπορούν. Πρώτα, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην αρχική οθόνη και επισημάνετε τη σειρά που θέλετε να αφαιρέσετε.

Πλοηγηθείτε προς τα αριστερά μέχρι να επισημάνετε το κουμπί “-“. Εάν δεν είναι δυνατή η κατάργηση του καναλιού, αυτό δεν θα είναι επιλογή.

  Οι καλύτερες νέες δυνατότητες στο Android 10, διαθέσιμες τώρα

Επιλέξτε το κουμπί «-» για να αφαιρέσετε το κανάλι. Τώρα έφυγε!

Προσθήκη σειρών καναλιού στην αρχική οθόνη

Το Android TV διαθέτει ήδη πολλές σειρές καναλιών στην αρχική οθόνη. Μερικές φορές, τα κανάλια από τις εφαρμογές που εγκαθιστάτε θα προστίθενται αυτόματα. Μπορείτε να προσθέσετε και μόνοι σας κανάλια με μη αυτόματο τρόπο.

Στην αρχική οθόνη, κάντε κύλιση μέχρι το κάτω μέρος και επιλέξτε “Προσαρμογή καναλιών”.

Κάντε κύλιση στη λίστα των εφαρμογών και ενεργοποιήστε τον διακόπτη για τα κανάλια εφαρμογών που θέλετε να προσθέσετε.

Ορισμένες εφαρμογές περιλαμβάνουν πολλά κανάλια και θα πρέπει να επιλέξετε την εφαρμογή για να μεταβείτε και να επιλέξετε ποια θέλετε να προσθέσετε.

Μετακίνηση σειρών καναλιού στην αρχική οθόνη

Για να μετακινήσετε μια σειρά καναλιού προς τα πάνω ή προς τα κάτω στην αρχική οθόνη, επισημάνετε τη σειρά, κάντε κύλιση προς τα αριστερά και επιλέξτε το κουμπί Μετακίνηση.

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά βέλους στο τηλεχειριστήριό σας για να μετακινήσετε τη σειρά πάνω ή κάτω.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογή” ή “Εισαγωγή” στο τηλεχειριστήριό σας όταν ολοκληρώσετε τη μετακίνηση του καναλιού.