Πώς να εγκαταστήσετε επεκτάσεις εκτός του Windows Store στο Microsoft Edge

Ο Microsoft Edge υποστηρίζει πλέον επεκτάσεις. Μπορείτε να κάνετε λήψη μιας επέκτασης για τον Edge από το Windows Store. Η Microsoft πρόσθεσε υποστήριξη για επεκτάσεις μόλις πρόσφατα στο Edge, επομένως δεν υπάρχουν πολλές από αυτές στο Windows Store. Αρκετοί είναι ακόμα σε έκδοση beta και οι προγραμματιστές προτιμούν να τα κάνουν διαθέσιμα εκτός του Windows Store, πιθανώς για να αποφύγουν τις κακές αξιολογήσεις. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε μια επέκταση στο Edge, είναι μια αρκετά απλή διαδικασία αν ξέρετε τι να κάνετε.

Ανοίξτε τον Microsoft Edge και στη γραμμή URL, πληκτρολογήστε about:flags και πατήστε enter. Στην πρώτη ενότητα, αναζητήστε την επιλογή “Ενεργοποίηση δυνατοτήτων προγραμματιστή επέκτασης” και επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα της για να την ενεργοποιήσετε.

  Πώς να διορθώσετε τη γόμα GIMP που δεν λειτουργεί

Θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του Edge. Δεν υπάρχει αποκλειστικό κουμπί για επανεκκίνηση του Edge όταν κάνετε μια αλλαγή στα Flags όπως υπάρχει στο Chrome. Πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του Edge με μη αυτόματο τρόπο κλείνοντας και ανοίγοντας το πρόγραμμα περιήγησης.

Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε μια επέκταση εκτός του Windows Store. Βρείτε μια επέκταση που θέλετε να δοκιμάσετε και κάντε λήψη της. Εάν το κατεβάσετε ως συμπιεσμένο αρχείο, εξαγάγετε το πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Ανοίξτε το Edge και κάντε κλικ στο κουμπί “Περισσότερα” επάνω δεξιά. Μεταβείτε στις Επεκτάσεις και κάντε κλικ στο κουμπί «Φόρτωση επεκτάσεων». Μεταβείτε στον φάκελο επέκτασης που μόλις εξαγάξατε ή/και κατεβάσατε. Πρέπει να επιλέξετε τον φάκελο στον οποίο βρίσκονται τα αρχεία της επέκτασης και όχι ένα συγκεκριμένο αρχείο. Επιλέξτε το φάκελο και κάντε κλικ στο κουμπί ‘Επιλογή φακέλου’ στο παράθυρο διαλόγου Άνοιγμα αρχείου.

  Πώς να ανακυκλώσετε εύκολα τα παλιά ηλεκτρονικά που δεν μπορείτε να πουλήσετε

Η επέκταση θα φορτωθεί και θα εμφανιστεί στον πίνακα “Επεκτάσεις”. Μπορεί να χρειαστεί να το ενεργοποιήσετε ή όχι.

Οι επεκτάσεις που λαμβάνονται εκτός του Windows Store εξακολουθούν να είναι επαληθευμένες επεκτάσεις. Μια επαληθευμένη επέκταση είναι μια επέκταση που έχει υπογραφεί ψηφιακά από έναν επαληθευμένο προγραμματιστή. Μια μη επαληθευμένη επέκταση μπορεί να εγκατασταθεί με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο, κάθε φορά που εκκινείτε το Edge, θα απενεργοποιεί τη μη επαληθευμένη επέκταση. Θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε.

Μια λέξη της προσοχής? οι επεκτάσεις που είναι εγκατεστημένες εκτός του Windows Store μπορεί να είναι επικίνδυνες. Προσέξτε ποιες επεκτάσεις επιλέγετε να εγκαταστήσετε.

  Μια εισαγωγή στη νέα γλώσσα προγραμματισμού της Apple: Swift