Πώς να προσθέσετε «Αναζήτηση Google» στο μενού περιβάλλοντος με το δεξί κλικ στον Microsoft Edge

Τα κορυφαία προγράμματα περιήγησης ιστού για επιτραπέζιους υπολογιστές έχουν μια επιλογή στο μενού περιβάλλοντος με το δεξί κλικ για γρήγορη αποστολή ενός όρου αναζήτησης στην προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησής σας. Επειδή το Google είναι η προτιμώμενη μηχανή αναζήτησης σχεδόν για όλους, αυτή η επιλογή είναι κοινώς γνωστή ως η επιλογή «Αναζήτηση Google» στο μενού περιβάλλοντος, αν και μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν για οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης. Ο Microsoft Edge δεν έχει ακόμη αυτήν την επιλογή. Μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Microsoft Edge σε ό,τι προτιμάτε, αλλά αυτή η επιλογή δεν πρόκειται να εμφανιστεί, ούτε καν για το Bing. Εάν, όπως και ο περισσότερος κόσμος, η προτιμώμενη μηχανή αναζήτησης σας είναι η Google, μπορείτε να προσθέσετε την επιλογή «Αναζήτηση Google» στο μενού περιβάλλοντος με το δεξί κλικ με την επέκταση Google Context Menu Edge.

  Πώς να σταματήσετε την αυτόματη εναλλαγή των AirPods μεταξύ iPhone και iPad

Το Google Context Menu Edge είναι διαθέσιμο στο Github. Η επέκταση δεν είναι διαθέσιμη στο Windows Store, επομένως θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τις δυνατότητες προγραμματιστή επεκτάσεων στο Edge για να την εγκαταστήσετε.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. μεταβείτε στο about:flags και ενεργοποιήστε τις δυνατότητες προγραμματιστή επεκτάσεων. Επανεκκινήστε το Edge.

Κατεβάστε το Google Context Menu Edge και εξαγάγετε το. Ανοίξτε το Edge και κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα και μεταβείτε στις Επεκτάσεις. Κάντε κλικ στο «Φόρτωση επέκτασης» και επιλέξτε τον φάκελο στον οποίο βρίσκεται η επέκταση.

Αφού προστεθεί, μπορείτε να επιλέξετε κείμενο και να κάνετε δεξί κλικ σε αυτό. Το μενού περιβάλλοντος θα έχει την επιλογή «Αναζήτηση Google». Επιλέξτε το για αναζήτηση στο επιλεγμένο κείμενο στο Google.

  Instagram Reels εναντίον TikTok

Η επέκταση έχει έναν περιορισμό. Εάν το επιλεγμένο κείμενο περιέχει το σύμβολο &, όλα μετά από αυτό θα εξαιρεθούν από τον όρο αναζήτησης. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε Ben & Jerry’s και επιλέξετε “Αναζήτηση με Google”, μόνο το “Ben” θα σταλεί στη μηχανή αναζήτησης.

Το Google Context Menu Edge προέρχεται από έναν μη επαληθευμένο προγραμματιστή, επομένως κάθε φορά που ανοίγετε το Edge, θα πρέπει να το ενεργοποιείτε ξανά. Η επέκταση έχει κατασκευαστεί μόνο για την Google και δεν μπορείτε να προσθέσετε μια μηχανή αναζήτησης της επιλογής σας σε αυτήν. Είναι επίσης σε beta, οπότε μπορείτε να περιμένετε μερικά σφάλματα. Από την πλευρά μας λειτούργησε άψογα.

  Πώς να προσθέσετε υποστήριξη ευρείας οθόνης στο Netflix [Firefox]

Λήψη Google Context Menu Edge