Πώς να ορίσετε το Ethernet ή το Wi-Fi ως προεπιλογή σε Mac

Οι σύγχρονοι χρήστες Mac έχουν πολλούς τρόπους σύνδεσης σε ένα δίκτυο ή στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων Wi-Fi και Ethernet. Εάν δεν είστε προσεκτικοί, ωστόσο, μπορεί να μην χρησιμοποιείτε τη σύνδεση που νομίζετε ότι χρησιμοποιείτε. Αλλά μην φοβάστε, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Η Apple μπορεί να καταργεί συστηματικά τις θύρες από τους υπολογιστές της, αλλά αν διαθέτετε έναν από τους επιτραπέζιους Mac της εταιρείας ή είστε κάτοικος Dongle Town, πιθανότατα έχετε πολλές διαφορετικές συνδέσεις δικτύου στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Όταν ο στόχος σας είναι η μέγιστη απόδοση, θα συνδέεστε μέσω καλωδίου Ethernet. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε ενεργό το Wi-Fi για ορισμένες από τις πιο φανταχτερές λειτουργίες της Apple, όπως το ξεκλείδωμα του Mac σας με ένα Apple Watch και άλλα.

  Κλείδωμα απομακρυσμένου υπολογιστή Mac ή Windows από το iPhone ή το Apple Watch [Giveaway]

Πιθανότατα θα χρειαστεί να διατηρήσετε το Wi-Fi ενεργοποιημένο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα—το Mac σας μπορεί να χρησιμοποιεί Wi-Fi, ακόμα κι αν έχετε συνδεδεμένο καλώδιο Ethernet.

Αυτό είναι λιγότερο από το ιδανικό για προφανείς λόγους. Όποιος κάνει μεγάλη χρήση οποιουδήποτε αποθηκευτικού χώρου συνδεδεμένου με το δίκτυο ή έχει απλώς μια εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο, πρέπει να χρησιμοποιήσει την ταχύτερη σύνδεση που έχει στη διάθεσή του. Ευτυχώς, το macOS διευκολύνει την αλλαγή της προτεραιότητας των συνδέσεων. Δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το Ethernet βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας.

  Πώς να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο επεξεργαστή crontab

Αλλαγή της σειράς των συνδέσεων δικτύου

Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο μενού Apple και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Προτιμήσεις συστήματος”.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Δίκτυο» για να ανοίξετε το παράθυρο προτιμήσεων για συγκεκριμένο δίκτυο.

Εδώ, μπορείτε να κάνετε αλλαγές σε οτιδήποτε σχετίζεται με τη σύνδεση δικτύου του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένης της σειράς με την οποία χρησιμοποιούνται οι διάφορες μέθοδοι σύνδεσης.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο γρανάζι στο κάτω μέρος του παραθύρου και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Ορισμός παραγγελίας υπηρεσιών».

Το παράθυρο που προκύπτει θα εμφανίσει κάθε τύπο σύνδεσης δικτύου ή Υπηρεσία που είναι διαθέσιμος σε εσάς. Ας ελπίσουμε ότι το Ethernet βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, αν και αν χρησιμοποιείτε dongle, αυτό το όνομα θα διαφέρει. Μην ανησυχείτε. θα είναι αμέσως εμφανές ποια καταχώρηση είναι το dongle σας με βάση το όνομά του. Αναζητήστε κάτι που αναφέρει είτε “Ethernet” ή “1000BASE‑T”.

  Το ασύρματο πληκτρολόγιο Touchpad δεν λειτουργεί (Οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων)

Σύρετε οποιαδήποτε Υπηρεσία σε μια νέα θέση στη λίστα, όπως απαιτείται. Εάν θέλετε η υπηρεσία Ethernet να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, κάντε κλικ και σύρετέ την εκεί και μετά κάντε κλικ στο «OK».

Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί «Εφαρμογή» για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές.