Πώς να ξεκλειδώσετε λεπτομερή στατιστικά ροής στο Apple TV

Τα πράγματα μπορεί να μην φαίνονται καταπληκτικά ακόμη και με μια Apple TV 4K και μια υπέροχη τηλεόραση. Αντί να μετράτε pixel για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε την καλύτερη ποιότητα ροής, μπορείτε να βρείτε στατιστικά στοιχεία ροής πίσω από το μενού προγραμματιστών.

Δεν είναι αμέσως προφανές πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού προγραμματιστών, αλλά σας έχουμε καλύψει. Θα χρειαστείτε Apple TV και Mac και πρέπει να είναι στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.

Πώς να ξεκλειδώσετε το μενού προγραμματιστών

Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” στο Apple TV σας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον χωρικό ήχο στα Windows 10 για ακουστικά και οικιακό κινηματογράφο

Επιλέξτε «Τηλεχειριστήρια και συσκευές» και αφήστε το Apple TV σε αυτήν την οθόνη.

Χρειάζεστε το Xcode εγκατεστημένο στο Mac σας για να ενεργοποιήσετε το μενού προγραμματιστών. Κατεβάστε το Xcode από το Mac App Store και μετά ανοίξτε το.

Κάντε κλικ στο «Παράθυρο» και στη συνέχεια στο «Συσκευές και προσομοιωτές».

Κάντε κλικ στην επιλογή “Σύζευξη με Apple TV” όταν εμφανιστεί στη λίστα το Apple TV σας.

Εισαγάγετε τον κωδικό επαλήθευσης που εμφανίζεται στην τηλεόρασή σας και κάντε κλικ στο κουμπί “Σύνδεση”. Η διαδικασία σύζευξης θα ολοκληρωθεί.

Πώς να δείτε λεπτομερή στατιστικά ροής στο Apple TV

Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” στο Apple TV σας και επιλέξτε την επιλογή “Προγραμματιστής”.

  Πώς να εκτελείτε εφαρμογές από τη Διαχείριση εργασιών στα Windows 10

Ενεργοποιήστε το “Playback HUD”. Απενεργοποιήστε την επιλογή για να την απενεργοποιήσετε όταν έχετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Όταν παίζετε μια ταινία ή μια τηλεοπτική εκπομπή, θα δείτε πληροφορίες σχετικά με τη ροή που επικαλύπτονται στο βίντεο. Οι περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες δεν έχουν νόημα για τους σκοπούς μας, αλλά οι γραμμές σημείωσης είναι:

Ανάλυση οθόνης—Αυτή είναι η ανάλυση με την οποία είναι συνδεδεμένη η τηλεόρασή σας στο Apple TV σας.
Μέγεθος προβολής βίντεο—Αυτή είναι η μέγιστη ανάλυση στην οποία το βίντεο που αναπαράγεται αυτήν τη στιγμή είναι διαθέσιμο από την πηγή.
Φυσικό μέγεθος—Αυτή είναι η ανάλυση στην οποία εμφανίζεται το βίντεο αυτήν τη στιγμή.

  Πώς να σταματήσετε τα Windows 10 να ανοίγουν ξανά τις εφαρμογές που ανοίγουν τελευταία κατά την εκκίνηση

Σε έναν τέλειο κόσμο, το φυσικό μέγεθος θα είναι το ίδιο με το μέγεθος οθόνης βίντεο. Εάν δεν είναι, το εύρος ζώνης του δικτύου σας μπορεί να μην είναι αρκετά υψηλό για να διατηρήσει τα ποσοστά που απαιτούνται για βίντεο υψηλής ποιότητας. Ελέγξτε ότι η ταχύτητά σας στο διαδίκτυο είναι επαρκής και βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής σας έχει ρυθμιστεί σωστά.