Πώς να εκτελείτε εφαρμογές από τη Διαχείριση εργασιών στα Windows 10

Η διαχείριση εργασιών σάς εμφανίζει όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή στο σύστημά σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κλείσετε εφαρμογές και να σταματήσετε τις υπηρεσίες. Εάν έχετε μια εφαρμογή που έχει κολλήσει ή δεν ανταποκρίνεται, πιθανότατα ανοίγετε τη Διαχείριση εργασιών και τη χρησιμοποιείτε για αναγκαστική έξοδο από την εφαρμογή. Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζουν οι τελικοί χρήστες είναι ότι μπορείτε επίσης να εκτελέσετε εφαρμογές από τη Διαχείριση εργασιών. Εν ολίγοις, όταν η επιφάνεια εργασίας σας δεν ανταποκρίνεται ή το μενού “Έναρξη” δεν λειτουργεί ή ο Explorer έχει διακοπεί, ο πιο γρήγορος τρόπος για να εκτελέσετε μια εφαρμογή αντιμετώπισης προβλημάτων ή να ξεκινήσετε ξανά την Εξερεύνηση είναι να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση εργασιών.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη Μετάφραση Google απευθείας στα Φύλλα Google

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Εκτελέστε εφαρμογές από τη Διαχείριση εργασιών

Για να εκτελέσετε εφαρμογές από τη διαχείριση εργασιών, πρέπει να γνωρίζετε πώς ονομάζεται EXE της εφαρμογής. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να εκτελέσετε το Chrome, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το EXE ονομάζεται chrome.exe. Εάν εισαγάγετε κάτι όπως το Google Chrome.exe, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος. Ομοίως, εάν πρέπει να εκτελέσετε την Εξερεύνηση αρχείων, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει να εκτελέσετε το explorer.exe.

Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών και μεταβείτε στο Αρχείο>Εκτέλεση νέας εργασίας. Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών για οποιονδήποτε λόγο, ανοίξτε το πλαίσιο εκτέλεσης με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+R και πληκτρολογήστε taskmgr.

  Πώς να αποκτήσετε εφαρμογές Insider build χωρίς να εκτελείτε Windows 10 Insider Builds

Θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο που ονομάζεται Δημιουργία νέας εργασίας. Εισαγάγετε το όνομα του EXE που θέλετε να εκτελέσετε ή χρησιμοποιήστε το κουμπί Αναζήτηση για να το αναζητήσετε. Μπορείτε να επιλέξετε μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας σας ή μπορείτε να μεταβείτε στη μονάδα δίσκου C και να ελέγξετε στους φακέλους Program Files και Program Files (x86) για το EXE της εφαρμογής που θέλετε να εκτελέσετε. Να θυμάστε ότι δεν μπορούν να βρεθούν όλα τα EXE με αυτόν τον τρόπο ούτε περιορίζονται μόνο σε αυτούς τους δύο φακέλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ πιο εύκολο αν γνωρίζετε πώς ονομάζεται το EXE.

Από προεπιλογή, η εφαρμογή εκτελείται με κανονικά δικαιώματα χρήστη, ωστόσο, εάν επιλέξετε το πλαίσιο «Δημιουργία αυτής της εργασίας με δικαιώματα διαχειριστή» και στη συνέχεια κάνετε κλικ στο Ok, η εφαρμογή θα εκτελεστεί με δικαιώματα διαχειριστή.

  Πώς να ελέγξετε τα FPS σε ένα παιχνίδι στα Windows 10

Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows ως κανονικός χρήστης και προσπαθείτε να εκτελέσετε μια εφαρμογή με δικαιώματα διαχειριστή μέσω της διαχείρισης εργασιών, θα πρέπει να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή. Η διαχείριση εργασιών δεν παρέχει εισβολή για την εκτέλεση εφαρμογών με δικαιώματα διαχειριστή όταν δεν έχετε τα σωστά διαπιστευτήρια.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να εκτελέσετε πολλές παρουσίες μιας εφαρμογής που δεν το επιτρέπει. Για παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε πολλά παράθυρα του Chrome, αλλά δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε πολλές παρουσίες του Skype. Αυτό λειτουργεί στα Windows 7, 8/8.1 και 10.