Πώς να σταματήσετε τα Windows 10 να ανοίγουν ξανά τις εφαρμογές που ανοίγουν τελευταία κατά την εκκίνηση

Με το Windows 10 Fall Creators Update το 2017, ήρθε μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο τα Windows χειρίζονται τις ανοιχτές εφαρμογές κατά τον τερματισμό λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια ενός κανονικού τερματισμού λειτουργίας, τα Windows προσπαθούν να “σημειώσουν” τις ανοιχτές εφαρμογές και στη συνέχεια να τις ανοίξουν ξανά όταν εκκινήσετε ξανά τον υπολογιστή σας. Υπάρχουν τρόποι για να τερματίσετε τη λειτουργία των Windows που εμποδίζουν αυτό το ενδεχόμενο.

Πώς να σταματήσετε τα Windows να ανοίγουν ξανά τις εφαρμογές που άνοιξαν τελευταία κατά την εκκίνηση

Πριν από το Fall Creators Update, ο τερματισμός της λειτουργίας του υπολογιστή σας λειτουργούσε όπως πάντα: τα Windows έκλεισαν όλες τις ανοιχτές εφαρμογές και αφού ξεκινήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του συστήματος, θα πρέπει να τις ανοίξετε ξανά. Μετά την ενημέρωση, τα Windows προσπαθούν να θυμηθούν τις ανοιχτές εφαρμογές και να τις εκκινήσουν ξανά κατά την εκκίνηση των Windows.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την πρώτη κίνηση εισόδου στα Windows 10

Αν και αυτό ακούγεται σαν μια απρόσκοπτη προσέγγιση για ολόκληρη την εμπειρία χρήστη, μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις εάν έχετε αφήσει ανοιχτές μερικές εφαρμογές με ένταση πόρων, όπως το Photoshop ή το λογισμικό απόδοσης 3D, το οποίο θα έχει προτεραιότητα για να ξεκινήσει ξανά πριν ξεκινήσετε το άνοιγμα άλλες εφαρμογές. Αυτοί είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να παρακάμψετε αυτήν τη δυνατότητα, αν θέλετε, και όλοι περιλαμβάνουν τον τερματισμό της λειτουργίας των Windows με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο.

Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift κατά τον τερματισμό λειτουργίας

Μπορείτε να εκτελέσετε τον τερματισμό λειτουργίας παλαιού τύπου πατώντας και κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift στο πληκτρολόγιό σας όταν κάνετε κλικ στην εντολή “Τερματισμός”. Αυτό λειτουργεί από το μενού Έναρξη, τις επιλογές παροχής ενέργειας στην οθόνη σύνδεσης ή μέσω της οθόνης ασφαλείας αφού πατήσετε Ctrl+Alt+Delete.

  Διορθώστε το σφάλμα μπλε οθόνης των Windows 10 Netwtw04.sys

Στο μενού Έναρξη, θα κάνετε πρώτα κλικ στο κουμπί λειτουργίας. Στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το Shift ενώ κάνετε κλικ στην εντολή «Τερματισμός λειτουργίας».

Όλες οι εφαρμογές θα κλείσουν αναγκαστικά και τα Windows θα τερματιστούν αμέσως.

Χρησιμοποιήστε το Κλασικό παράθυρο διαλόγου τερματισμού λειτουργίας

Το παράθυρο διαλόγου Τερματισμός των Windows υπήρχε από τις πρώτες μέρες των Windows. Για να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να βρίσκεστε στην επιφάνεια εργασίας σας. Μπορείτε να φτάσετε εκεί γρήγορα πατώντας Windows+D ή κάνοντας κλικ στο κουμπί “Εμφάνιση επιφάνειας εργασίας” στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών σας.

Στη συνέχεια, πατήστε Alt+F4 για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε «Τερματισμός λειτουργίας» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «ΟΚ».

Τα Windows θα κλείσουν αναγκαστικά όλες τις εφαρμογές και θα τερματίσουν τη λειτουργία του υπολογιστή σας.

Χρησιμοποιήστε το Shutdown.exe μέσω της γραμμής εντολών

Υπάρχει επίσης μια εντολή Γραμμής εντολών που εκτελεί πλήρη τερματισμό λειτουργίας. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε την εντολή στη Γραμμή εντολών ή στο PowerShell, αλλά είναι ακόμη καλύτερο να χρησιμοποιήσετε την εντολή για να δημιουργήσετε μια συντόμευση. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στη συντόμευση ανά πάσα στιγμή για να τερματίσετε τη λειτουργία των παραθύρων. Ακολουθεί η εντολή που θα χρησιμοποιήσετε:

shutdown /s /f /t 0

Σε αυτήν την εντολή, ο διακόπτης /s εκτελεί έναν τερματισμό λειτουργίας, ο διακόπτης /f αναγκάζει τις εφαρμογές που εκτελούνται να κλείνουν χωρίς προειδοποίηση και ο διακόπτης /t ορίζει μια περίοδο λήξης (το μηδέν μετά το τέλος ορίζει αυτό το χρονικό όριο ως μηδέν δευτερόλεπτα).

  Πώς να απενεργοποιήσετε το θάμπωμα φόντου της οθόνης σύνδεσης στα Windows 10

Δείτε πώς φαίνεται η εντολή στη γραμμή εντολών:

Και αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εντολή σε μια συντόμευση, συνδέστε την στο πεδίο τοποθεσίας στον οδηγό δημιουργίας συντόμευσης.

Αυτό είναι. Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αποτρέψετε τα Windows από το να ανοίξουν ξανά όλες τις τελευταίες εφαρμογές που ήταν ανοιχτές όταν επιλέξατε να τερματίσετε τη λειτουργία. Μια άλλη επιλογή που δεν αναφέρεται θα ήταν να κλείσετε με μη αυτόματο τρόπο όλα τα παράθυρα και τις εφαρμογές στη γραμμή εργασιών, αλλά δεν είναι