Πώς να ενεργοποιήσετε τον χωρικό ήχο στα Windows 10 για ακουστικά και οικιακό κινηματογράφο

Το Windows 10 Creators Update έχει προσθέσει χωρικό ήχο. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το τι είναι ο χωρικός ήχος, είναι βασικά ο ήχος 3D. Με ενεργοποιημένο το Spatial Sound, φαίνεται ότι η μουσική παίζει γύρω σας σε αντίθεση με τα ακουστικά σας. Ο πραγματικός χωρικός ήχος είναι ένας συνδυασμός τριών πραγμάτων. ήχος που συντίθεται για να προσφέρει μια χωρική εμπειρία ακρόασης, ακουστικά ή ηχεία διαμορφωμένα για χωρικό ήχο και λογισμικό που τον υποστηρίζει. Η ενημέρωση δημιουργών σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε το Spatial Sound στα Windows 10. Δείτε πώς.

Ρυθμίσεις ήχου των Windows 10

Ανοίξτε το παράθυρο ρυθμίσεων ήχου. Μπορείτε να το μεταβείτε από τον Πίνακα Ελέγχου, αλλά ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος για να το κάνετε είναι από το System Tray. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του ηχείου στο System Tray και επιλέξτε «Συσκευές αναπαραγωγής» από το μενού περιβάλλοντος.

  Πώς να μετατρέψετε εικόνες HEIC σε JPG σε Mac με τον εύκολο τρόπο

Το παράθυρο Ήχος θα ανοίξει με επιλεγμένη την καρτέλα «Συσκευές αναπαραγωγής». Αυτή η καρτέλα παραθέτει όλα τα ηχεία που είναι συνδεδεμένα στο σύστημά σας. Επιλέξτε ένα ηχείο και κάντε κλικ στο κουμπί «Ιδιότητες» κάτω δεξιά. Εναλλακτικά, κάντε διπλό κλικ στο ηχείο.

Ενεργοποίηση χωρικού ήχου

Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο ιδιοτήτων του ηχείου. Υπήρχαν τέσσερις καρτέλες εδώ. Το Creators Update έχει προσθέσει μια νέα, πέμπτη καρτέλα που ονομάζεται “Spatial Sound”. Επιλέξτε το.

Η καρτέλα Χωρικός ήχος έχει μια ενότητα, «Μορφή χωρικού ήχου». Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού κάτω από αυτήν την ενότητα. Έχει τρεις επιλογές για να διαλέξετε. Κανένα, Windows Sonic για ακουστικά και Dolby Atmos για ακουστικά.

  Πώς να παίξετε PUBG Mobile στα Windows 10

Χωρικός ήχος για ακουστικά

Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή “Windows Sonic για ακουστικά” για να ενεργοποιήσετε τον χωρικό ήχο στα Windows 10 για ακουστικά. Αυτό θα λειτουργήσει μόνο για οποιαδήποτε ακουστικά συνδέετε. Εάν έχετε ένα συνηθισμένο ζευγάρι ακουστικά, μπορεί να παρατηρήσετε μια πολύ μικρή διαφορά στην ποιότητα του ήχου. Για καλύτερα, πιο πλούσια ακουστικά, θα υπάρξει πιο αισθητή βελτίωση στην ποιότητα του ήχου.

Spatial Sound For Home Theatre

Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Dolby Atmos για ακουστικά για να ενεργοποιήσετε τον χωρικό ήχο στα Windows 10 για το home cinema. Αυτό θα ανοίξει την εφαρμογή Windows Store και θα πρέπει να εγκαταστήσετε τη δωρεάν εφαρμογή Dolby Access. Χρειάζονται λίγα λεπτά για την εγκατάσταση.

Μόλις εγκατασταθεί, επιλέγοντας την επιλογή «Dolby Atmos για ακουστικά» θα ανοίξει η εφαρμογή Dolby Access. Η εφαρμογή, προς το παρόν λειτουργεί μόνο με το home cinema σας. Μια μελλοντική ενημέρωση θα προσθέσει υποστήριξη και για ακουστικά.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τη γραμμή παιχνιδιών στα Windows 10

Το ηχοσύστημα του οικιακού κινηματογράφου σας πρέπει να είναι συμβατό με την τεχνολογία Dolby. Εάν είναι, θα υπάρχει κάπου ένα λογότυπο Dolby. Είναι συνήθως στο μπροστινό μέρος, αλλά ελέγξτε και το πίσω μέρος. Εάν έχετε ακόμα τα κουτιά που εισήχθη, ελέγξτε τα.

Συνδέστε την τηλεόρασή σας στον υπολογιστή σας με Windows μέσω καλωδίου HDMI και επιλέξτε «Dolby Atmos για ακουστικά» στο παράθυρο Ήχοι. Η υπόλοιπη διαμόρφωση θα γίνει στην εφαρμογή Dolby Access.

Μόλις ενημερώσει το Dolby Access για την υποστήριξη ακουστικών, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να ενεργοποιήσετε τον χωρικό ήχο στα Windows 10 και για τα ακουστικά σας. Θα έχετε ουσιαστικά μια επιλογή μετά από αυτό? μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον προεπιλεγμένο εικονικό ήχο surround ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις διαμορφώσεις του Dolby.