Πώς να μοιραστείτε τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi από το Android σε οποιοδήποτε smartphone

Ξεκινώντας με το Android 10, τα τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας της Google μπορούν να μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi μεταξύ συσκευών χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR. Το μόνο που έχει να κάνει ο παραλήπτης είναι να ανοίξει την προεπιλεγμένη εφαρμογή κάμερας στη συσκευή του iPhone ή Android για να σαρώσει τον κωδικό και να συνδεθεί άμεσα στο δίκτυο Wi-Fi.

Όταν είστε έτοιμοι να παραχωρήσετε πρόσβαση στο δίκτυο Wi-Fi σας, μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις του ακουστικού σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης της συσκευής για να εμφανίσετε το μενού Γρήγορες ρυθμίσεις. Από εκεί, πατήστε στο εικονίδιο Gear για να ανοίξετε το μενού Ρυθμίσεις.

  Πώς να προσθέσετε έναν διακόπτη Μην ενοχλείτε στα στοιχεία ελέγχου έντασης στο Android 7

Καθώς κάθε smartphone Android είναι ελαφρώς διαφορετικό, ίσως χρειαστεί να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω για δεύτερη φορά για να εντοπίσετε το εικονίδιο Gear.

Εναλλακτικά, μπορείτε να σύρετε προς τα πάνω από το κάτω άκρο του τηλεφώνου σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στο συρτάρι εφαρμογών. Εδώ, μπορείτε να εντοπίσετε και να ανοίξετε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”.

Στη συνέχεια, επιλέξτε «Συνδέσεις», «Δίκτυο και Διαδίκτυο» ή παρόμοια επιλογή. Και πάλι, αυτό το όνομα μενού ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την κατασκευή της συσκευής σας Android.

Πατήστε το

Τώρα, πατήστε στη λίστα “Wi-Fi” από το επάνω μέρος του μενού.

  Πώς να ρυθμίσετε συνδέσμους εφαρμογών στο Android 6.0

Επίλεξε το

Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο Wi-Fi που θέλετε να μοιραστείτε με άλλους και, στη συνέχεια, επιλέξτε το όνομα δικτύου (SSID) ή το αντίστοιχο εικονίδιο Gear.

Τώρα βρίσκεστε στο μενού Ρυθμίσεις για προχωρημένους για το συγκεκριμένο δίκτυο. Πατήστε το κουμπί «QR Code» ή «Κοινή χρήση». Ανεξάρτητα από το πώς το smartphone σας καλεί το κουμπί, θα πρέπει να αναπαρίσταται με ένα εικονίδιο κωδικού QR.

Επίλεξε το

Σημείωση: Ορισμένοι OEM ενδέχεται να σας ζητήσουν να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης/PIN/μοτίβο/βιομετρικά στοιχεία κλειδώματος οθόνης πριν εμφανιστεί ένας κωδικός.

Η συσκευή σας Android θα δημιουργήσει και θα εμφανίσει έναν κωδικό QR. Ζητήστε από τους καλεσμένους σας να ανοίξουν την προεπιλεγμένη εφαρμογή κάμερας στο smartphone Android ή στο iPhone τους και να σαρώσουν τον κωδικό. Ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα τους ρωτά αν θέλουν να συνδεθούν στο δίκτυο Wi-Fi.

  Συλλέξτε και τακτοποιήστε το κείμενο του προχείρου σε ένα ενιαίο μήνυμα [Android]

Οι συσκευές που εκτελούν Android 10 και νεότερες εκδόσεις έχουν επίσης μια επιλογή στο μενού Ρυθμίσεις Wi-Fi του τηλεφώνου για σάρωση ενός κωδικού QR.