Πώς να ενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο στο Discord

Παρόλο που το Discord δεν διαθέτει σύγχρονους γονικούς ελέγχους, η εφαρμογή διαθέτει πολλές δυνατότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιορίσετε την επικοινωνία από ανεπιθύμητα μέρη και να αποκλείσετε περιεχόμενο που προσδιορίζεται ως ακατάλληλο. Κρατήστε τα παιδιά σας ασφαλή ενώ παίζουν online με τους φίλους τους με αυτά τα εύκολα βήματα.

Πώς να αποκλείσετε ρητό περιεχόμενο στο Discord

Στο Discord, ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι κάτω αριστερά δίπλα στο όνομα χρήστη και το avatar σας.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Discord σε Linux

Επιλέξτε την καρτέλα «Απόρρητο και Ασφάλεια» στην αριστερή πλευρά του παραθύρου. Στη συνέχεια, στην ενότητα “Ασφαλής άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων”, επιλέξτε το πλαίσιο “Κρατήστε με ασφαλή”. Η ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας θα διασφαλίσει ότι όλο το περιεχόμενο θα σαρωθεί και θα φιλτραριστεί εάν προσδιορίζεται ως άσεμνο ή ακατάλληλο.

Πώς να αποκλείσετε την ανεπιθύμητη επικοινωνία στο Discord

Στην ίδια καρτέλα «Απόρρητο και ασφάλεια» (Ρυθμίσεις > Απόρρητο και ασφάλεια), κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή «Προεπιλογές απορρήτου διακομιστή». Απενεργοποιήστε αυτήν τη ρύθμιση εάν θέλετε να αποτρέψετε τα άτομα σε έναν διακομιστή από το να στέλνουν απευθείας μηνύματα σε εσάς ή το παιδί σας. Μπορείτε ακόμα να επικοινωνείτε δημόσια σε αίθουσες συνομιλίας κειμένου και φωνής στον διακομιστή.

  Πώς να αλλάξετε την περιοχή διακομιστή στο Discord

Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ρωτά εάν θέλετε να αποκλείσετε επίσης DM από άτομα σε έναν υπάρχοντα διακομιστή. Επιλέξτε «Ναι» ή «Όχι», ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Παραμένοντας στην καρτέλα “Απόρρητο και Ασφάλεια”, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο “Ποιος μπορεί να σας προσθέσει ως φίλο”. Καταργήστε την επιλογή κάθε επιλογής για να αποτρέψετε οποιονδήποτε από το να σας στέλνει εύκολα μηνύματα, ενώ παράλληλα σας επιτρέπει να συνομιλείτε σε δημόσια κανάλια.

Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Discord

Ως τελικό μέτρο για τους γονείς, μπορείτε να ρυθμίσετε καλύτερα τη χρήση του Discord ενεργοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) (Σύνδεσμος ενημέρωσης πριν από τη δημοσίευση). Αυτό θα απαιτήσει από εσάς να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Discord με ένα smartphone και θα εμποδίσει οποιονδήποτε να συνδεθεί χωρίς έναν αυθόρμητα δημιουργημένο κωδικό.

  Τι είναι το Red Dot στο εικονίδιο Discord και πώς μπορώ να το διορθώσω;

Αν και είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι έξυπνοι χρήστες οποιασδήποτε ηλικίας μπορούν πάντα να απενεργοποιούν αυτές τις λειτουργίες, μπορούν σίγουρα να περιορίσουν κάποια κακόβουλη δραστηριότητα, διατηρώντας παράλληλα την εστίαση στην ομιλία ενώ παίζουν. Το επίσημο Οδηγός γονέων για τη διχόνοια μπορεί να είναι ένας σημαντικός πόρος για να βοηθήσει εσάς και την οικογένειά σας να απολαύσετε μια υγιή εμπειρία στη δημοφιλή εφαρμογή VoIP.