Πώς να ρυθμίσετε συνδέσμους εφαρμογών στο Android 6.0


Εφαρμογές όπως το Facebook και το Twitter διαθέτουν τα δικά τους ενσωματωμένα προγράμματα περιήγησης, ώστε να μπορείτε να ανοίγετε συνδέσμους στη ροή δεδομένων σας χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Διευκολύνει την επιστροφή στη ροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της επιλογής σας και πρόσφατα, αυτές οι εφαρμογές έχουν βελτιώσει τα προγράμματα περιήγησης εντός εφαρμογής, ώστε οι χρήστες να έχουν καλύτερη εμπειρία ανάγνωσης. Τούτου λεχθέντος, τίποτα δεν ανοίγει έναν σύνδεσμο Facebook όπως η εφαρμογή Facebook, και το ίδιο μπορούμε να πούμε για τους συνδέσμους Twitter. Το Android 6.0 κάνει το άνοιγμα αυτών των συνδέσμων στις αντίστοιχες εφαρμογές τους πολύ πιο εύκολο. Μπορείτε να ορίσετε το Twitter και το Facebook (και σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή που μπορεί να ανοίγει συνδέσμους) ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή για το άνοιγμα ορισμένων συνδέσμων από το μενού περισσότερων ενεργειών. Αυτή η νέα δυνατότητα ονομάζεται Σύνδεσμοι εφαρμογών και δείτε πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε.

  Πώς να διαχειριστείτε την ακρίβεια τοποθεσίας στο Android

Για να εξηγήσουμε πώς μπορείτε να ορίσετε έναν σύνδεσμο εφαρμογής και για να δείξουμε πώς λειτουργεί, θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Twitter ως παράδειγμα. Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Εφαρμογές. Πατήστε το κουμπί του οδοντωτού τροχού στη γραμμή ενεργειών για να μεταβείτε στην οθόνη Διαμόρφωση εφαρμογών. Εδώ θα δείτε μια επιλογή που ονομάζεται Σύνδεσμοι εφαρμογών. Πατήστε το και μεταβείτε στην εφαρμογή για την οποία θέλετε να διαχειριστείτε συνδέσμους.

Το Twitter έχει μια λίστα με βασικούς συνδέσμους που μπορεί να χειριστεί. υποστηρίζονται όλα αυτά στον τομέα κινητής τηλεφωνίας και στον τομέα ιστού για το twitter, αυτά που σχετίζονται με κάρτες Twitter και διαφημίσεις στο Twitter. Χρειάζεται μόνο να πατήσετε την επιλογή App Links εδώ και να την ορίσετε σε “Άνοιγμα σε αυτήν την εφαρμογή”

  Πώς να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση και τις ειδοποιήσεις έκθεσης στον COVID-19 στο Android

Το αποτέλεσμα που έχει αυτή η αλλαγή είναι όταν πατήσετε το κουμπί Περισσότερα στη γραμμή ενεργειών όταν ανοίγετε έναν σύνδεσμο Twitter, θα δείτε μια επιλογή “Άνοιγμα στο Twitter”. Πατώντας το στέλνεται ο σύνδεσμος στην εφαρμογή Twitter όπου μπορείτε να τον διαβάσετε.

Εάν δεν έχει οριστεί ένας σύνδεσμος εφαρμογής, η επιλογή θα διαβάζει “Άνοιγμα με…” και θα σας ρωτά με ποια εφαρμογή να ανοίξετε τον σύνδεσμο. Δεν μπορείτε να προσθέσετε υποστηριζόμενους συνδέσμους. Είναι κάτι που πρέπει να ορίσει ο προγραμματιστής της εφαρμογής που καθιστά αυτήν την επιλογή άσχετη για τις εφαρμογές του προγράμματος περιήγησης.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την προβολή εικόνας σε εικόνα VLC στο Android