Πώς να μεταφράσετε υπότιτλους στο Netflix [Chrome]

Εάν μαθαίνετε να μιλάτε μια νέα γλώσσα, είναι καλή ιδέα να παρακολουθήσετε μια ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή με υπότιτλους στη γλώσσα αυτή. Το Netflix έχει υπότιτλους αλλά σε περιορισμένες γλώσσες. Το SUFLI είναι μια επέκταση του Chrome που μπορεί να μεταφράσει υπότιτλους στο Netflix. Η επέκταση δεν τα μεταφράζει ζωντανά. Οι συνήθεις υπότιτλοι σας δεν θα συνοδεύονται από υπότιτλους στη γλώσσα της επιλογής σας. Αντίθετα, το SUFLI μπορεί να μεταφράσει οποιαδήποτε λέξη σε έναν υπότιτλο αν κάνετε κλικ σε αυτήν.

Μετάφραση Υπότιτλων

Εγκαθιστώ ΣΟΥΦΛΙ και επισκεφτείτε το Netflix. Παίξτε ό,τι θέλετε και βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τους υπότιτλους. Κοιτάξτε ακριβώς κάτω από τη γραμμή αναζήτησης και θα δείτε ένα κουμπί οδοντωτού τροχού που ονομάζεται SUFLI. Κλίκαρέ το.

  νέα καρτέλα: Σελίδα νέας καρτέλας Google Now με κάρτες [Chrome]

Θα εμφανιστεί ένας επιλογέας γλώσσας. Μπορείτε να επιλέξετε σε ποια γλώσσα η επέκταση θα μεταφράζει τους υπότιτλους στο Netflix.

Αφού επιλέξετε μια γλώσσα, ξεκινήστε το Netflix binge. Κάθε φορά που εμφανίζεται μια λέξη στην οθόνη που θέλετε να μεταφράσετε στη γλώσσα που επιλέξατε, κάντε κλικ σε αυτήν. Θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας δείχνει μια αναζήτηση της λέξης στο Google Translate. Εκτός από τη χρήση της Μετάφρασης Google, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τη λέξη στο λεξικό Urban και στο Glosbe.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η πιο πλούσια βάση δεδομένων με μεταφρασμένες λέξεις θα προέρχεται από το Google Translate. Το αστικό λεξικό μπορεί να σας αποτύχει με τις περισσότερες γλώσσες, ωστόσο, εάν θέλετε μια μετάφραση από τα αγγλικά στα αγγλικά, μπορεί να σας βοηθήσει να παρέχετε το πλαίσιο. Οι άλλες πηγές μετάφρασης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα από αυτό το αναδυόμενο παράθυρο, δηλαδή δεν χρειάζεται να μεταβείτε σε διαφορετική σελίδα για να δείτε μια μετάφραση από το Glosbe.

  Πώς να διορθώσετε τον ήχο στην τηλεόραση κατά τη μετάδοση στο Chromecast από το Chrome

Η επέκταση λειτουργεί επίσης αν παρακολουθείτε σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Όταν κάνετε κλικ σε μια λέξη για να τη μεταφράσετε, το βίντεο διακόπτεται αμέσως. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε τίποτα καλό όσο διαβάζετε τη μετάφραση. Μόλις παραβλέψετε το αναδυόμενο παράθυρο, το βίντεο θα αρχίσει να παίζει ξανά αυτόματα.

Περιορισμοί

Το SUFLI δεν πρόκειται να σας προσφέρει καλύτερη εμπειρία προβολής αν ψάχνετε για υπότιτλους στη μητρική σας γλώσσα και το Netflix δεν τους έχει. Είναι στην καλύτερη περίπτωση ένα εργαλείο μάθησης. Δυστυχώς, το Netflix δεν υποστηρίζει εξωτερικούς υπότιτλους, επομένως δεν μπορείτε να κατεβάσετε υπότιτλους για μια τηλεοπτική εκπομπή/ταινία και να τους χρησιμοποιήσετε όταν την παρακολουθείτε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία κρυφού αναγνώστη του Google Chrome

Το SULFI παρέχει μετάφραση λέξης προς λέξη και όχι μεταφράσεις με βάση τα συμφραζόμενα, γι’ αυτό να θυμάστε ότι όταν μαθαίνετε νέες λέξεις. Το Google Translate είναι υπέροχο, αλλά η μοναδική του αδυναμία είναι οι μεταφράσεις με βάση τα συμφραζόμενα, επομένως είναι πιθανό, αν και οι πιθανότητες είναι μικρές, η μετάφραση να είναι λίγο άστοχη. Το SUFLI είναι διαθέσιμο μόνο για το Chrome, οπότε αν προτιμάτε να παρακολουθείτε το Netflix στο Edge σε 1080p ή ίσως 4K, θα πρέπει να συμβιβαστείτε.