νέα καρτέλα: Σελίδα νέας καρτέλας Google Now με κάρτες [Chrome]

Πολλές από τις λειτουργίες του Google Now έχουν γίνει μέρος του Chrome, αν και ορισμένες, όπως οι ειδοποιήσεις, εξακολουθούν να είναι συνδεδεμένες με τη συσκευή σας Android. Τώρα – η νέα καρτέλα είναι μια επέκταση του Chrome που μετατρέπει τη σελίδα νέας καρτέλας σε μια πολύ λειτουργική απόδοση του Google τώρα. Είναι ό,τι πιο ακριβές έχουμε δει μέχρι σήμερα και εκτός από τον έλεγχο και τη λίστα των πιο πρόσφατων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που σας δίνει πρόσβαση σε μια γραμμή αναζήτησης και εμφανίζει την ώρα και την ημερομηνία, η νέα σελίδα καρτέλας σάς επιτρέπει να προσθέτετε νέα συμβάντα στο ημερολόγιό σας και επίσης λειτουργεί με ειδοποιήσεις Chrome. Μπορείτε να σύρετε τις διαφορετικές κάρτες για να τις αναδιατάξετε με όποιον τρόπο θέλετε. Οι ιστότοποί σας στους οποίους επισκέπτεστε συχνά έχουν τη δική τους κάρτα και έχουν επίσης προστεθεί κάρτες για πρόσβαση στις Ρυθμίσεις του Chrome, τις Λήψεις, τις επεκτάσεις και την προεπιλεγμένη σελίδα της νέας καρτέλας.

  Πώς να μεταδώσετε μια καρτέλα Safari στο Chromecast από το iPhone σας

Η σελίδα έχει σχεδιαστεί πολύ καλά. η γραμμή αναζήτησης βρίσκεται στο επίκεντρο και οι κάρτες ακολουθούν από κάτω. Η ώρα ανιχνεύεται αυτόματα όπως και η τρέχουσα τοποθεσία σας για να σας δώσει ακριβή καιρό. Η επέκταση θα συνδεθεί και θα ελέγξει το email για τον Λογαριασμό Google με τον οποίο είστε συνδεδεμένοι στο Chrome.

Για να αναδιατάξετε την κάρτα, κάντε κλικ και σύρετέ την μακριά από την αρχική της θέση σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της σελίδας. Τα άλλα φύλλα θα μετακινηθούν για να το χωρέσουν.

Οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται αυτόματα και μπορείτε να τις επισκεφτείτε ξανά από το εικονίδιο ειδοποιήσεων στη γραμμή εργασιών σας (ή στη γραμμή μενού στο OS X).

  Το Reedy προσφέρει Έξυπνη Διαδικτυακή και Ταχύτητα Ανάγνωσης εκτός Διαδικτύου [Chrome]

Εκτός από την πολύ ακριβή πλαστοπροσωπία του Google Now και την ενσωμάτωση με τις ειδοποιήσεις Chrome, η νέα καρτέλα που προσθέτει το Now – new tab στο Chrome, τα καλύπτει όλα. Η πρόσβαση στη σελίδα Ρυθμίσεις, Λήψη και Επεκτάσεις είναι δυνατή από τις αντίστοιχες κάρτες τους. Η κάρτα “Επεκτάσεις” δείχνει ποιες επεκτάσεις έχετε ενεργοποιήσει αυτήν τη στιγμή. Υπάρχει επίσης μια κάρτα που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις Εφαρμογές Chrome.

Τώρα για τα μειονεκτήματα? η επέκταση έχει χρόνο σε μορφή 24 ωρών και, ενώ δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτήν τη μορφή, η επέκταση θα πρέπει να επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν τη μορφή οι ίδιοι. Η κάρτα αλληλογραφίας είναι γελοία μεγάλη και θα πρέπει να υπάρχει μια επιλογή περιορισμού στα τελευταία 5 μηνύματα ή ίσως η κάρτα να είναι πτυσσόμενη. Σύμφωνα με το Google Now, οι κάρτες είναι κεντραρισμένες στη σελίδα της νέας καρτέλας, αλλά το πλάτος τους περιορίζεται αδικαιολόγητα, ώστε να σπαταλάται χώρος στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά. Αυτός ο περιορισμός πλάτους έχει μια άλλη παρενέργεια. Το κείμενο ρέει πέρα ​​από την κάρτα όταν δεν μπορεί να περικοπεί ή να μετακινηθεί στην επόμενη γραμμή, για παράδειγμα όταν πρόκειται για μια μεγάλη διεύθυνση email.

  Πώς να εκκινήσετε πάντα το Google Chrome σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στα Windows 10

Παρά αυτές τις ελλείψεις, η επέκταση είναι αρκετά καλή με εκπληκτική προσοχή στη λεπτομέρεια. Το φόντο αλλάζει ακόμη και για να αντικατοπτρίζει την ώρα της ημέρας. Το εικονίδιο καιρού στην κάρτα καιρού δείχνει στην πραγματικότητα ένα σύννεφο με σταγόνες βροχής, εάν η πρόβλεψη είναι για βροχή. Χωρίς αμφιβολία, η Τώρα – νέα καρτέλα έχει σημάνσεις εξαιρετικής επέκτασης.

Λήψη τώρα – νέα καρτέλα Από το Chrome Web Store