Πώς να διορθώσετε τον ήχο στην τηλεόραση κατά τη μετάδοση στο Chromecast από το Chrome


Το Chromecast είναι εύκολο στη ρύθμιση και εύκολο στη χρήση από σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή. Μπορείτε να κάνετε μετάδοση στο Chromecast χρησιμοποιώντας μόνο το πρόγραμμα περιήγησής σας και αν όλα πάνε καλά, δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ ούτε ένα πρόβλημα με τη συσκευή σας. Εάν, ωστόσο, αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη μετάδοση, η διαθέσιμη βοήθεια από την Google δεν πρόκειται να σας βοηθήσει ιδιαίτερα, καθώς υποθέτει κυρίως ότι δεν έχετε ρυθμίσει σωστά τη συσκευή. Για χρήστες που μπορούν να μεταδώσουν βίντεο στις τηλεοράσεις τους από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, αλλά δεν λαμβάνουν ήχο, το πρόβλημα δεν είναι με το Chromecast αλλά με το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε.

  Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις γεμάτη μπαταρία στο Chrome

Τα προβλήματά σας προκαλούνται από το Adobe Flash, τον πιο απίθανο ένοχο. Για να μάθετε αν αυτό είναι πράγματι που εμποδίζει τη μετάδοση ήχου στην τηλεόρασή σας, μεταβείτε στο Chrome://plugins. Κάντε κλικ στο κουμπί «Λεπτομέρειες» στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, αναζητήστε την προσθήκη Adobe. Εάν μπορέσατε να παίξετε βίντεο κανονικά στο πρόγραμμα περιήγησης, σίγουρα θα βρείτε την προσθήκη εδώ. Αυτό που επηρεάζει τη μετάδοση ήχου είναι η ρύθμιση PPAPI/NPAPI.

Για να μεταδοθεί ήχος, η προσθήκη θα πρέπει να διαβάσει τα ακόλουθα στο πεδίο Τοποθεσία.

C:Usersuser nameAppDataLocalGoogleChromeUser DataPepperFlash21.0.0.197pepflashplayer.dll

Το πεδίο Τύπος θα πρέπει να διαβάζει PPAPI και φυσικά θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο. Εάν ο τύπος αντ’ αυτού διαβάζει NPAPI ή μια δεύτερη προσθήκη από την Adobe εμφανίζεται στη λίστα με NPAPI στο πεδίο Τύπος, τότε αυτό είναι το πρόβλημα. Απλώς απενεργοποιήστε το έτσι ώστε ο τύπος PPAPI να είναι ο μόνος ενεργοποιημένος. Κάντε επανεκκίνηση του Chrome και το πρόβλημα ήχου θα πρέπει να επιλυθεί. Εάν βλέπετε μόνο το πρόσθετο NPAPI και όχι το PPAPI, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά το Flash στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

  Αυτόματη σίγαση του ήχου που αναπαράγεται σε όλες τις ανενεργές καρτέλες στο Chrome

Αυτές είναι και οι δύο προσθήκες Flash της Adobe, αλλά η PPAPI είναι προεγκατεστημένη στο Chrome. Μπορεί κατά λάθος να απεγκαταστάθηκε ή να απενεργοποιήθηκε, κάτι που προκαλεί προβλήματα με το Chromecast. Εάν γνωρίζετε για μια διαφορετική λύση στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome που δεν μεταδίδει ήχο στο Chromecast, ενημερώστε μας στα σχόλια.