Πώς να μετατρέψετε μια παρουσίαση Google Slides σε GIF

Τα GIF έχουν γίνει μια δημοφιλής μορφή για τη δημιουργία εκπομπών οθόνης. Υπάρχουν αποκλειστικές εφαρμογές που σας επιτρέπουν να καταγράφετε εκπομπές οθόνης GIF, ενώ άλλες σας επιτρέπουν να μετατρέψετε ένα βίντεο σε GIF. Το Imgur έχει το δικό του εργαλείο και αφιερώνει μορφή GIF για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Τα GIF είναι ένας πιο γρήγορος τρόπος κατανάλωσης πολυμέσων και δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε βίντεο. Το Tall Tweets είναι μια εφαρμογή ιστού που σας επιτρέπει να μετατρέψετε μια παρουσίαση Google Slides σε GIF. Μπορείτε να κατεβάσετε το GIF ή να το tweet.

Παρουσίαση σε GIF

Επίσκεψη Ψηλά Tweets και συνδεθείτε με τον Λογαριασμό σας Google. Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή παρουσίασης.

  58 Κορυφαίες Συμβουλές & Εκμάθηση της Χρονιάς 2014

Επιλέξτε την παρουσίαση που θέλετε να μετατρέψετε σε GIF. Επιλέξτε πόσο πλάτος θέλετε να είναι το GIF. Μπορείτε να επιλέξετε το πλάτος και τα Tall Tweets θα προσαρμόσουν ανάλογα το ύψος. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη διάρκεια που πρέπει να «παίζει» κάθε διαφάνεια στο GIF. Καθορίστε τη διάρκεια σε δευτερόλεπτα π.χ. 1, 1,5, 2 δευτερόλεπτα, κ.λπ. Τέλος, εισαγάγετε τη σειρά με την οποία θα αναπαράγονται οι διαφάνειες.

Εάν θέλετε όλες οι διαφάνειες να παίζουν με την τρέχουσα σειρά τους, απλώς εισαγάγετε κάθε αριθμό διαφάνειας χωρισμένη με κόμμα. Εάν θέλετε να εξαιρέσετε μια διαφάνεια από το τελικό GIF, παραλείψτε την όταν εισάγετε την παραγγελία. Για παράδειγμα, εάν εισαγάγετε 1,2,4,5, θα παραλείψει τη διαφάνεια 3. Για να αντιστρέψετε τη σειρά με την οποία παίζουν οι διαφάνειες, εισαγάγετε τον αριθμό τους με φθίνουσα σειρά, για παράδειγμα, πληκτρολογήστε 5,4,3,2,1.

  Πώς να αλλάξετε αυτόματα το Apple Watch Face κατά τη διάρκεια της ημέρας

Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία GIF”. Μπορείτε να κάνετε tweet το τελικό GIF ή να το κατεβάσετε. Δείτε πώς βγήκε η δοκιμαστική μας παρουσίαση.

Το GIF είναι υψηλής ποιότητας και μπορείτε να επιστρέψετε και να το επεξεργαστείτε αν θέλετε. Το Tall Tweets δεν αποθηκεύει ένα αντίγραφο της παρουσίασής σας, επομένως εάν απομακρυνθείτε από τη σελίδα επεξεργασίας, δεν θα μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο GIF. Όχι ότι είναι πρόβλημα. Η δημιουργία ενός GIF με ψηλά Tweets είναι απίστευτα εύκολη και το μόνο κουραστικό κομμάτι είναι η εισαγωγή της σειράς διαφανειών, η οποία, αν θέλετε να παίξετε όλες τις διαφάνειες με την τρέχουσα σειρά τους, αισθάνεστε περιττή, αλλά στην καλύτερη περίπτωση δεν χρειάζεται να επιλέξετε. Εάν ανησυχείτε ότι η παρουσίασή σας μπορεί να γίνει λογοκλοπή ή κακή χρήση, μπορείτε να τη μοιραστείτε ως GIF.

  Πώς να διορθώσετε το μήνυμα της μπαταρίας υπηρεσίας σε MacBook

Παρουσίαση PowerPoint σε GIF

Αυστηρά μιλώντας, αυτό το εργαλείο λειτουργεί μόνο με τις Παρουσιάσεις Google, αλλά οι Παρουσιάσεις Google μπορούν να εισάγουν ένα αρχείο PPTX. Κάποια μορφοποίηση παραβιάζεται στην πορεία, π.χ. τα κινούμενα σχέδια σας θα χαθούν, αλλά δεν θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε σε μια παρουσίαση με κανέναν τρόπο. Εναλλακτικά, και αυτό θα καταναλώσει πολύ χρόνο, μπορείτε να δημιουργήσετε ξανά την παρουσίασή σας στο PowerPoint στις Παρουσιάσεις Google και, στη συνέχεια, να μετατρέψετε την παρουσίαση σε GIF με Tall Tweets.