Τα 5 καλύτερα εργαλεία ήχου για Linux

Αν και δεν φαίνεται, υπάρχει στην πραγματικότητα μια πληθώρα από εξαιρετικό, επαγγελματικό λογισμικό επεξεργασίας ήχου που διατίθεται στην πλατφόρμα Linux. Από βασικά εργαλεία επεξεργασίας αποκοπής και επικόλλησης, μέχρι εργαλεία σταθμού εργασίας ψηφιακού ήχου με πλήρη χαρακτηριστικά και λογισμικό σύνθεσης μουσικής: το Linux έχει πολλά να προσφέρει.

Σε αυτήν τη λίστα, θα εξετάσουμε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία ήχου για Linux — θα αναλύσουμε τις επιμέρους λειτουργίες, θα εξετάσουμε τι να χρησιμοποιήσετε και γιατί. Εδώ είναι οι επιλογές μας για τα καλύτερα εργαλεία ήχου για Linux.

1. Ένθυμος

Ζέση είναι ένας δωρεάν σταθμός εργασίας ανοιχτού κώδικα ήχου για Mac, Linux και Windows. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν να αναμειγνύουν διαφορετικά κομμάτια ήχου μαζί, να κάνουν εγγραφή από διάφορες πηγές, να κάνουν επεξεργασία και η λίστα συνεχίζεται. Η πρόθεση του λογισμικού είναι να παρέχει μια ολοκληρωμένη σουίτα επεξεργασίας ήχου κατάλληλη για επαγγελματική χρήση. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν: απεριόριστα κανάλια ήχου, μη γραμμικό/μη καταστροφικό στυλ επεξεργασίας, υποστήριξη για εξαγωγή ήχου από βίντεο (απευθείας εισαγωγή), μεγάλο αριθμό προσθηκών ήχου για να διαλέξετε και πολλά, πολλά άλλα πράγματα.

Το μοντέλο χρηματοδότησης για το Ardor είναι πολύ διαφορετικό από τα περισσότερα λογισμικά ανοιχτού κώδικα στο Linux. Ο κωδικός είναι εκεί έξω και είναι διαθέσιμος για εγκατάσταση εντελώς δωρεάν. Ωστόσο, οι χρήστες που θέλουν να εγκαταστήσουν το λογισμικό στις αγαπημένες τους διανομές Linux θα πρέπει να μεταγλωττίσουν το πρόγραμμα με το χέρι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι προγραμματιστές του Ardor αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν μόνο δυαδικά πακέτα (Deb, RPM κ.λπ.) για το λογισμικό σε συνδρομητές που πληρώνουν.

  Πώς να οργανώσετε βιντεοπαιχνίδια σε Linux με το Lutris

Αν ψάχνετε για ένα εκπληκτικό εργαλείο επεξεργασίας ήχου στο ίδιο επίπεδο με κάτι όπως το Adobe Audition, το Logic ή το Avid Pro Tools στο Linux, το Ardor είναι το πρόγραμμα που χρειάζεστε.

2. Θράσος

Ψάχνετε για ένα βασικό, δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου και συσκευή εγγραφής; Μην ψάχνετε άλλο από το Audacity. Είναι ένα ευρέως δημοφιλές εργαλείο επεξεργασίας και εγγραφής ανοιχτού κώδικα, πολλαπλών πλατφορμών. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν εύκολα να μετατρέψουν κασέτες και δίσκους σε ψηφιακή μορφή, να εγγράψουν ήχο για podcast και ακόμη και να παράγουν μουσική.

Το Audacity δεν είναι ένα εργαλείο εγγραφής πολλαπλών κομματιών και μπορεί να καταγράφει μόνο μία είσοδο τη φορά. Τούτου λεχθέντος, το αντισταθμίζει με την απίστευτα εύκολη διεπαφή του, τη μεγάλη ποικιλία προσθηκών ήχου VST κ.λπ. Αρκεί να πούμε, για τη βασική επεξεργασία, το Audacity είναι ένα από τα καλύτερα. Μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ.

3. Φρίνικα

Φρίνκια είναι ένας δωρεάν σταθμός εργασίας μουσικής σύνθεσης. Το λογισμικό έχει άδεια χρήσης υπό την άδεια GNU General Public License και είναι ανοιχτού κώδικα. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν να κάνουν midi-sequencing, προγράμματα synthesizer, εγγραφή ήχου από διάφορες πηγές, tracking, piano roll και πολλά άλλα.

  Οι 6 καλύτερες προσθήκες συνομιλίας Pidgin για χρήστες Linux

Όλα και όλα, το Frinikia είναι ένα από τα πιο καλά συναρμολογημένα εργαλεία σύνθεσης μουσικής στο Linux. Τα πάντα είναι εύκολο να βρεθούν και να κατανοηθούν, και οι μουσικοί θα μάθουν γρήγορα. Καταλαβαίνετε ότι αυτό το εργαλείο επικεντρώνεται περισσότερο στην παραγωγή μουσικής. Οι χρήστες του Frinika θα πρέπει επίσης να επιλέξουν έναν επεξεργαστή από αυτήν τη λίστα για να συνεργαστούν μαζί του. Λάβετε επίσης υπόψη ότι αυτό το πρόγραμμα απαιτεί Java για να εκτελεστεί.

4. Ocenaudio

Αν ψάχνετε για ένα απλό εργαλείο επεξεργασίας ήχου, Ocenaudio μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Είναι εντελώς ανοιχτού κώδικα, δωρεάν και έχει πολλά να προσφέρει. Μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά που έχει να προσφέρει είναι η υποστήριξη για VST, προηγμένο φασματογράφημα, υποστήριξη πολλαπλών κομματιών, λειτουργία πολλαπλής επιλογής και το γεγονός ότι οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα σε κάθε κύριο λειτουργικό σύστημα (διασφάλιση ότι η ροή εργασίας παραμένει η ίδια όχι τι έχει σημασία).

Όπως το Audacity, το πρόγραμμα εστιάζει στο να κάνει την επεξεργασία ήχου απλή και κατανοητή. Τα πάντα κάτω από την κουκούλα βασίζονται στο “Ocen Framework, μια ισχυρή βιβλιοθήκη που αναπτύχθηκε για να απλοποιήσει και να τυποποιήσει την ανάπτυξη εφαρμογών χειρισμού ήχου και ανάλυσης σε πολλές πλατφόρμες”.

  Πώς να φιλοξενήσετε μια προσωπική εναλλακτική λύση Pastebin στο Linux

Το Ocenaudio έχει ένα πολύ βασικό σύνολο χαρακτηριστικών, και αυτό μπορεί να είναι δυσάρεστο για εκείνα που χρησιμοποιούνται για την προώθηση εργαλείων όπως το Audition. Ωστόσο, για όσους θέλουν να κάνουν βασικά πράγματα, όπως η κοπή, η εγγραφή και η εφαρμογή βασικών ηχητικών εφέ VST, αυτό το πρόγραμμα κάνει καλή δουλειά. Επί του παρόντος, το λογισμικό υποστηρίζει όλες τις μεγάλες διανομές Linux.

5. Harrison Mixbus

Αναζητάτε έναν σταθμό εργασίας ψηφιακού ήχου εμπορικής ποιότητας που να υποστηρίζει Linux; Μην ψάχνετε πέρα ​​από το Harrison Mixbus. Είναι ένα DAW που παρέχει όλες τις δυνατότητες του Ardor με μερικά πρόσθετα ιδιόκτητα καλούδια (όπως επεξεργασία ψηφιακού σήματος κλειστού κώδικα κ.λπ.). Επιπλέον, το λογισμικό επιχειρεί να αναπαράγει τη ροή εργασίας και την αίσθηση του α Κονσόλα ήχου Harrison.

Για να είμαστε σαφείς, το λογισμικό Harrison Mixbus δεν είναι καινούργιο. Δανείζεται το Ardor ως βάση κώδικα, αλλά αυτό δεν είναι μεγάλο θέμα, καθώς εμπλουτίζει τον υποκείμενο κώδικα και προσφέρει κάτι που θα εκτιμήσουν οι πραγματικοί επαγγελματίες ήχου. Κατεβάστε το σήμερα!

συμπέρασμα

Η επεξεργασία ήχου στο Linux είναι αρκετά καλή. Προφανώς, η πλατφόρμα δεν θα αποκτήσει ποτέ εργαλεία όπως το Adobe Audition, αλλά τα προγράμματα σε αυτήν τη λίστα δεν καλύπτουν τίποτα περισσότερο από αυτό. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι λάτρεις του Linux προτιμούν ακόμη και τα εργαλεία ήχου που είναι διαθέσιμα σε αυτήν την πλατφόρμα, παρά αυτά που βρίσκονται αποκλειστικά σε Mac και Windows.