Πώς να μεταφέρετε εύκολα δεδομένα από τον υπολογιστή σας στο τηλέφωνό σας

Η συζήτηση iOS εναντίον Android είναι μια συζήτηση που συνεχίζεται εδώ και χρόνια. Πιθανότατα θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια. Δεν υπάρχει διευθέτηση. Μοιάζει πολύ με τη συζήτηση Mac εναντίον PC. Υπάρχει ωστόσο ένα πράγμα στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν και οι χρήστες Android και iOS. Η μεταφορά δεδομένων σε ένα iPhone είναι το χειρότερο. Το Android δεν είχε ποτέ αυτό το πρόβλημα. Παρά τον κατακερματισμό, κανένας κατασκευαστής Android δεν δυσκόλεψε ποτέ τη μεταφορά δεδομένων από τον υπολογιστή σας στο τηλέφωνό σας. Η Apple το έχει κάνει μέσω του iTunes. Όσο καλή είναι μια συσκευή Apple, το iTunes είναι εξίσου χειρότερο. Είναι μπερδεμένο, είναι αργό και προσπαθεί πάντα να κατεβάσει το QuickTime. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ως χρήστες αναζητάτε καλύτερους τρόπους μεταφοράς δεδομένων από τον υπολογιστή σας στο τηλέφωνό σας.

Συναντώ TunesGo — ένα εργαλείο διαχείρισης δεδομένων που λειτουργεί τόσο για iOS όσο και για Android και προσφέρει αμφίδρομο συγχρονισμό. Το TunesGo μπορεί να μεταφέρει δεδομένα από τον υπολογιστή ή το Mac σας σε ένα τηλέφωνο iPhone ή Android και μπορεί να αντιγράψει δεδομένα από το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των μηνυμάτων και τη μεταφορά πολυμέσων που αγοράσατε στον υπολογιστή σας. Μπορεί επίσης να μεταφέρει δεδομένα από το ένα τηλέφωνο στο άλλο. Το TunesGo μπορεί να αγοραστεί με ετήσιο πρόγραμμα ή μπορείτε να αγοράσετε μια άδεια ζωής για αυτό.

Η εφ’ όρου ζωής άδεια για συσκευές iOS κοστίζει 59,95 $ και για συσκευές Android 49,95 $ — επομένως εδώ είναι η κριτική μας για το TunesGo για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε εάν πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε.

Σύνδεση της συσκευής σας

Το TunesGo απαιτεί να συνδέσετε τη συσκευή σας στον υπολογιστή ή στο Mac σας. Εάν θέλετε να μεταφέρετε δεδομένα μεταξύ δύο τηλεφώνων, θα πρέπει να τα συνδέσετε και τα δύο στον υπολογιστή ή στο Mac σας. Ένα απλό καλώδιο USB θα κάνει αυτό το κόλπο. Μόλις συνδέσετε το τηλέφωνό σας, ανοίξτε το TunesGo και περιμένετε να εμφανιστεί η συσκευή σας.

  Το Microsoft Office σας εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας;

Μεταφορά Δεδομένων

Το TunesGo μπορεί να μεταφέρει μουσική, βίντεο, φωτογραφίες, επαφές, μηνύματα και εφαρμογές. Διαθέτει επίσης πρόγραμμα εξερεύνησης αρχείων που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε φακέλους που απαγορεύονται κατά τα άλλα στο τηλέφωνό σας, αν και είναι πιο χρήσιμο για εσάς εάν έχετε τηλέφωνο Android. Με τα iPhone, αυτοί οι φάκελοι είναι κλειδωμένοι, ώστε να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πάρα πολλές πληροφορίες, εκτός εάν κάνετε jailbreak στη συσκευή σας.

Αφού συνδέσετε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας, επιλέξτε από τις καρτέλες στο TunesGo τι είδους δεδομένα θέλετε να μεταφέρετε. Η Αρχική οθόνη του TunesGo διαθέτει μαζικές ενέργειες όπως μεταφορά πολυμέσων στον υπολογιστή σας, μεταφορά δεδομένων μεταξύ τηλεφώνων και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών.

Για πιο συγκεκριμένες μεταφορές δεδομένων, χρησιμοποιήστε μία από τις άλλες καρτέλες. Τα ονόματα των καρτελών είναι όλα αυτονόητα εκτός από την καρτέλα Πληροφορίες. Από εκεί μπορείτε να διαχειριστείτε επαφές και μηνύματα κειμένου.

  Πώς να λάβετε έναν έλεγχο ιστορικού (Τέσσερις εύκολοι τρόποι)

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να προσθέσετε μουσική στο iPhone σας, αλλά δεν θέλετε να προχωρήσετε σε όλη τη διαδικασία συγχρονισμού μέσω του iTunes. Μπορεί να βρίσκεστε σε διαφορετικό υπολογιστή με τον οποίο δεν έχετε συγχρονίσει τη βιβλιοθήκη του iTunes. Ένα iPhone μπορεί να συγχρονίσει τη βιβλιοθήκη iTunes του μόνο σε έναν υπολογιστή. Εάν προσπαθήσετε να μεταφέρετε ένα τραγούδι από διαφορετικό υπολογιστή στο iPhone σας, καταλήγετε να διαγράψετε τη βιβλιοθήκη iTunes που υπάρχει ήδη σε αυτό. Εκεί μπορεί να σας βοηθήσει το TunesGo. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε το τηλέφωνό σας και να μεταβείτε στην καρτέλα Μουσική.

Προσθέστε τα κομμάτια που θέλετε να μεταφέρετε στο τηλέφωνό σας και κάντε κλικ στην επιλογή «Εξαγωγή» στο επάνω μέρος. Μπορείτε να επιλέξετε να εξάγετε πολυμέσα από το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας ή μπορείτε απλώς να προσθέσετε πολυμέσα από τον υπολογιστή σας στο iTunes, δηλαδή το τηλέφωνό σας.

Το TunesGo μπορεί να ακούγεται σαν να προορίζεται για τη διαχείριση μουσικής με το όνομά του, αλλά όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορεί να χειριστεί σχεδόν όλους τους τύπους δεδομένων. Εάν συνδέσετε ένα iPhone στο TunesGo, θα ταξινομήσει τις φωτογραφίες σας στα άλμπουμ που έχετε δημιουργήσει στο iPhone σας. Μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες και βίντεο στο iPhone σας ή να μετατρέψετε βίντεο σε GIF.

Σε τηλέφωνα Android, το TunesGo έχει περισσότερα περιθώρια. Μπορείτε να ορίσετε την προεπιλεγμένη θέση αποθήκευσης στην τοπική συσκευή σας ή σε μια κάρτα SD. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ορίσετε την προεπιλεγμένη τοποθεσία για τη μεταφορά μουσικής, βίντεο και φωτογραφιών.

  Πώς να κάνετε ένα τρέξιμο ή ιππασία στο Strava

Περιορισμοί

Το TunesGO δεν έχει περιορισμούς όσον αφορά το Android. Με τα iPhone, πιο συγκεκριμένα με iOS, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. Το TunesGo δεν μπορεί να μεταφέρει εφαρμογές ή δεδομένα εφαρμογών από ένα iPhone εάν εκτελεί κάτι παραπάνω από το iOS 9. Προσπαθούν να προσθέσουν υποστήριξη για το iOS 10 και μπορείτε να βασιστείτε στο ότι θα προσθέσουν υποστήριξη και για το iOS 11. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, δεν εντόπισε μηνύματα σε ένα iPhone 6 που εκτελούσε την έκδοση beta του iOS 11.

συμπέρασμα

Το TunesGo είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εφαρμογή για τη μεταφορά δεδομένων. Είναι ένας διαχειριστής πολυμέσων που μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών και μουσικής τόσο σε iOS όσο και σε Android. Μπορεί ακόμη και να κάνει root το τηλέφωνό σας Android με ένα κλικ. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το rooting και δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να κάνετε bricking τη συσκευή σας, ένα ριζικό εργαλείο με ένα κλικ όπως το TunesGo είναι μια ασφαλής επιλογή.

Το TunesGo λειτουργεί τόσο με iOS όσο και με Android, αλλά για τους χρήστες iOS αυτή η εφαρμογή σημαίνει ελευθερία από το iTunes. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε πλήρη αντίγραφα ασφαλείας του τηλεφώνου σας και να επαναφέρετε το τηλέφωνό σας από το εν λόγω αντίγραφο ασφαλείας. Συνολικά, εάν η προσαρμογή του τηλεφώνου σας Android ή η διαχείριση δεδομένων στο iPhone σας είναι κάτι που αντιμετωπίζετε, το TunesGo είναι μια λογική εναλλακτική λύση.