Πώς να λάβετε κουκκίδες ειδοποίησης στο Android 8

Το Android 8 είναι μια συλλογή από μικρές δυνατότητες και μικρές βελτιώσεις. Αυτό φαίνεται να είναι ο κανόνας με τις σημαντικές ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος φέτος. Τόσο το iOS 11 όσο και το macOS High Sierra έχουν μικρές δυνατότητες. Το θέμα με το Android είναι ότι οι νέες δυνατότητες που προσθέτει συχνά περιορίζονται ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εικόνα του YouTube σε λειτουργία εικόνας μόνο εάν έχετε συνδρομή στο YouTube Red. Ομοίως, ορισμένες νέες λειτουργίες του Android 8 δεν είναι διαθέσιμες εκτός και αν έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα εκκίνησης Pixel στο τηλέφωνό σας. Ενδεικτική περίπτωση, Σημεία ειδοποίησης στο Android 8.

Σημεία ειδοποίησης σε Android 8

Το Notification Dots είναι μια νέα λειτουργία Android 8 που σας ειδοποιεί όταν έχετε ειδοποιήσεις από μια εφαρμογή. Εάν έχετε, για παράδειγμα, μη αναγνωσμένα μηνύματα, θα δείτε μια κουκκίδα στο εικονίδιο της εφαρμογής μηνυμάτων. Είναι ένας μικρός, διακριτικός τρόπος για να ειδοποιείς τους χρήστες ότι έχουν ειδοποιήσεις σε εκκρεμότητα.

  Το Wireless Manager εξοικονομεί μπαταρία απενεργοποιώντας το WiFi όταν είναι εκτός εμβέλειας [Android]

Για να λάβετε Σημεία ειδοποίησης στο Android 8, πρέπει πρώτα να το κάνετε εγκαταστήστε το Pixel Launcher. Ωστόσο, εάν δεν διαθέτετε τηλέφωνο Pixel, το Play Store θα σας ενημερώσει ότι η συσκευή σας δεν είναι συμβατή με αυτήν την εφαρμογή. Αυτό δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον περιορισμό, φορτώνοντας το αρχείο APK της εφαρμογής.

Αφού εγκατασταθεί, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Εφαρμογές και ειδοποιήσεις > Για προχωρημένους > Πρόσβαση σε ειδικές εφαρμογές > Πρόσβαση ειδοποιήσεων και επιτρέψτε στο πρόγραμμα εκκίνησης Pixel να έχει πρόσβαση στις ειδοποιήσεις σας. Εάν έχετε ήδη το Pixel Launcher σε λειτουργία στο τηλέφωνό σας, τότε θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Notification Dots στο Android.

  Πρόσβαση και προσαρμογή των ρυθμίσεων ήχου στο Android

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Εφαρμογές και ειδοποιήσεις> Ειδοποιήσεις. Εδώ, ενεργοποιήστε το «Να επιτρέπονται οι κουκκίδες ειδοποίησης.

Απόκρυψη κουκκίδων ειδοποίησης για μια εφαρμογή

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Εφαρμογές και ειδοποιήσεις> Ειδοποιήσεις. Πατήστε μια εφαρμογή από τη λίστα εφαρμογών και ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τον διακόπτη «Να επιτρέπεται η κουκκίδα ειδοποίησης» για να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Περιορισμοί

Θα δείτε Σημεία ειδοποίησης μόνο εάν δεν έχετε απορρίψει μια ειδοποίηση. Εάν παραβλέψετε μια ειδοποίηση, η κουκκίδα στην αντίστοιχη εφαρμογή εξαφανίζεται μαζί της. Αυτός είναι, οπωσδήποτε, ένας τρομερός τρόπος για να εκτελέσετε αυτήν τη δυνατότητα. Αν το συγκρίνετε με το iOS, όχι μόνο υπάρχει μια παρόμοια λειτουργία με τη μορφή σημάτων, αλλά μπορεί να διαχειρίζεται ανά εφαρμογή και παραμένει ορατή ανεξάρτητα από το αν απορρίψετε την ειδοποίηση από την εφαρμογή ή όχι.

  Παρακολουθήστε πού παρκάρετε το αυτοκίνητό σας με το Auto Finder για Android

Στο Android 8, μπορείτε να αποκρύψετε μόνο κουκκίδες ειδοποίησης ανά εφαρμογή, αλλά τα υπόλοιπα είναι κακή εφαρμογή της δυνατότητας. Οι κουκκίδες θα πρέπει να παραμένουν ορατές όσο έχετε μη αναγνωσμένα μηνύματα, email ή ειδοποιήσεις από την εφαρμογή.