Το Wireless Manager εξοικονομεί μπαταρία απενεργοποιώντας το WiFi όταν είναι εκτός εμβέλειας [Android]

Το ραδιόφωνο Wi-Fi στη συσκευή σας Android μπορεί να είναι μια πραγματική μπαταρία αν αφεθεί ενεργοποιημένη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ειδικά όταν δεν είναι καν συνδεδεμένο σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο, καθώς ελέγχει συνεχώς το περιβάλλον σας για να βρει (και να συνδεθεί σε) ένα σημείο πρόσβασης. Πολλοί χρήστες που έχουν ενεργοποιημένα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας δεν θα απενεργοποιήσουν το WiFi όταν γνωρίζουν ότι θα χρησιμοποιούν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, επειδή χρησιμοποιούνται στη συσκευή εναλλάσσοντας οποιαδήποτε σύνδεση είναι διαθέσιμη, ωστόσο, το WiFi συνεχίζει να φορολογεί την μπαταρία της συσκευής. Αυτό είναι όπου ο Wifi Manager έρχεται στη διάσωση. Σας επιτρέπει να ορίσετε ένα διάστημα μεταξύ των ελέγχων του δικτύου Wi-Fi, μειώνοντας με τη σειρά του δραστικά την κατανάλωση μπαταρίας του τηλεφώνου σας. Η εφαρμογή εντοπίζει πότε δεν βρίσκεστε πλέον στην εμβέλεια μιας σύνδεσης WiFi και απενεργοποιεί τον διακόπτη, εξοικονομώντας την μπαταρία σας. Στη συνέχεια, ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα για να δει αν έχει γίνει διαθέσιμο ένα WiFi και θα ενεργοποιήσει το WiFi όταν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση.

  Πώς να αλλάξετε την ταπετσαρία του Android με βάση την ώρα της ημέρας

Η εφαρμογή φέρει έναν ενσωματωμένο προγραμματιστή Wi-Fi που λειτουργεί ακολουθώντας ένα απλό μοτίβο ανίχνευσης. όταν εντοπίσει ότι η συσκευή σας έχει αποσυνδεθεί από ένα ασύρματο δίκτυο και αφού περιμένει ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να διαμορφωθεί προσαρμοσμένα από τον χρήστη, απενεργοποιεί αυτόματα το ραδιόφωνο Wi-Fi. Ομοίως, το ενεργοποιεί ξανά και αναζητά ξανά δίκτυο για το ίδιο χρονικό διάστημα, και αν βρεθεί, συνδέεται αυτόματα σε αυτό.

Η διεπαφή του Wifi Manager αποτελείται από ένα μεγάλο κουμπί στο κέντρο του. Όταν η συσκευή σας είναι ενεργά συνδεδεμένη σε ένα δίκτυο Wi-Fi, αυτό το κουμπί γίνεται αυτόματα πράσινο και όταν το ραδιόφωνο Wi-Fi είναι απενεργοποιημένο από εσάς ή δεν βρίσκεται πλέον σε εμβέλεια με ένα σημείο πρόσβασης, αυτό το κουμπί γίνεται κόκκινο. Μπορείτε επίσης να το πατήσετε για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε μη αυτόματα το Wi-Fi. Ομοίως, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον προγραμματιστή Wi-Fi on the fly μέσω της εναλλαγής του στην κύρια διεπαφή.

  Το Weatheroux⁺ είναι τόσο απλό και καθαρό όσο μπορεί να γίνει μια εφαρμογή καιρού [Android]

Η εφαρμογή σάς προσφέρει μεγάλη ευελιξία και έλεγχο ως προς το χρονικό διάστημα ή πότε πρέπει να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε το υλικό Wi-Fi. Αυτό μπορεί να γίνει στην οθόνη Ρυθμίσεις της εφαρμογής. Κοιτάξτε στην ενότητα Χρονοδιακόπτες και θα βρείτε όλα τα ρυθμιζόμενα χρονόμετρα ακριβώς εκεί, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του ραδιοφώνου Wi-Fi, της καθυστέρησης πριν από τους πρώτους ελέγχους και τους ελέγχους διαστήματος και ούτω καθεξής. Η εφαρμογή εμφανίζει επίσης ειδοποιήσεις όταν το Wi-Fi είναι συνδεδεμένο ή αποσυνδεδεμένο από το δίκτυο, αν και σας επιτρέπει να το ενεργοποιείτε και να το απενεργοποιείτε εάν χρειάζεστε.

  Πώς να ρυθμίσετε την πρόσβαση email iCloud στο Android

Το Wifi Manager διαθέτει επίσης μια έκδοση Pro, η οποία εκτός του ότι είναι απαλλαγμένη από διαφημίσεις εντός εφαρμογής, προσφέρει επίσης πρόσθετες λειτουργίες όπως αυτόματη απενεργοποίηση κατά την ενεργή λειτουργία πτήσης, δυνατότητα προβολής ιστορικού συνδέσεων και πολλά άλλα.

Εγκαταστήστε το Wifi Manager από το Play Store