Πώς να κρύψετε την «Ενεργή» κατάστασή σας στο Facebook Messenger

Το Facebook είχε κάνει την εφαρμογή Messenger μια αυτόνομη εφαρμογή συνομιλίας. Οι πρόσφατες ενημερώσεις του το ωθούν περισσότερο στο να είναι ένα καλύτερο αντίγραφο του Snapchat, αλλά παραμένει έτσι ώστε ακόμα κι αν δεν έχετε λογαριασμό στο Facebook, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε. Όταν στέλνετε ένα μήνυμα σε μια επαφή μέσω του Facebook Messenger, σας δείχνει εάν το εν λόγω άτομο είναι ενεργό ή όχι. Εάν το εν λόγω άτομο είναι ανενεργό, σας δείχνει πόσο καιρό πριν ήταν ενεργό. Για όλους όσους σας έχουν προσθέσει ως επαφή στο Facebook Messenger, είναι διαθέσιμες οι ίδιες πληροφορίες για εσάς. Εάν το βρίσκετε πολύ ενοχλητικό, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε. Να πώς.

  Πώς να ορίσετε μια προσωρινή εικόνα προφίλ στο Facebook

Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook Messenger στο τηλέφωνό σας και μεταβείτε στην καρτέλα Άτομα. Η καρτέλα Άτομα έχει δύο δικές της καρτέλες. Όλα και Ενεργά. Η καρτέλα Όλα σάς εμφανίζει αιτήματα μηνυμάτων, σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στον κωδικό σάρωσης, να βρείτε επαφές από το τηλέφωνό σας και να προσκαλέσετε άτομα στο Messenger. Κάτω από αυτές τις τέσσερις επιλογές, μπορείτε να δείτε μια λίστα με όλες τις επαφές σας. Αυτά που έχουν μια πράσινη κουκκίδα δίπλα στο όνομά τους είναι αυτήν τη στιγμή ενεργά στο Messenger.

Η καρτέλα Ενεργό είναι όπου μπορείτε να δείτε μια λίστα επαφών που είναι ενεργές αυτήν τη στιγμή και εκεί μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δική σας ένδειξη «Ενεργή». Απλώς απενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο όνομά σας και οι επαφές σας δεν θα γνωρίζουν πότε ή πόσο καιρό πριν ήσασταν ενεργοί. Επίσης, δεν θα μπορείτε να δείτε ποιες επαφές είναι ενεργές αυτήν τη στιγμή.

  Αναδυόμενα παράθυρα συνομιλίας Facebook Αποσυνδέει τα Windows συνομιλίας από το Facebook [Chrome]

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πώς να ξεμπλοκάρετε το Facebook με ένα VPN

Αυτή η ρύθμιση δεν επεκτείνεται στην επιφάνεια εργασίας σας. Εάν ανοίξετε το Messenger στο πρόγραμμα περιήγησής σας, οι επαφές σας θα βλέπουν την ενεργή κατάστασή σας και, επίσης, θα μπορείτε να δείτε τη δική τους. Για να απενεργοποιήσετε την ενεργή κατάστασή σας στον Ιστό, επισκεφτείτε το Messenger και κάντε κλικ στο κουμπί οδοντωτό τροχό επάνω αριστερά. Επιλέξτε «Ενεργές επαφές» από το μενού. Το μενού “Ενεργή τώρα” που ανοίγει έχει έναν διακόπτη για να απενεργοποιήσετε την ενεργή κατάστασή σας.

Μόλις απενεργοποιηθεί, η κατάσταση Ενεργή για τις επαφές σας δεν θα είναι πλέον ορατή σε εσάς.

  Πώς να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Facebook Messenger με φίλους

Επισκεφθείτε το Messenger

Κατεβάστε το Facebook Messenger από το App Store

Κατεβάστε το Facebook Messenger από το Google Play Store