Πώς να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Facebook Messenger με φίλους

Το Facebook ξεκινάει αυτόν τον μήνα. Έχει προσθέσει αρκετές δυνατότητες στις εφαρμογές Facebook και Facebook Messenger. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν δανειστεί από το Snapchat ως επί το πλείστον. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην εφαρμογή Facebook Messenger είναι η κοινή χρήση τοποθεσίας. Η κοινή χρήση τοποθεσίας ήταν δυνατή για αρκετό καιρό, επομένως η ίδια η δυνατότητα δεν είναι νέα. Το νέο είναι ότι μπορείτε πλέον να μοιράζεστε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Facebook Messenger. Αυτή η νέα λειτουργία στοχεύει να βοηθήσει τους φίλους σας να σας παρακολουθούν μέσα στην εφαρμογή χωρίς να ζητούν συνεχώς ενημέρωση τοποθεσίας. Μπορείτε να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Facebook Messenger με έναν ή πολλούς φίλους για εξήντα λεπτά.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις στο Facebook Messenger

Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook Messenger και ξεκινήστε ένα νήμα συνομιλίας με τον φίλο με τον οποίο θέλετε να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας. Πατήστε το κουμπί υπερχείλισης δίπλα στο κουμπί του μικροφώνου. Στην οθόνη “Περισσότερα”, πατήστε την επιλογή “Τοποθεσία”.

Εάν δεν έχετε μοιραστεί ποτέ την τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας το Facebook Messenger, η εφαρμογή θα ζητήσει πρόσβαση στην τοποθεσία σας. Θα ανοίξει ένα πλαίσιο τοποθεσίας με την τρέχουσα τοποθεσία σας να επισημαίνεται σε έναν χάρτη. Στον ίδιο χάρτη θα δείτε ένα κουμπί «Κοινή χρήση ζωντανής τοποθεσίας». Πατήστε το.

Το Facebook Messenger θα ζητήσει πρόσθετη άδεια, π.χ. πρόσβαση στην τοποθεσία σας ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Μόλις δώσετε στην εφαρμογή επιπλέον δικαιώματα, μπορείτε να αρχίσετε να μοιράζεστε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Facebook Messenger.

  Πώς να κρύψετε τα likes στο Facebook

Η εφαρμογή θα σταματήσει να μοιράζεται αυτόματα την τοποθεσία σας μετά από μία ώρα. Ωστόσο, μπορείτε να τερματίσετε την κοινή χρήση της ζωντανής τοποθεσίας σας πριν από αυτό. Πατήστε την επιλογή «Διακοπή κοινής χρήσης» στο μήνυμα που στάλθηκε στον φίλο σας για να απενεργοποιήσετε τη ζωντανή κοινή χρήση τοποθεσίας. Η εφαρμογή εμφανίζει ένα χρονόμετρο που τρέχει που σας ενημερώνει πόσος χρόνος απομένει για να σταματήσει αυτόματα η κοινή χρήση της τοποθεσίας σας.

Η λειτουργία είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να ενημερώνετε τους φίλους και την οικογένειά σας για την τρέχουσα τοποθεσία σας όταν οδηγείτε. Δεν θα χρειαστεί να σταματήσετε και να τους λέτε επανειλημμένα πού βρίσκεστε μέσω μηνύματος κειμένου.

Αυτό το χαρακτηριστικό έχει φυσικά δύο συνέπειες. ιδιωτικότητα και διάρκεια μπαταρίας. Οι εφαρμογές του Facebook είναι διαβόητες πεινασμένες για δύναμη. Δεν μπορούμε να πούμε πόσο θα εξαντλήσει την μπαταρία σας η εφαρμογή Messenger εάν της επιτρέψετε να μοιραστεί τη ζωντανή τοποθεσία σας για μία ώρα. Σκεφτείτε πόσο μεγάλη αποστράγγιση είναι η εφαρμογή Pokèmon Go. Όσον αφορά το απόρρητο, η εφαρμογή Messenger μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Αυτό μπορεί να είναι καλό ή όχι.

  Αποκτήστε την έκδοση Flat UI του Facebook για Android τώρα

Μια παρόμοια λειτουργία θα φτάσει σύντομα στην εφαρμογή Google Maps. Εάν δεν θέλετε να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Facebook Messenger, μπορείτε να περιμένετε να αποκτήσουν τη δυνατότητα οι Χάρτες Google. Είναι μόνο θέμα ημερών.