Πώς να κατεβάσετε όλα τα SVG από οποιαδήποτε ιστοσελίδα στο Chrome

Εάν χρειάζεστε ποτέ ένα επίσημο λογότυπο για μια εταιρεία ή μια υπηρεσία ιστού, το καλύτερο μέρος για να το βρείτε είναι στον επίσημο ιστότοπο της εν λόγω εταιρείας. Ίσως μπορείτε να βρείτε μια καλή εικόνα PNG υψηλής ανάλυσης ενός λογότυπου, ωστόσο, ένα αρχείο SVG είναι μια καλύτερη επιλογή, εάν είναι διαθέσιμο. Το Svg-grabber είναι μια επέκταση του Chrome που μπορεί να κατεβάσει όλα τα SVG από οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Δεν χρειάζεται να σκάψετε και να τα αναζητήσετε χειροκίνητα. Η επέκταση μπορεί να τα βρει όλα, να τα προσθέσει σε ένα αρχείο zip και να τα αποθηκεύσει στην τοπική σας μονάδα δίσκου.

Λήψη όλων των SVG

Εγκαθιστώ Svg-αρπαγή από το Chrome Web Store. Επισκεφτείτε μια ιστοσελίδα από την οποία θέλετε να κάνετε λήψη όλων των SVG. Για τη δοκιμή μας, επισκεφτήκαμε τον ιστότοπο της Apple. Η αρχική σελίδα δεν έχει αρχεία SVG για λήψη. Η εκτέλεση της επέκτασης σάς λέει τόσα πολλά, δηλαδή όταν την εκτελείτε σε μια ιστοσελίδα που δεν έχει αρχεία SVG, θα σας πει ότι δεν υπάρχουν αρχεία για λήψη. Ωστόσο, η σελίδα iPhone X στον ιστότοπο της Apple διαθέτει SVG.

  Πώς να διατηρήσετε το Chromebook σας αναμμένο όταν κλείνετε το καπάκι

Μόλις είστε σε μια ιστοσελίδα, κάντε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης δίπλα στη γραμμή URL και θα ανοίξει μια νέα καρτέλα που θα σας δείχνει όλα τα αρχεία SVG που βρήκε στη σελίδα. Μπορείτε να αντιγράψετε ένα αρχείο SVG στο πρόχειρό σας, να κατεβάσετε μόνο τα λίγα που χρειάζεστε ή να κάνετε κλικ στο κουμπί “Λήψη όλων των SVG” για να τα προσθέσετε όλα σε ένα συμπιεσμένο αρχείο και να τα κατεβάσετε.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η επέκταση είναι ελαφρώς λάθη. Όταν κουμπώνει και κατεβάζει τα SVG, δεν είναι πάντα όλα εκεί. Ένας απλός τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι απλώς να κάνετε zip και να τα κατεβάσετε ξανά. Μόλις κάνετε λήψη όλων των SVG από μια ιστοσελίδα, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξαγάγει το αρχείο και ελέγξτε εάν τα αρχεία είναι όλα εκεί.

  Το ExtShield βοηθά στην προστασία του Chrome από επεκτάσεις κακόβουλου λογισμικού και διαφημίσεων

Μπορείτε να προβάλετε αρχεία SVG στο Edge, τον Internet Explorer και το Chrome. Η προεπιλεγμένη εφαρμογή Φωτογραφίες δεν μπορεί να τις ανοίξει.

Λίγα λόγια για τη δίκαιη χρήση και τη λογοκλοπή

Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε SVG από οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Σε περιπτώσεις όπου αποθηκεύετε, για παράδειγμα, το λογότυπο της Apple και σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για να υποδείξετε κάτι που σχετίζεται με την Apple, είναι ορθή χρήση. Εάν, ωστόσο, χρησιμοποιείτε το λογότυπο ή άλλα αρχεία στα δικά σας σχέδια σχεδίασης, μπορεί να θεωρηθεί λογοκλοπή. Δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουν πολλές εταιρείες εάν έχετε αντιγράψει το κουμπί κλεισίματος από τον ιστότοπό τους, αλλά δεν πρέπει να το κάνετε εξαρχής. Εάν δεν έχετε άλλη επιλογή, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να ζητήσετε άδεια από τους κατόχους του ιστότοπου προτού χρησιμοποιήσετε τα αρχεία τους.

  Μεταδώστε φωτογραφίες από το Android στην τηλεόρασή σας με το Photowall για το Chromecast