Πώς να διατηρήσετε το Chromebook σας αναμμένο όταν κλείνετε το καπάκι

Το Chrome OS συνήθως θέτει το λειτουργικό σας σύστημα σε κατάσταση αδράνειας χαμηλής κατανάλωσης όταν κλείνετε το καπάκι. Αυτό μπορεί να είναι προβληματικό εάν συνδέσετε τον φορητό υπολογιστή σας σε μια εξωτερική οθόνη. Δείτε πώς μπορείτε να σταματήσετε το Chromebook σας να κοιμάται όταν κλείνετε το καπάκι.

Πριν ξεκινήσουμε, μια απαραίτητη δήλωση αποποίησης ευθύνης: το κλείσιμο του καπακιού του φορητού υπολογιστή σας και το να το πετάξετε στην τσάντα σας ενώ είναι ακόμα ενεργοποιημένο, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα λόγω κακής κυκλοφορίας ή μπλοκαρίσματος των αεραγωγών. Ο φορητός σας υπολογιστής θα συνεχίσει να λειτουργεί, σπαταλώντας την μπαταρία του και πιθανώς ακόμη και υπερθέρμανση στην τσάντα σας. Θα χρειαστεί να θέσετε με μη αυτόματο τρόπο τον φορητό υπολογιστή σας σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας ή να τον απενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας ή τις επιλογές του στο μενού τροφοδοσίας αντί απλώς να κλείσετε το καπάκι.

  Πώς να αποθηκεύσετε τις καρτέλες του Google Chrome για αργότερα

Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε Chromebook στο σχολείο ή στην εργασία σας, ενδέχεται να μην μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση ύπνου. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον διαχειριστή του συστήματός σας για πρόσθετη βοήθεια.

Για να αλλάξετε την προεπιλεγμένη συμπεριφορά του Chrome OS όταν κλείνετε το καπάκι, κάντε κλικ στην περιοχή του ρολογιού για να ανοίξετε το δίσκο συστήματος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο γρανάζι Ρυθμίσεις.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και στην ενότητα Συσκευή, κάντε κλικ στην επιλογή “Λειτουργία”.

Μετακινήστε το διακόπτη δίπλα στο “Sleep when lid is κλειστό” στη θέση Off.

  Πώς να διορθώσετε την τιμή που δεν είναι διαθέσιμη για επεκτάσεις στο Chrome Web Store

Σε αντίθεση με τα Windows 10, το Chrome OS δεν έχει ξεχωριστή ρύθμιση για το πότε είναι συνδεδεμένος ο φορητός υπολογιστής σας. Επομένως, εάν συνήθως χρησιμοποιείτε μόνο τον φορητό υπολογιστή σας συνδεδεμένο στο σπίτι, αλλά αποφασίζετε να τον πάρετε εν κινήσει, φροντίστε πάντα να τον απενεργοποιείτε ή βάλτε το σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας όταν το τοποθετείτε στην τσάντα σας για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.

Αφού κάνετε τις αλλαγές, κλείστε το παράθυρο. Δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε? το κάνει αυτόματα.

Θα πρέπει τώρα να μπορείτε να κλείσετε το καπάκι του φορητού υπολογιστή σας χωρίς να μεταβεί σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Εάν θέλετε να το επαναφέρετε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις > Τροφοδοσία και μετά αλλάξτε το στη θέση Ενεργοποίηση.

  Εγγράψτε ένα βίντεο της τρέχουσας καρτέλας στο Chrome με το Screencastify

Επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις > Ισχύς για να ενεργοποιήσετε ξανά την αναστολή λειτουργίας όταν το καπάκι είναι κλειστό, εάν δεν χρησιμοποιείτε πλέον αυτήν τη δυνατότητα” width=”650″ height=”279″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p> <!-- Γραφικά στοιχεία: Μετά το περιεχόμενο ανάρτησης --> </div>
<div class=

Ενημερώθηκε: 9 Δεκεμβρίου 2020 στις 8:29 μ.μ