Πώς να κατεβάσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας Whatsapp

Το σκάνδαλο της Cambridge Analytica έκανε πολλούς να σκεφτούν να διαγράψουν το Facebook. Έκτοτε, το Facebook έχει υποσχεθεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών του. Δίνει επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες που χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές που κατέχουν να κάνουν λήψη των προσωπικών τους δεδομένων. Πολλές άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες έχουν ακολουθήσει, π.χ. μπορείτε να κάνετε λήψη των δεδομένων σας από την Apple. Το Whatsapp είναι η πιο πρόσφατη εφαρμογή που μπήκε σε αυτό το κομμάτι. Τώρα μπορείτε να κάνετε λήψη των στοιχείων του λογαριασμού σας στο Whatsapp.

Πληροφορίες λογαριασμού Whatsapp

Ενημερώστε στην πιο πρόσφατη έκδοση του Whatsapp για να κατεβάσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη τόσο για χρήστες iOS όσο και για Android. Δεν είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή Whatsapp Windows 10, ούτε στην έκδοση web.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την ανταλλαγή μηνυμάτων για μέλη ομάδας στο Whatsapp

Ανοίξτε το Whatsapp και μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις. Πατήστε Λογαριασμός και, στην οθόνη Λογαριασμού, πατήστε “Αίτηση πληροφοριών λογαριασμού”.

Στην οθόνη Αίτημα πληροφοριών λογαριασμού, θα δείτε το κουμπί «Αίτημα αναφοράς». Πατήστε το για να ζητήσετε μια αναφορά των στοιχείων του λογαριασμού σας. Οι πληροφορίες θα είναι έτοιμες σε κορυφές 3 ημερών, κάτι που δείχνει ότι δεν υπάρχουν τόσα πολλά αποθηκευμένα δεδομένα. Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι εάν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στον λογαριασμό σας, π.χ., εάν τον διαγράψετε, αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας, το αίτημα θα ακυρωθεί.

  Πώς να κάνετε ομαδικές κλήσεις στο Whatsapp

Θα πρέπει να στείλετε ξανά το αίτημα, αν και το Whatsapp δεν λέει εάν τα δεδομένα σας θα τροποποιηθούν από οποιαδήποτε από αυτές τις αλλαγές. Είναι λογικό ότι εάν αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας, είναι μια αρκετά σημαντική αλλαγή που πρακτικά κάνει να έχετε έναν νέο ή διαφορετικό λογαριασμό. Το αίτημα ακυρώνεται από μια τέτοια αλλαγή και μπορεί επίσης να επηρεάσει τα διαθέσιμα δεδομένα. Αυτό που λέμε, για να είστε ασφαλείς, λάβετε ένα αντίγραφο των πληροφοριών του λογαριασμού σας στο Whatsapp προτού κάνετε οποιαδήποτε από αυτές τις αλλαγές. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης ή τον αριθμό τηλεφώνου σας αργότερα και να ζητήσετε ένα νέο αντίγραφο των στοιχείων του λογαριασμού σας.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων για το WhatsApp στο iPhone

Εάν αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου ή τον κωδικό πρόσβασής σας και επηρεάζει τις πληροφορίες που μπορείτε να κατεβάσετε, είναι πολύ απίθανο να μπορείτε να το αναιρέσετε αργότερα. Οι πληροφορίες λογαριασμού δεν περιλαμβάνουν τις συνομιλίες σας. ενεργό ή αρχειοθετημένο. Πιθανότατα θα περιλαμβάνει την εικόνα του προφίλ σας, το όνομά σας, τους αριθμούς τηλεφώνου, τις επαφές σας, ορισμένα δεδομένα τοποθεσίας και ίσως τα στατιστικά στοιχεία χρήσης δεδομένων σας. Αν θέλετε να κατεβάσετε ένα αντίγραφο των συνομιλιών σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας και να το στείλετε μέσω email στον εαυτό σας. Το Whatsapp έχει ένα ενσωματωμένο εργαλείο που σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό, επομένως είναι αρκετά απλό.