Πώς να απενεργοποιήσετε την ανταλλαγή μηνυμάτων για μέλη ομάδας στο Whatsapp

Μια ομάδα Whatsapp δημιουργείται πάντα για να διευκολύνει την επικοινωνία με πολλά άτομα. Αντί να στέλνετε μεμονωμένα μηνύματα σε άτομα, μπορείτε να στείλετε τις πληροφορίες σε μια ομάδα και όλοι να τις λαμβάνουν. Δυστυχώς, αυτές οι ομάδες ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Με τόσα πολλά μέλη, οι ομάδες καταλήγουν να υποφέρουν από υπερφόρτωση μηνυμάτων. Αυτό συμβαίνει με σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και τις ομάδες που δημιουργούνται σε αυτήν. Το Whatsapp εισήγαγε μια νέα δυνατότητα για την καταπολέμηση της υπερφόρτωσης μηνυμάτων. Οι διαχειριστές ομάδας μπορούν να απενεργοποιήσουν την ανταλλαγή μηνυμάτων για τα μέλη της ομάδας. Αυτό επιτρέπει σε όλους στην ομάδα να διαβάζουν τα μηνύματα που αποστέλλονται, αλλά επιτρέπει μόνο στον διαχειριστή να τα στέλνει.

  Πώς να κατεβάσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας Whatsapp

Μηνύματα για τα μέλη της ομάδας

Αυτή η νέα δυνατότητα προστέθηκε μέσω μιας ενημέρωσης εφαρμογής. Για να μπορέσετε να την ενεργοποιήσετε, πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή στην πιο πρόσφατη έκδοση. Υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση τόσο για iOS όσο και για Android.

Μόλις ενημερωθεί, ανοίξτε το Whatsapp και επιλέξτε την ομάδα στην οποία είστε ο διαχειριστής. Πατήστε το όνομα της ομάδας στην κορυφή του νήματος συνομιλίας για να μεταβείτε στην οθόνη λεπτομερειών της. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Ρυθμίσεις ομάδας.

Στην οθόνη Ρυθμίσεις ομάδας, πατήστε «Αποστολή μηνυμάτων».

Αυτό θα ανοίξει ένα μενού με δύο επιλογές. Όλοι οι συμμετέχοντες και μόνο οι διαχειριστές. Πατήστε την επιλογή Μόνο διαχειριστές και από αυτό το σημείο και μετά, μόνο οι διαχειριστές ομάδων θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα στην ομάδα. Όλη η ομάδα θα ειδοποιηθεί για αυτήν την αλλαγή.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp στον υπολογιστή σας (και στον Ιστό)

Αυτό θα πρέπει να μειώσει δραματικά τον αριθμό των ανεπιθύμητων μηνυμάτων και των μηνυμάτων εκτός θέματος που αποστέλλονται στην ομάδα. Μετατρέπει τη συνομιλία σε μονόπλευρη, ωστόσο, οι διαχειριστές ομάδων μπορούν να την αλλάξουν όποτε θέλουν. Εάν κάτι που απαιτεί τη συμμετοχή όλων είναι υπό συζήτηση, η ρύθμιση μπορεί να αλλάξει για να επιτρέψει σε όλους να στείλουν ξανά μήνυμα στην ομάδα και να αλλάξει ξανά.

Ο περιορισμός των δικαιωμάτων ανταλλαγής μηνυμάτων μπορεί να φαίνεται σαν κάτι που θα έκανε τις ομάδες πολύ λιγότερο χρήσιμες, αλλά θα διασφαλίσει ότι τα μέλη μιας ομάδας δεν λαμβάνουν ποτέ λάθος πληροφορίες και ότι δεν χρειάζεται να περιηγηθούν σε πολλά άσχετα μηνύματα για να βρουν το σωστό.

  Πώς να στείλετε ασυμπίεστες φωτογραφίες μέσω Whatsapp

Είναι δύσκολο να σκεφτείς μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που δεν διαθέτει ομαδικά μηνύματα, αλλά δεν υπάρχουν πολλές από αυτές που δίνουν στους διαχειριστές της ομάδας μεγάλο έλεγχο στη δραστηριότητα της ομάδας. Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων εστιάζουν περισσότερο στο κομμάτι της ανταλλαγής μηνυμάτων και λιγότερο στη διασφάλιση ότι αποτελούν μια χρήσιμη πλατφόρμα για τη μετάδοση πληροφοριών. Το Whatsapp κάνει τα πράγματα πολύ διαφορετικά και εισάγει τακτικά νέες δυνατότητες που βοηθούν στη διαχείριση ομάδων συνομιλίας. Για όποιον έχει να διαχειριστεί μια ιδιαίτερα μεγάλη ομάδα, το Whatsapp είναι καλύτερη πλατφόρμα από τις περισσότερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.