Πώς να απενεργοποιήσετε τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων για το WhatsApp στο iPhone

Εκτός εάν η οθόνη κλειδώματος είναι κλειδωμένη, όποιος σηκώσει το iPhone σας μπορεί να διαβάσει τις ειδοποιήσεις σας. Εάν θέλετε να αποκρύψετε τις ιδιωτικές σας συνομιλίες WhatsApp από την οθόνη κλειδώματος, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Απενεργοποιήστε τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που εισήχθησαν με το Face ID στο iPhone X ήταν η δυνατότητα απόκρυψης προεπισκοπήσεων ειδοποιήσεων. Η λειτουργία κυκλοφόρησε στο iOS 11 και είναι διαθέσιμη για όλα τα iPhone, συμπεριλαμβανομένων των παλαιότερων iPhone με Touch ID.

Η επιλογή είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή για συσκευές με αισθητήρα Face ID (μία από τις καλύτερες λειτουργίες απορρήτου iPhone), αλλά μπορείτε να την ενεργοποιήσετε χειροκίνητα εάν έχετε παλαιότερο iPhone.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp σε ένα tablet Fire

Όταν είναι ενεργοποιημένο, το περιεχόμενο όλων των ειδοποιήσεων κρύβεται από προεπιλογή. Η ειδοποίηση θα εμφανίζει το όνομα του αποστολέα και το κείμενο ειδοποίησης θα αναγράφει απλώς «Ειδοποίηση».

Όταν ξεκλειδώνετε το iPhone σας με Face ID, η ειδοποίηση θα επεκταθεί για να εμφανίσει το περιεχόμενο.

Εάν έχετε απενεργοποιήσει τη λειτουργία ή εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερο iPhone, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε από τις Ρυθμίσεις.

Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” και μετά πατήστε την επιλογή “Ειδοποιήσεις”.

Εδώ, πατήστε στην επιλογή “Εμφάνιση προεπισκοπήσεων” στο επάνω μέρος.

Μεταβείτε στην επιλογή “When Unlocked”. Τώρα, το iPhone σας θα επεκτείνει το περιεχόμενο ειδοποιήσεων μόνο αφού σαρώσετε το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας το Face ID ή αφού τοποθετήσετε το δάχτυλό σας στον αισθητήρα Touch ID.

  Πώς να επαναφέρετε ένα αρχειοθετημένο νήμα συνομιλίας Whatsapp

Εάν θέλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και δεν θέλετε να εμφανίζεται περιεχόμενο ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος, επιλέξτε “Ποτέ”.

Απενεργοποιήστε τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων WhatsApp

Η προηγούμενη μέθοδος είναι μια συμφωνία όλα ή τίποτα για κάθε ειδοποίηση που έρχεται στο iPhone σας. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να απενεργοποιήσετε μόνο τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων για το WhatsApp και όχι για άλλες εφαρμογές; Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας μια ρύθμιση από την εφαρμογή WhatsApp.

Ανοίξτε την εφαρμογή «WhatsApp» και πατήστε την καρτέλα «Ρυθμίσεις» που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία.

Από εκεί, επιλέξτε την επιλογή “Ειδοποιήσεις”.

  Πώς να προσθέσετε φίλτρα σε φωτογραφίες και βίντεο στο Whatsapp

Εδώ, πατήστε στην εναλλαγή δίπλα στην επιλογή “Εμφάνιση προεπισκόπησης”.

Τώρα, όταν λαμβάνετε ένα νέο μήνυμα στο WhatsApp, η ειδοποίηση θα σας λέει το όνομα του αποστολέα και η περιοχή περιεχομένου θα διαβάζει απλώς “Μήνυμα”.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τον λογαριασμό σας WhatsApp πιο ασφαλή και ιδιωτικό. Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό ασφάλειας WhatsApp για να μάθετε περισσότερα.