Πώς να κάνετε σίγαση των ιστοριών του Facebook από προφίλ και σελίδες

Θυμάστε τις ιστορίες του Facebook που αντιγράφηκαν από το Snapchat; Δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο ήλπιζε το Facebook, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κανείς δεν τα χρησιμοποιεί. Πιθανότατα έχετε μερικά άτομα στη λίστα των φίλων σας που δημοσιεύουν στην ιστορία τους στο Facebook και οι περισσότερες σελίδες προϊόντων και επωνυμιών συνήθως δημοσιεύουν κάτι στις ιστορίες τους. Δεν μπορείτε να αποκρύψετε ιστορίες από την κορυφή της ροής ειδήσεων σας, ωστόσο, μπορείτε να κάνετε σίγαση των ιστοριών του Facebook.

Σίγαση Ιστοριών Facebook – Ιστός

Οι ιστορίες εμφανίζονται στη δεξιά στήλη στον ιστό του Facebook. Για να θέσετε σε σίγαση τις ιστορίες Facebook ενός συγκεκριμένου λογαριασμού ή σελίδας, πρέπει να υπάρχει ενεργή ιστορία από τον εν λόγω λογαριασμό/σελίδα. Κάντε κλικ στην ιστορία που θέλετε να κάνετε σίγαση. Όταν αρχίσει να παίζει η ιστορία, θα δείτε τρεις τελείες πάνω δεξιά στο πρόγραμμα αναπαραγωγής. Κάντε κλικ σε αυτό και από το μενού, επιλέξτε την επιλογή σίγασης.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τα γενέθλιά σας στο Facebook

Θα δείτε ένα παράθυρο διαλόγου επιβεβαίωσης που θα σας ρωτά εάν θέλετε να κάνετε σίγαση των ιστοριών από τη σελίδα. Θα εξακολουθείτε να βλέπετε αναρτήσεις και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από τη σελίδα ή το προφίλ αφού έχετε βάλει σε σίγαση τις ιστορίες από αυτό.

Για να καταργήσετε τη σίγαση των ιστοριών, κάντε κλικ στο κουμπί με τις τρεις κουκκίδες δίπλα στις ιστορίες στην αρχική σας σελίδα. Από το μενού, επιλέξτε “Ιστορίες που έχετε βάλει σε σίγαση” και καταργήστε τη σίγαση από τη λίστα που βλέπετε.

Σίγαση Ιστοριών Facebook – Εφαρμογές

Στις εφαρμογές iOS και Android του Facebook, οι ιστορίες εμφανίζονται στην κορυφή. Και πάλι, πρέπει να παίξετε/παρακολουθήσετε μια ιστορία από μια σελίδα/προφίλ για να την απενεργοποιήσετε. Μόλις ξεκινήσει η αναπαραγωγή της ιστορίας, πατήστε το κουμπί με τις τρεις κουκκίδες στο επάνω μέρος. Αυτό θα ανοίξει ένα μενού στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Από αυτό το μενού, επιλέξτε την επιλογή σίγασης και δεν θα βλέπετε πλέον ιστορίες από τη σελίδα/προφίλ.

  Αποκτήστε το Slack Emoji Bar στο Facebook Messenger

Όπως και η έκδοση ιστού, η σίγαση των ιστοριών μιας σελίδας δεν θα απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις ούτε θα κρύψει τις αναρτήσεις από αυτήν. Θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στη ροή σας.

Δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας τρόπος για σίγαση των ιστοριών από μια σελίδα/προφίλ από τη σελίδα τους στο Facebook. Αυτός είναι ένας περίεργος περιορισμός που σας αναγκάζει να είστε προσεκτικοί όταν μια σελίδα ή ένα προφίλ δημοσιεύει κάτι στην ιστορία τους. Εάν κάνετε σίγαση ειδήσεων από μια σελίδα ή από ένα προφίλ, η δική σας ιστορία θα εξακολουθεί να είναι ορατή σε αυτούς. Οι ιστορίες σας έχουν 24ωρη λήξη. Εάν θέλετε να αποτρέψετε κάποιον από το να το δει, μπορείτε να περιορίσετε το κοινό του. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι οι ιστορίες του Facebook δεν είναι ίδιες με τις ιστορίες του Messenger, δηλαδή, δεν είναι συνδεδεμένες, οπότε η σίγαση του ενός δεν θα κάνει σίγαση του άλλου.

  Πώς να μεταφέρετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στο Facebook στο Google Photos