Πώς να αποκτήσετε κλασικά παιχνίδια Minesweeper and Solitaire στα Windows 10

Πριν από πολύ καιρό, την εποχή των Windows 3.1, η Microsoft κυκλοφόρησε το Windows Entertainment Pack. Αυτό το πακέτο είχε παιχνίδια, αξιοσημείωτα από τα οποία ήταν τα κλασικά Minesweeper, Snake και Solitaire. Το πακέτο διακόπηκε το 2003, αν και ορισμένα παιχνίδια όπως το Minesweeper και το Solitaire ανανεώθηκαν για μεταγενέστερες εκδόσεις των Windows και ήταν μέρος του λειτουργικού συστήματος για αρκετό καιρό. Δεν είναι πλέον διαθέσιμα στα Windows 10, ωστόσο, μπορείτε να κάνετε λήψη του Windows Entertainment Pack και να παίξετε τα παιχνίδια σε αυτό στα Windows 10.

Windows Entertainment Pack

Κάντε λήψη του Windows Entertainment Pack από Archive.org. Είναι κατασκευασμένο για την αρχιτεκτονική των Windows 32-bit, αλλά το έχουμε δοκιμάσει σε Windows 10 64-bit και όλα τα παιχνίδια τρέχουν άψογα.

  Πώς να κάνετε επανεκκίνηση της διεπαφής δικτύου του Ubuntu

Τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο Windows Entertainment Pack είναι:

Σκληρός
Freecell
Γκολφ
Καρφωμένος
Reversi
Φίδι
Πασιέντζα
Ταϊπάι
Τικ τακ
Ναρκοσυλλέκτης

Περιλαμβάνει επίσης δύο εφαρμογές. αριθμομηχανή και MS Paint. Όταν εκτελείτε αυτές τις εφαρμογές, ορισμένες ενδέχεται να σας εμφανίσουν ένα σφάλμα ότι το μητρώο απέτυχε να ενημερώσει, αλλά μπορείτε να προχωρήσετε και να το αγνοήσετε. Η εφαρμογή θα τρέξει ούτως ή άλλως.

Όλες οι εφαρμογές είναι ανυπόγραφες, επομένως θα εμφανιστείτε στην Έξυπνη οθόνη των Windows, η οποία εμποδίζει την εκτέλεση των ανυπόγραφων εφαρμογών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να εκτελέσετε την εφαρμογή είναι να κάνετε κλικ στο «Περισσότερες πληροφορίες» στην ειδοποίηση που βλέπετε και μετά να κάνετε κλικ στο «Εκτέλεση ούτως ή άλλως».

  Πώς να συνδέσετε ένα τηλέφωνο Android με έναν υπολογιστή με Windows 10 με την εφαρμογή "Your Phone" της Microsoft

Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο το πακέτο ή μπορείτε να κατεβάσετε μεμονωμένα παιχνίδια. Δεν αποθηκεύονται όλα τα EXE παιχνιδιών με τα δημοφιλή τους ονόματα. Για παράδειγμα, το Minesweeper αποθηκεύεται ως winmine.exe. Μπορείτε να εκτελέσετε την εφαρμογή για να δείτε ποιο παιχνίδι είναι ή μπορείτε να το Google και πιθανότατα θα μπορείτε να αναζητήσετε πώς ονομαζόταν το EXE ενός παιχνιδιού παλιά.

Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές. Είναι όλα φορητά και ως εκ τούτου, έχουν μερικούς περιορισμούς. Για παράδειγμα, το Minesweeper θα θυμάται το προσαρμοσμένο μέγεθος πλέγματος που του δίνετε, αλλά δεν πρόκειται να αποθηκεύσει σκορ ή τίποτα. Οι καλύτερες/κορυφαίες βαθμολογίες έχουν οριστεί στα 999 δευτερόλεπτα και δεν υπάρχει επαναφορά ή αλλαγή.

  Μπορείτε να αποκτήσετε πολλούς λογαριασμούς χρηστών σε ένα iPad;

Υπάρχουν καλύτερες, εκσυγχρονισμένες εκδόσεις αυτών των παιχνιδιών διαθέσιμες στο Microsoft Store, αλλά το πραγματικό δέλεαρ αυτών των παιχνιδιών είναι η νοσταλγία. Μοιάζουν σαν να ανήκουν σε ένα σύστημα Windows 98 και τα Windows 98 έτυχαν πολύ καλής υποδοχής στην εποχή τους. Χρησιμοποιούσαμε ακόμα μόντεμ μέσω τηλεφώνου εκείνη την εποχή και αυτά τα παιχνίδια ήταν συχνά η μόνη ψυχαγωγία που είχαν οι περισσότεροι άνθρωποι στους υπολογιστές τους. Δεν είναι πολύ απαιτητικά παιχνίδια, αλλά είναι ακόμα διασκεδαστικά και τα Minesweeper and Solitaire εξακολουθούν να απαιτούν προσπάθεια για να παίξουν και να κερδίσουν.