Πώς να απενεργοποιήσετε τα γενέθλιά σας στο Facebook

Για πολλούς ανθρώπους, υπάρχει μια αίσθηση υποκρισίας σχετικά με τη λήψη ευχών για τα γενέθλιά τους από άτομα που σχεδόν δεν γνωρίζουν. Το Facebook ειδοποιεί όλους τους φίλους σας για τα γενέθλιά σας από προεπιλογή, κάτι που δεν βοηθά αυτό το θέμα. Πέρα από την αντιληπτή ανειλικρίνεια, υπάρχουν καλοί λόγοι για να κρύψετε εντελώς τα γενέθλιά σας στο Facebook. Η ημερομηνία γέννησής σας είναι ένα κομμάτι δεδομένων που θα ψάξουν εύκολα οι κλέφτες ταυτότητας και ίσως απλά δεν θέλετε να υπενθυμίσετε στους ανθρώπους της ηλικίας σας.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η διακοπή των ειδοποιήσεων στις ροές των φίλων σας είναι μια απλή διαδικασία. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε να το κάνετε στην εφαρμογή για κινητά και σε προγράμματα περιήγησης για υπολογιστές. Επιπλέον, εάν έχετε βαρεθεί να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με τα γενέθλια άλλων ανθρώπων, μπορείτε να μάθετε να αφαιρείτε και αυτή τη δυνατότητα.

Απενεργοποίηση Ειδοποιήσεων γενεθλίων στην επιφάνεια εργασίας

Η διαδικασία δεν θα είναι πολύ διαφορετική είτε εργάζεστε σε επιτραπέζιο είτε σε φορητή συσκευή. Ξεκινάμε με τη διαδικασία της επιφάνειας εργασίας, αλλά μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε στη διάθεσή σας.

  Αναζητήστε Hashtags στο Facebook, το Twitter και το Google Plus

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook. Θα προσγειωθείτε στη ροή ειδήσεων σας. Από εκεί, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, έχετε κάνει ουσιαστικά τα γενέθλιά σας αόρατα για άλλους χρήστες του Facebook εκτός από εσάς. Κανείς δεν θα λαμβάνει ειδοποιήσεις για τα γενέθλιά σας, ούτε θα μπορεί κανείς να τα δει. Τώρα, στην έκδοση για κινητά.

Απενεργοποίηση Ειδοποιήσεων γενεθλίων στο κινητό

Αυτή τη φορά θα ξεκινήσετε τη διαδικασία εκκινώντας την εφαρμογή Facebook στο τηλέφωνό σας. Η εφαρμογή δεν απαιτείται και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω και σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για κινητά. Μόλις ξεκινήσει η εφαρμογή, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  Πώς να ανεβάσετε μια φωτογραφία 360° στο Facebook

Όπως μπορείτε να δείτε, οι δύο διαδικασίες είναι παρόμοιες και καμία δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από ένα λεπτό για να ολοκληρωθεί. Τώρα, εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα γενέθλια άλλων, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε επίσης.

Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων γενεθλίων φίλων

Μερικές φορές μια ειδοποίηση γενεθλίων δημιουργεί μια αίσθηση υποχρέωσης απάντησης και αυτό μπορεί να γίνει εκνευριστικό. Για να σταματήσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για γενέθλια, μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων του Facebook. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας κλικ στο κάτω βέλος στην επάνω γραμμή της σελίδας σας στο Facebook ή μεταβαίνοντας στο σελίδα ρυθμίσεων κατευθείαν.

  Πώς να σταματήσετε το Facebook να σας παρακολουθεί στον Firefox

Κάντε κλικ στις Ειδοποιήσεις στο μενού της αριστερής πλευρικής γραμμής και κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Γενέθλια. Αναπτύξτε την ενότητα Γενέθλια και απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις. Δεν θα λαμβάνετε πλέον ειδοποιήσεις για γενέθλια από το Facebook.

Χρόνια πολλά σε σένα και μόνο εσύ

Η απενεργοποίηση ή η απόκρυψη των γενεθλίων σας στο Facebook εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς. Η διαδικασία είναι μάλλον απλή και απλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα Πληροφορίες και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου για να απαγορεύσετε την πρόσβαση σε οποιονδήποτε εκτός από εσάς. Μπορείτε να το κάνετε από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ή την εφαρμογή Facebook. Ενώ είστε σε αυτό, μπορείτε να απενεργοποιήσετε γρήγορα τις ειδοποιήσεις σχετικά με τα γενέθλια άλλων ανθρώπων, εάν είστε τόσο διατεθειμένοι.

Γιατί θέλετε τα γενέθλιά σας να είναι κρυφά από φίλους; Πιστεύετε ότι είναι θέμα ασφάλειας εάν οι άνθρωποι έχουν εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες της ημερομηνίας γέννησής σας; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια παρακάτω.