Πώς να εφαρμόσετε χρώματα μέσω πλήκτρων πρόσβασης στο σκίτσο στο macOS

Το Sketch είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας στο macOS. Μπορεί να ανταγωνιστεί μόνο εφαρμογές όπως το Photoshop. Δεν υπάρχει έκδοση για Windows αυτής της εφαρμογής και μπορεί να μην υπάρξει ποτέ. Αν και το Sketch είναι υπέροχο από μόνο του, υπάρχουν πολλές προσθήκες που προσθέτουν νέες λειτουργίες/λειτουργίες που λείπουν σε αυτό, για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε μια σημείωση με την προσθήκη a. Το KeyColor είναι ένα πρόσθετο που πρέπει να ελέγξετε. Σας επιτρέπει να εφαρμόζετε χρώματα μέσω πλήκτρων πρόσβασης στο Sketch.

Μπορείτε να εφαρμόσετε 9 διαφορετικά χρώματα σε αντικείμενα ως χρώμα γεμίσματος ή ως χρώμα περιγράμματος. Όλα τα χρώματα μπορούν να προκαθοριστούν προσθέτοντας τον κωδικό HEX ενός χρώματος στις ρυθμίσεις της προσθήκης.

  Πώς να χωρίσετε και να ευθυγραμμίσετε τα Windows με συντομεύσεις πληκτρολογίου στο macOS

Χρώματα μέσω πλήκτρων πρόσβασης στο σκίτσο

Κατεβάστε το Πρόσθετο KeyColor από το Github. Εξαγάγετε το αρχείο και εκτελέστε το αρχείο προσθήκης σε αυτό. Θα εγκατασταθεί αυτόματα στο Sketch. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις της προσθήκης από το Plugin>KeyColor στο Sketch.

Η συντόμευση πληκτρολογίου για την εφαρμογή ενός χρώματος γεμίσματος είναι Control+1, Control+2, …. Control+9. Για να εφαρμόσετε ένα περίγραμμα, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Control+Shift+1, Control+Shift+2,… Control+shift+9.

Για να ορίσετε το χρώμα που εφαρμόζεται με ένα από τα πλήκτρα πρόσβασης, μεταβείτε στις ρυθμίσεις της προσθήκης. Εισαγάγετε τον κωδικό HEX για το χρώμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.

  Πώς να εγκαταστήσετε ένα Windows 10 VirtualBox VM σε macOS

Μετά από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε ένα αντικείμενο και να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου για να εφαρμόσετε ένα χρώμα γεμίσματος ή ένα χρώμα περιγράμματος.

Η προσθήκη λειτουργεί εξαιρετικά και ενώ ρεαλιστικά δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τα ίδια εννέα χρώματα για κάθε έργο, μπορείτε να ρυθμίσετε τα χρώματα που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για το τρέχον έργο. Δεν είναι μια τρομερά περίπλοκη διαδικασία και μόλις ρυθμιστούν τα πάντα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άνετα για το τρέχον έργο.

Το πρόσθετο έχει κάποιο περιθώριο βελτίωσης. Μπορεί να εφαρμόσει τόσο χρώματα γεμίσματος όσο και χρώματα περιγράμματος, αλλά δεν σας επιτρέπει να ορίσετε διαφορετικά χρώματα για το καθένα. Έχετε τα ίδια εννέα χρώματα για να δουλέψετε και αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν και τα χρώματα γεμίσματος και περιγράμματος που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Τα εννέα μπορεί, ή μπορεί να μην είναι επαρκής αριθμός χρωμάτων για ένα έργο που χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, παραλλαγές του ίδιου χρώματος. Ένα συνηθισμένο παράδειγμα αυτού είναι οι διάφορες αποχρώσεις του γκρι που βλέπετε στο εικονίδιο της εφαρμογής Προτιμήσεις στο macOS. Εάν το έργο σας χρησιμοποιεί παραλλαγές του ίδιου χρώματος ή δύο χρωμάτων, ο αριθμός των υποδοχών χρώματος που υποστηρίζει το KeyColor θα αποδειχθεί γρήγορα ανεπαρκής. Το πρόσθετο βρίσκεται σε ενεργό ανάπτυξη, οπότε ίσως η βελτίωση να έρθει τελικά.

  Πώς να εμφανίσετε την ημερομηνία σε σύντομη μορφή στη γραμμή μενού macOS