Πώς να εμφανίσετε την ημερομηνία σε σύντομη μορφή στη γραμμή μενού macOS


Η γραμμή μενού στο macOS φιλοξενεί μενού εφαρμογών και εικονίδια εφαρμογών. Πολλές εφαρμογές έχουν κατασκευαστεί ειδικά για τη γραμμή μενού, καθώς είναι τόσο εύκολη η πρόσβαση σε αυτήν και είναι πανταχού παρούσα, εκτός εάν μεταβείτε σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Το σύστημα προσθέτει επίσης ένα βολικό ρολόι και ημερολόγιο στη γραμμή μενού, ώστε να μπορείτε να δείτε ποια είναι η τρέχουσα ημερομηνία και ώρα. Το macOS επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν τη μορφή ημερομηνίας και ώρας, δηλαδή μπορείτε να εμφανίσετε την ημερομηνία σε μορφή μμ/ηη/εε ή ηη/μμ/εε και την ώρα σε μορφή 12 ή 24 ωρών. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Αν και μπορείτε να ορίσετε τη μορφή ημερομηνίας ώστε να είναι ό,τι θέλετε, δεν είναι δυνατό να εμφανιστεί η γραμμή μενού στη σύντομη μορφή. Η γραμμή μενού θα εμφανιστεί στις 10 Αυγούστου ή στις 10 Αυγούστου, αλλά δεν θα εμφανίσει 10/8/16. Για να εμφανιστεί η γραμμή μενού τη σύντομη μορφή, χρειάζεστε μια εφαρμογή που ονομάζεται Day O. Είναι μια δωρεάν και απίστευτα ευέλικτη εφαρμογή.

  Ξεχάστε την ώρα της οθόνης! Παρακολουθήστε τη χρήση της εφαρμογής σας στο macOS Catalina με αυτές τις εναλλακτικές λύσεις

Λήψη και εκτέλεση Day O. Αποκτήστε πρόσβαση στις προτιμήσεις της εφαρμογής από το εικονίδιο της γραμμής μενού για να ορίσετε τον τρόπο εμφάνισης της ημερομηνίας και της ώρας.

Επεξεργαστείτε την προεπιλεγμένη μορφή και προσθέστε.

ηη/Μ/ε

στην αρχή εάν θέλετε η ημερομηνία να εμφανίζεται στα αριστερά της ώρας. Εάν θέλετε να εμφανίζει την ημερομηνία στα δεξιά της ώρας, προσθέστε την στο τέλος της προεπιλεγμένης μορφής ώρας. Καταργήστε το “E” που είναι μέρος της προεπιλεγμένης μορφής ημερομηνίας και ώρας.

Το ‘M’ πρέπει να είναι με κεφαλαία. Εάν χρησιμοποιήσετε το μικρό γράμμα M, η Day O θα προσθέσει λεπτά και όχι τον τρέχοντα μήνα. Το υπέροχο με το Day O είναι ότι μπορείτε να φτάσετε ακόμη και στο σημείο να επιλέξετε τα διαχωριστικά, δηλαδή εάν δεν θέλετε ο μήνας και η ημέρα να χωρίζονται με κάθετο, μπορείτε απλώς να το αντικαταστήσετε με άνω και κάτω τελεία ή παύλα.

  Πώς να εξάγετε σημειώσεις ως αρχεία απλού κειμένου στο macOS

Αφού προσθέσετε την ώρα μέσω της Day O, θα εμφανιστεί η ημερομηνία και η ώρα δύο φορές στη γραμμή μενού. Απενεργοποιήστε την ημερομηνία και την ώρα που εμφανίζονται από το σύστημα από τις Προτιμήσεις συστήματος> Ημερομηνία και ώρα. Αν θέλετε, αποκρύψτε το εικονίδιο της εφαρμογής και ρυθμίστε την εφαρμογή να ξεκινά κατά τη σύνδεση.

Υπάρχει ένα μειονέκτημα με το Day O. δεν λειτουργεί με το σκοτεινό θέμα στο Yosemite ή στη Sierra.

Λήψη Ημέρα Ο